Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Στιγμιότυπα από την Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης της 17/04 και την Κινητοποίηση Ενάντια στην Αύξηση της θητείας στη Θεσσαλονίκη

Μια πολύ σημαντική κινητοποίηση  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Αντιπολεμικής Αντιμιλιταριστικής  Αντιμπεριιαλιστικής Ημέρας Δράσης στις 17/04.
Στη διαδήλωση και πορεία ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και της Πολεμοκαπηλείας ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των Φοιτητικών Συλλόγων απόρροια και των σημαντικών κινηματικών τους προσπαθειών, αλλά και της πολύ σημαντικής παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Θυμίζουμε την συγκλονιστική απεύθυνση φαντάρου στους φοιτητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης:

Παρέμβαση φαντάρου σε γενικές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων στην Θεσσαλονίκη-Αντιπολεμικό και Αντιμιλιταριστικό κάλεσμα Αγώνα
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/04/blog-post_81.html

Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό κάλεσμα ήταν στις 12 μ. στον Λευκό Πύργο και ακολούθησε πορεία προς το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, το αμερικανικό προξενείο με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση καλούσαν η Ε’ και Γ’ ΕΛΜΕ, πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», η περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, η δημοτική κίνηση Δύναμη Ανατροπής Θεσσαλονίκης, η κίνηση Antiwar και από πολιτικές οργανώσεις το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, η Ταξική Αντεπίθεση, η Συνάντηση, η Αναμέτρηση και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου