Τρίτη 27 Απριλίου 2021

387 ΠΑΠ «Χατζηβασίλη» της Δράμας: επέλαση του Κορονοιού και κρούσματα μεταξύ φαντάρων και εθνοφυλάκων

Σύμφωνα με Επιστολή Καταγγελίας επελαύνει ο κορονοιός στο στρατόπεδο 387 ΠΑΠ «Χατζηβασίλη» της Δράμας καθώς συνεχώς καταγράφονται κρούσματα μεταξύ των στρατιωτών και των εθνοφυλάκων.
"Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση μαθεύτηκε αρχικά ότι υπήρχαν θετικά κρούσματα κάποιων εθνοφυλάκων.
Στις 22 Απριλίου διαγνώστηκε θετικός και στρατιώτης της μονάδας, μια μέρα πριν ξεκινήσουν οι άδειες για τα γκρουπ και ακολούθησαν την επόμενη μέρα και αλλά κρούσματα χωρίς να έχουν γίνει τεστ σε όλους τους στρατιώτες μέχρι και τώρα.
Το πρωί στις 23 Απριλίου, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι υπάρχει θετικό κρούσμα, και ενώ ζητήθηκε από στρατιώτες να γίνουν τεστ σε όλους, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο προστασίας και άφησαν το πρώτο γκρουπ να φύγει με άδεια χωρίς να επιβληθούν σε τεστ, λέγοντας «ότι δεν κολλάει τόσο εύκολα, ότι αποκλείεται να κόλλησε εδώ μέσα ο στρατιώτης, ότι μετά από επικοινωνία με γιατρό δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τεστ και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε», με ότι συνεπάγεται αυτό για την διασπορά του ιού στις οικογένειές μας.
Μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων ανακοινώθηκε ότι το στρατόπεδο θα μπει σε καραντίνα 14 ημερών και ότι θα μπαίνουν σε απομόνωση τα θετικά κρούσματα, όπως επίσης ότι θα να γίνουν απολυμάνσεις χώρους και τεστ μόνο σε αυτούς που έχουν συμπτώματα".

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η επικίνδυνη πολιτική του Υπουργείου Άμυνας και των διοικήσεων των μονάδων.
Δεν κάνουν ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ, δεν κάνουν ΤΕΣΤ σε όλους όταν παρουσιαστεί κρούσμα, δεν κάνουν ΤΕΣΤ σε όσους επιστρέφουν από Εξόδους και Άδειες.
Θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους φαντάρους, το μόνιμο προσωπικό και τις οικογένειες όλων.
Εμείς Ααπιτούμε την λήψη σοβαρών μέτρων.
Το αφήγημα της Ατομικής Ευθύνης και της Ανευθυνότητας της νεολαίας έφερε τα Ολοκληρωτικά μέτρα και το θάνατο σε περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας.
Ένα άθλιο αφήγημα που συγκαλύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες, ενώ το στρατιωτικό κατεστημένο συναινεί σε όλα αυτά.
Και όμως. Αντί να στέκονται απέναντι στον επικίνδυνο ιό με αίσθημα ευθύνης και να λάβουν επιτέλους όλα τα απαιτούμενα μέτρα, αντί να κάνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και να δημιουργούν ΜΕΘ ώστε ο κόσμος να μην πεθαίνει χωρίς την απαραίτητη φροντίδα...
Κυβέρνηση, Υπουργείο Άμυνας και στρατιωτικό κατεστημένο αφενός χρησιμοποιούν το προσωπικό, φαντάρους και μόνιμους, για να καλύψουν επιπόλαια, ευκαιριακά και αναποτελεσματικά τα κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας...  
Αφετέρου ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και Στρατιωτικών για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών ροών, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Μόνο με Κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

η επιστολή δημοσιεύτηκε στο alt.gr

1 σχόλιο:

  1. Μα βεβαια δεν γινεται ελεγχος και εκτος απο αυτο υπαρχει αδιαφορια προς τους υπολοιπους,γιατι δεν το νοιαζη εαν κολησει και δεν προσεχουν σε αυτο φταινε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή