Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση με 57 νέους θανάτους, έσπασε το όριο των 10.000 θυμάτων της πανδημίας

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση με 57 νέους θανάτους, έσπασε το όριο των 10.000 θυμάτων της πανδημίας.
Το μεγάλο ερώτημα για εμάς είναι πόσοι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποσοβηθεί με ισχυρότερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις σωστές προτεραιότητες στη διαχείριση της πανδημίας, μια άλλη πραγματικότητα στην παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων.
Δυστυχώς όλα τα παραπάνω για τις κυβερνήσεις παγκοσμίως έμπαιναν και μπαίνουν χαμηλότερα σε προτεραιότητα από την παραγωγή και εξασφάλιση των κερδών μίας μειοψηφίας επιχειρηματιών και πολιτικών παραγόντων. Χαμηλότερα σε προτεραιότητα σε σχέση με γεωπολιτικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Ως εκ τούτου, παρότι οι ασθένειες και ο θάνατος είναι φυσικά και αναμενόμενα φαινόμενα, αρνούμαστε να δικαιολογήσουμε, να αποδεχτούμε και να συνηθίσουμε αυτά τα νούμερα ως αναπόφευκτα.
Γνωρίζουμε πως με άλλες προτεραιότητες, άλλη λογική οργάνωση της ζωής και της κοινωνίας οι 10.000 θάνατοι στην Ελλάδα (και πολλοί περισσότεροι παγκοσμίως) θα είχαν αποφευχθεί. Πρόκειται, λοιπόν, για προϊόντα πολιτικών αποφάσεων, προϊόντα μίας - και θα το τονίζουμε πάντα - ε γ κ λ η μ α τ ι κ ή ς διαχείρισης μιας πανδημίας. Και ο,τι και να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο για εμάς δεν παραγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου