Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Η Ουκρανία έδωσε εντολή 72 ωρών για να αποχωρήσει ο Ρώσος πρέσβης! Μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα-Ποια η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και του Ελληνικού Στρατού

Την απέλαση του Ρώσου επιτετραμμένου στο Κίεβο ζήτησε η Ουκρανία πυροδοτώντας ακόμη περισσότερο την ένταση. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας το Σάββατο έδωσε στον ανώτερο Ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία στο Κίεβο 72 ώρες από τη Δευτέρα για να φύγει από τη χώρα, σε απάντηση για την απέλαση ενός Ουκρανού προξένου. «Σε απάντηση σε αυτήν την πρόκληση, ο ανώτερος διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο διατάσσεται να εγκαταλείψει την Ουκρανία εντός 72 ωρών από τις 19 Απριλίου», ανέφερε δήλωση. Ο Ουκρανός πρόξενος Αλεξάντερ Σοσονιούκ συνελήφθη από τους Ρώσους αξιωματικούς ασφαλείας ενώ προσπαθούσε να λάβει διαβαθμισμένες πληροφορίες από έναν Ρώσο υπήκοο. Του ζητήθηκε να φύγει από τη Ρωσία μέχρι την Τετάρτη.

Η Ρωσική Πρεσβεία στο Κίεβο δεν έχει λάβει δεν έχει λάβει ακόμη έγγραφα σχετικά με την απέλαση του ανώτερου διπλωμάτη της, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας. «Δεν έχουμε λάβει τίποτα μέσω των επίσημων καναλιών μέχρι» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για 90.000 Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα, εκτιμώντας πως τις επόμενες ημέρες μπορεί να φτάσουν τους 110.000.

Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Αντρίι Μέλνικ, υποστηρίζει ότι «αυτή η συγκέντρωση στρατευμάτων δεν είναι μία απλή επίδειξη δύναμης, όπως πολλοί πιστεύουν στη Γερμανία. Μιλάμε για την πιο μαζική μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων στη Ρωσία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν πρόκειται για τη συνήθη ‘πολιτική των κανονιοφόρων' που ακολουθεί η Μόσχα. Προετοιμάζεται μία νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Politico, ο στρατός της Ουκρανίας είναι εμπειροπόλεμος και καλύτερα εξοπλισμένος, χάρη σε χρόνια συμμετοχής σε μια χαμηλής έντασης σύγκρουσης και αυξημένη υποστήριξη από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Σημειώνεται πως το Κίεβο έχει παραλάβει από τις ΗΠΑ αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, κάτι που κάνει τους Ρώσους να διαμαρτύρονται γι’ αυτό που αποκαλούν «εξοπλισμό της Ουκρανίας με αμερικανική βοήθεια».

Πέρα όμως από τις στρατιωτικές και διπλωματικές εξελίξεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αυτό που συστηματικά επιχειρείται είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Διπλωματική, μα και στρατιωτική στήριξη από την ΕΕ απέναντι στη Ρωσία επιζητεί η Ουκρανία ενώ παράλληλα εμφανίζεται να ζητά άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι εντάσεις λόγω συγκέντρωσης μεγάλων ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα. Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Μόσχα να σταματήσει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή, ενώ πρόσφατα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε απερίφραστα ότι οι Βρυξέλλες «στηρίζουν» την Ουκρανία.

Η κρίση αυτή στην Ουκρανία σκορπά ανησυχία και στον λαό μας. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ έχουν επιλέξει να εμπλέξουν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συνεχείς είναι οι ασκήσεις και οι πολεμικές προετοιμασίες εναντίον της Ρωσίας στις οποίες εμπλέκονται και τα Τρία Όπλα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Θεωρούμε καθοριστική την παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος και εκτιμούμε σαν ένα πολύ σοβαρό βήμα προς την ανασυγκρότηση του την Αντιπολεμική Αντιμιλιταριστική Αντιιμπεριαλιστική Ημέρα Δράσης στις 17/04 ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και την Πολεμοκαπηλεία.

Τι δουλειά έχουν οι φαντάροι, οι ναύτες και οι σμηνίτες, αλλά και το μόνιμο προσωπικό με όλα αυτά;

Γιατί τους στέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ στη Μαύρη Θάλασσα;

Γιατί μας εμπλέκει στους αντι-ρωσικούς πολεμικούς σχεδιασμούς με την Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ;

Γιατί μα καλούν να προετοιμαστούμε μαζί με τους Αμερικανούς Μισθοφόρους Δολοφόνους στην Κομοτηνή, στον Έβρο, τον Βόλο;

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να Αρνηθούν να συμμετέχουν στους βρώμικους πολέμους τους.

Να στηρίξουν την προσπάθεια για ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τον Ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ, τις βάσεις του Θανάτου που έχουν μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σ’ ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο εναντίον των λαών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, 
ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας 
και νεολαίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου