Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει για την νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων


Ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ρωσίας, Κίνας, με τα πολεμικά επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο από την Ουκρανία και την Αρμενία, μέχρι την Αφρική και τη Μέση Ανατολή...
Ενώ ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός μας απειλεί διαρκώς και το Κυπριακό επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε όλους...
Το ελληνικό κράτος Άμυνας/ Ασφάλειας προχωρά σε έναν συνδυασμό διπλωματικών διεργασιών και πολεμικών προετοιμασιών που αλληλοδιαπλέκονται και ταυτόχρονα αλληλοτροφοδοτούνται από τους αμερικανικούς επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η παρουσία του ελληνικού στρατού αναβαθμίζεται στα Βαλκάνια ενώ πλέον συμφωνήθηκε και η κάθοδος του στην Σαουδική Αραβία. Η πολεμική συμφωνία με το Ισραήλ για την εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις όλων των Όπλων αποκαλύπτουν το βαθμό της συμμετοχής-συνενοχής στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τη διεθνοποίηση της πολεμικής δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από εδώ απορρέει επομένως η Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας που η κυβέρνηση δρομολογεί τον Μάιο, η πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων στρατιωτών με έναρξη της προσπάθειας τον Απρίλιο και η συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τον Ιούνιο να καθορίζεται ως μήνας επιλογής των φρεγατών.  
Στο πλαίσιο της Ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων την Τρίτη 27/04 συγκαλείται ΚΥΣΕΑ που θα κλειδώσει την Νέα Δομή τους. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητήσει τα επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με το παρόν αλλά και το μέλλον των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Βασικά στοιχεία της Νέας Δομής η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων που θα επιχειρούν έγκαιρα με χώρο δράσης την ανατολική Μεσόγειο και αυτοδιοίκητο των Ειδικών Δυνάμεων. Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων αναδιοργανώνεται και μετονομάζεται σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. Η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Θα διαθέτει δηλαδή μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τα πολεμικά αυτά σχέδια έχουν δεν ξανά το φως της δημοσιότητας. Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 έγραφε μεταξύ άλλων ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ στο κείμενο με τίτλο "Ο δεύτερος ναύσταθμος και το αβύθιστο αεροπλανοφόρο-Οι σχεδιασμοί για την Κρήτη"


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ετοίμασαν τα γενικά επιτελεία στην Κρήτη, είναι να τη μετατρέψει σε ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο, αφού πέραν του ναυστάθμου, προβλέπεται και σημαντική αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου και ειδικότερα της 115 Πτέρυγας Μάχης, καθώς και η ενίσχυση και η θωράκιση των χερσαίων δυνάμεων που θα σταθμεύουν στη Μεγαλόνησο: 
«Πέραν του Αιγαίου, μας ενδιαφέρει και η Κρήτη προκειμένου να απλωθεί η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ΄επέκταση η ισχύς της χώρα μας στη ΝΑ Μεσόγειο», μου είπε ανώτατος στρατιωτικός.

Έτσι στο νέο ναύσταθμο Κρήτης, μόλις αυτός λειτουργήσει, θα ελλιμενίζονται φρεγάτες, ταχύπλοα σκάφη και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού σε μόνιμη βάση σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας για τις οποίες σφόδρα ενδιαφέρονται και οι Αμερικανοί. 
Ας μην ξεχνάμε και την πρόσφατη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Σούδα μαζί με τον Πρωθυπουργό, καθώς και την επίσκεψή τους εκείνη την ημέρα στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Το συνολικό σχέδιο που αρχίζει όπως εγκύρως με πληροφορούν, να υλοποιείται σταδιακά προβλέπει αναβάθμιση των υποδομών της Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο για μόνιμη βάση πλοίων και υποβρυχίων.
Κάπως έτσι θεωρούν την Κρήτη και οι Αμερικανοί, με τη ναυτική και αεροπορική βάση τους στη Σούδα με το απόρρητο κρηπίδωμα Κ-14 (όπου μπορούν να δέσουν πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια), και με το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ.    Πηγή: Βηματοδότης

Για μια ακόμη φορά οι εθνικοί-αστικοί επιθετικοί-επεκτατικοί και οι αμερικανικοί ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί αλληλοδιαπλέκονται.
Αλήθεια, που βρίσκουν το θράσος οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι να προπαγανδίζουν ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται την ειρήνη.
Πως μπορούν να ισχυρίζονται ότι η νέα 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, που θα γεμίσει την ελληνική επικράτειας με επιπλέον 20 βάσεις του θανάτου, εξυπηρετεί την Ασφάλεια και την Σταθερότητα;
Ουσιαστικά αυτό που περιγράφεται είναι ένα ελληνικό κράτος απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο, με πολεμική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Βαλκάνια μέχρι τον Περσικό Κόλπο, με τις στρατιωτικές και αστυνομικές του δυνάμεις να δρουν συντεταγμένα στην Υπεράσπιση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο απέναντι στους Πρόσφυγες που προκαλούν οι βρώμικοι πόλεμοι τους. 
Πρέπει να αντιδράσουμε.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει να πιάσουμε το νήμα από την επιτυχημένη Ημέρα Αντιπολεμικής Δράσης της 17ης Απριλίου και να οργανώσουμε την απάντηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com

diktiospartakos.blogspot.com

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου