Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Γράμμα ναύτη από Φρεγάτα ενάντια στην Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας

Καλησπέρα σας!
Διάβασα πριν λίγο το άρθρο σας για την πορεία του Σαββάτου 17/04 και με αφορμή αυτό, θα ήθελα καταρχάς να χαιρετίσω αυτή σας την πρωτοβουλία, αλλά και να σας πω την δικιά μου εμπειρία από το στρατό. Το 2020 λοιπόν ήρθε και η σειρά μου να εκπληρώσω την στρατιωτική μου θητεία στο πολεμικό ναυτικό. 

Δυστυχώς για μένα δεν ήμουν κάποιο βύσμα για να πάρω μια καλή μετάθεση, αντ’ αυτού τοποθετήθηκα σε μια από τις πιο υψηλά εξοπλισμένες φρεγάτες του ΠΝ. 
Η τοποθέτηση ενός οπλίτη θητείας σε μια φρεγάτα νομίζω είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να του συμβούν μες την θητεία του. Αν αρχίσω να απαριθμώ τα αρνητικά δεν θα τελειώσω ποτέ. 
Πολλά ταξίδια κυρίως στο πλαίσιο αποστολών ή ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ατελείωτες υπηρεσίες στην κλίμακα, ατελείωτο κουβάλημα πυρομαχικών, προμηθειών, πολλά γυμνάσια, ελάχιστος ύπνος και πολλά ακόμα. 
Γενικά, ο ναύτης είναι “ο τελευταίος τροχός της αμάξης” σε μια φρεγάτα και για αυτό το λόγο κάνει όλες τις χαμαλοδουλείες εκεί μέσα. 
Μην ξεχάσω και τα"δώρα" που αποκομίζει κανείς, προβλήματα στη μέση, τενοντίτιδες και πολλά άλλα. 
Να επισημάνω εδώ ότι για κάποια χρόνια είχαν πάψει να στέλνουν ναύτες στα καράβια και χωρίς λόγο το 2017, αν δεν κάνω λάθος, αρχίσαν να ξανά στέλνουν και προφανώς όχι αρκετούς όπως παλιότερα. Λιγότεροι ναύτες σε ένα καράβι σημαίνει περισσότερες αγγαρείες για αυτούς που είναι μέσα. 
Υπάρχουν όμως και κάποια θετικά, όπως οι φιλίες που σχηματίζεις εκεί μέσα, όμως και πάλι δεν συγκρίνονται με όλα αυτά που τραβάς. 
Εν κατακλείδι, για να μπορέσεις να επιβιώσεις στο στρατό, είτε αυτό λέγεται φρεγάτα είτε αυτό λέγεται στρατόπεδο χρειάζεσαι 2 βασικά πράγματα. 
Πρώτο είναι τα χρήματα, διότι ο στρατός για έναν οπλίτη είναι μια πολυδάπανη διαδικασία και τα 8,71€ που σε πληρώνει το κράτος ανά μήνα είναι απλά ένα αστείο ποσό και δεύτερο και πιο βασικό είναι να είσαι συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι είσαι ένα τίποτα, χωρίς βούληση και πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις ότι, μα ότι σου ζητήσουν…

Για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους θέλω να καλέσω στην αυριανή πορεία άπαντες, έχοντας ή και μη έχοντας πάει στρατό. 
Μην τους αφήνετε να περάσει το δικό τους και να εκμεταλλευτούν για ένα χρόνο την πιο όμορφη και παραγωγική σας ηλικία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου