Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Στις αλβανικές εκλογές ψήφισε και ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο;

AP PHOTO
Στις αλβανικές εκλογές ψήφισε και ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο;
Πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες στην Αλβανία. Αποτελεί ερώτημα για την κυβέρνηση αν γνωρίζει ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο έχει δικαίωμα να ψηφίζει στις εκλογές της γειτονικής χώρας, καθώς διατηρεί διπλή υπηκοότητα και είναι εγγεγραμμένος στους εκεί εκλογικούς καταλόγους.
Από τις αρχές Μαρτίου η «Εφ.Συν.» είχε θέσει ερωτήματα για τον ρόλο του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο και την Κέρκυρα, δημοσιεύοντας αποδείξεις ότι ο διορισμός του στην υπηρεσία ήταν το λιγότερο προβληματικός λόγω του γεγονότος ότι παραβίαζε συγκεκριμένους όρους της σχετικής προκήρυξης. Των αποκαλύψεων της «Εφ.Συν.» ακολούθησαν ερωτήσεις στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. που εξ όσων γνωρίζουμε, ένα μήνα μετά δεν έχουν απαντηθεί ακόμα.

Το χειρότερο είναι ότι λίγες μέρες αργότερα, αλβανικές ιστοσελίδες έβγαλαν στη φόρα τα πραγματικά στοιχεία του επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο. Βέβαια, είχε βοηθήσει και ο ίδιος να συμβεί αυτό, καθώς όπως είχαμε αποκαλύψει, από τότε που ανέλαβε το πόστο του «αναπληρωτή διοικητή» γυρνούσε δεξιά και αριστερά και συστηνόταν με την ιδιότητά του.

Ούτε και τότε όμως ίδρωσε το αυτί του επιτελικού κράτους. Αναμένοντας την απάντηση για τον διορισμό του θα ξαναρωτήσουμε: Γνωρίζει η κυβέρνηση αν σήμερα ο επικεφαλής της ΕΥΠ στην Ήπειρο συμμετείχε ως ψηφοφόρος στις εκλογές της γειτονικής χώρας; Γνωρίζει ότι είναι εγγεγραμμένος στους εκεί εκλογικούς καταλόγους;
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου