Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Πρώτες παρεμβάσεις σε γειτονιές της Αττικές κατά αντεργατικού νομοσχεδίου (φωτο)

Παρά την κακοκαιρία του σαββατοκύριακου στην Αττική, σε αρκετές γειτονιές πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις που είχαν σχεδιάσει κινήσεις, εργατικές λέσχες και πρωτοβουλίες κατοίκων που συσπειρώνονται στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής, για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων αλλά και ειδικά ενόψει κατάθεση του αντιδραστικού «εργασιακού» νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
Η μάχη για το εργασιακό ανοίγει λοιπόν άνοιξε και στις γειτονιές, με πρώτες παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καταρχάς. Η συνέχεια αναμένεται πολύ πιο… θερμή!

Στα Πατήσια, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων για Υγεία-Εργασία-Ελευθερία πραγματοποίησε την Κυριακή μαζική εξόρμηση με ντουντούκα και προκηρύξεις στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια και σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας. Συγκεκριμένα μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις κατά του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Επίσης ακολούθησε σύσκεψη στο πάρκο Δρακόπουλου για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα της Πρωτοβουλίας.


Στον Κολωνό-Σεπόλια, η τοπική δράση πραγματοποιήθηκε στο μετρό Σεπολίων παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σάββατο.

Στην Καλλιθέα έγινε παρέμβαση στην πλατεία Κύπρου από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας με μοίρασμα κειμένου και πανό.

Στην Κυψέλη, έγινε παρέμβαση στη δημοτική αγορά της Κυψέλης από το στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης «Μυρμήγκι» με μοίρασμα κειμένου και πανό ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και κεντρικό σύνθημα «οι γειτονιές μας συντονισμένα αγωνίζονται και απαιτούν εργασία με δικαιώματα και μέτρα προστασίας για όλες και όλους».



Στο Γουδή έγινε μουσική δράση – διαμαρτυρία ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στην Πλατεία Ελευθερίας, παρά τη βροχή.

Στο Ελληνικό οργανώθηκε πορεία στην οδό Ιασωνίδου στο κέντρο της πόλης που πραγματοποίησαν αγωνιστές/στριες από τη Λέσχη Εργαζομένων Ελληνικού-Αργυρούπολης, τη Λέσχη Αμπάριζα (Γλυφάδα) και τη Συνέλευση Αγώνα Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του διημέρου δράσεων συλλογικοτήτων.

Με συνθήματα όπως “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι ο νόμος του Χατζηδάκη”, “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς ζωρίς αφεντικά”, “γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στο δρόμο-όλοι στον αγώνα”, “δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για όπλα και την αστυνομία”, “μ’ αγώνες έγινε η Κυριακή αργία, δεν θα την χαρίσουμε στην εργοδοσία”, οι διαδηλωτές περιδιάβηκαν το κέντρο του Ελληνικού και κατέληξαν έξω από σούπερ μάρκετ που ήταν ανοικτό, για να ολοκληρώσουν την κινητοποίηση στην πλατεία απ’ όπου ξεκίνησαν.



Στο Ίλιο έγινε πικετοφορία που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία που είχε κάνει και τη διαδήλωση μετά τη Ν. Σμύρνη. Συμμετείχαν από οργανώσεις της Αριστεράς ΝΑΡ-νΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ) και ΕΕΚ.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου