Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

95 ΤΥΠΕΘ: Ορατός ο κίνδυνος για πολύ δραματικά γεγονότα εις βάρος των φαντάρων!

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στο 95 ΤΥΠΕΘ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Η οργή και η αγανάκτηση των γονιών είναι τεράστια με την ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ.
Εξαιτίας τους τα στρατευμένα παιδιά τους ζουν εδώ και μήνες την κόλαση στα χακί, αντιμετωπίζοντας καταστάσεις που σε καμιά περίπτωση δεν πίστευαν ότι ανταποκρίνονται στον 21ο Αιώνα.
Συνθήκες Δουλείας και ξεκάθαρα άγριας εκμετάλλευσης που ανταποκρίνονται όμως στο αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη.
Στην 95 ΤΥΠΕΘ δεν υπάρχουν φαντάροι, δεν υπάρχει ωράριο, δεν υπάρχει Στρατιωτικός Κανονισμός, δεν υπάρχουν οι διαταγές του ΓΕΣ.
Ένα εργασιακό κάτεργο με ατελείωτες υπηρεσίες, παράνομες καθώς ξεπερνούν το όριο των 19 υπηρεσιών το μήνα (διαταγή του ΓΕΣ) και με τους φαντάρους να κάνουν σκοπιά Νούμερο παρά Νούμερο.
Είναι νόμιμο αυτό;
Τις προάλλες, είχαν τον σκοπό πύλης να φυλά συνεχόμενα επτά (7) ώρες!
Μια φυλακή. Οι φαντάροι έχουν 25 ή και 30 μέρες να δουν έξοδο.
Άυπνοι. 
Για πάνω από 12 μέρες οι συνφάνταροι κοιμούνται μόλις τρεις (3) ώρες. Πόσο θα αντέξουν και δεν θα καταρρεύσουν;
Ήδη οι γιατροί καταγράφουν περιστατικά Υπερκόπωσης
Ήδη δύο (2) φαντάροι πήραν Αναβολή για να γλυτώσουν.
Να γλυτώσουν τη βρώμα, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον Παραλογισμό.
Δύο επεισόδια είναι χαρακτηριστικά:
έκλεισαν το ΚΨΜ που είναι δίπλα στο Διοικητήριο με πρόσχημα τον Κορονοιό και είχαν τους φαντάρους μαζεμένους στις τουαλέτες...
Ναι είναι πραγματικότητα.
Οι φαντάροι μαζεμένοι στις τουαλέτες, να κάθονται στα είδη υγιεινής (λέμε τώρα) για να πιούν τον καφέ τους...
Οι φαντάροι κουτουλάνε από την κούραση, είναι εξοντωμένοι αφού την σκοπιά αντικαθιστά η αγγαρεία, μετά η υπηρεσία στα πόστα, μετά πάλι σκοπιά. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή τους στέλνουν φυλάκια.
Ποτέ Έξοδο, ποτέ Ξεκούραση.
Και σε λίγες μέρες θα πάει Ανώτατος Αξιωματικός να κάνει Επιθεώρηση.
Καταλαβαίνει κανείς τι καθαριότητες, τι βαψίματα σημαίνει αυτή η παράσταση που πρόκειται να δοθεί.
Θύματα οι συνφάνταροι για το θεαθήναι...
Άραγε ο Ανώτατος Αξιωματικός θα νοιαστεί για τους κοριούς που είναι παντού και δεν αφήνουν τους συνφάνταρους να κοιμηθούν;
Θα ρωτήσει γιατί ο απελπισμένος φαντάρος που εκτελούσε Σκοπός Πύλης πριν από 10 μέρες πυροβόλησε στον αέρα, ευτυχώς με αβολίδωτα πυρά;  
Θα ενδιαφερθεί γιατί οι αξιωματικοί διέταξαν τους εξαντλημένους φαντάρους να κάνουν για ώρα πρόβα Ορκωμοσίας, εκπαίδευση όρκου και εκτέλεση παραγγελμάτων, ενώ έχουν Ορκιστεί εδώ και μήνες;  
Θα ρωτήσει γιατί οι στρατιώτες ήταν πρόσφατα 24 ώρες ξύπνιοι;
Θα επισκεφτεί και θα ενδιαφερθεί για τον συνάδελφο που είναι στον θάλαμο εξαιτίας της υπερκόπωσης;

Η ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες;
Πιστεύει κανείς ότι είναι ζωή αυτή για όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που έντυσαν στα χακί;
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν με τις ζωές μας;

Συνφάνταροι και γονείς, να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν όλα αυτά.
Να Αντισταθούμε, να Αγωνιστούμε.
Τέρμα τα παραμύθια των Αξιωματικών.
Εμείς λιώνουμε όχι αυτοί.
Σταθείτε στο πλευρό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε, με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Η καταπίεση και η εκμετάλλευση του Παναγιωτόπουλου και του Στεφανή εις βάρος των φαντάρων είναι ο νόμος του Χατζηδάκη για τους εργαζόμενους.
Να ενωθούμε.
Αλήθεια, όλοι αυτοί -δημοσιογράφοι-στρατιωτικοί-πολιτικοί- που απαιτούσαν και επέβαλαν την Αύξηση της θητείας, γιατί δεν μας λένε γιατί δεν υπάρχουν φαντάροι στα στρατόπεδα;
Γιατί οι Υποκριτές κρύβουν το γεγονός ότι μετακινούν χιλιάδες φαντάρους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν δωρεάν διακοπές οι Αξιωματικοί.
Σε συνδυασμό με τις πολλές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ Αμερικανούς και Νατοϊκούς μας περιμένει ένα πολύ μαύρο καλοκαίρι.
Συνάδελφοι, αν δεν Αγωνιστούμε θα μας λιώσουν.
Συνφάνταροι, βγείτε μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά, στείλε τε τις επιστολές με τις καταγγελίες σας.
Η Δημοσιότητα είναι Δύναμη μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. Για σαι και εμενα ο Γιοσ μου ειναι σε αυτο το κολαστηριο τουσ δινουν το πρωι ψωμι βουτηρο μελι και μερεντα χωρισ κανενα ροφημα ουτε νερο και ειναι αναγκασμενα τα παιδια να πληρωνουν το νερο που πινουν πρεπει να το αγορασουν αποτο Κ. Ψ. Μ 10 μερες τα παιδια μεσα και οταν βγουνε
    ειναι πεθαμενα απο την κουραση αντι να τουσ μαθουν να πολεμανε να τουσ κανουν να εχουν το Ηθικο ψηλα αυτοι τουσ εχουν δουλουσ των στελεχοων ετσι τουσ αποκαλουν σημερα δεν γνωριζουν τα παιδια τον βαθμο των καραβαναδων απλα στελεχοι τβ σημαινει αυτο πρεπει να γινει κατι με αυτο το στρατοπαιδο πρεπει να κανουμε κατι αλλα τι μονο η δικη σασ φωνη μπορει να ακουστη γιατι μονοι εμεισ ειμαστε απλα μια μοναδα ο καθενασ γιαυτο σασ παρακαλω καντε κατι εχει παιδια που ηταν στη παστιδα 5 μερεσ και το ενα παιδι κλαει3 μερεσ λενε τα παιδια οτι εδω ειναι κολασ ανα 3 ωρεσ οι ιδιοι φανταροι θα βγουνε περπολια ανα τρειωρο αυτο δεν γινετε ειπηρεδεια και μετα μαγειρια και μετα απιψηλωση
    καιμετα εκπαιδευσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους νοιάζει.
    Είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις. Κλήρωση είναι. Αν είσαι τυχερός καλώς. Αν όχι και πέσεις σε προβληματικό, τελείωσε υποφέρεις.
    Ειδικά σε συγκεκριμένα όπλα πχ μαυροσκούφηδες το 75% έχουν άρρωστη νοοτροπία, το σύνδρομο του επίλεκτου τον τρέχουμε τον άλλο και δεν μας νοιάζει μέχρι να πέσει κάτω κι ας έχουμε χαμηλή επάνδρωση, να παρουσιάσουμε έργο στον ανώτερο.
    Εγώ υπηρέτησα Έβρο. Δεν ήμουν στα τεθωρακισμένα αλλά για κακιά μου τύχη είχαμε στον λόχο μου έναν τέτοιο.Ίλαρχο(λοχαγό) τεθωρακισμένων. Ο τύπος είχε πρόβλημα και το λέγανε και τα στελέχη. Όλο το τάγμα. Μουρμούρα όλοι. Πάντα τους ξέρουν αυτούς αλλά κανένας δεν τους αγγίζει. Την κατάσταση στο τάγμα έσωζε ο υποδιοικητής του τάγματος όσο μπορούσε. Διοικητ΄ξης τάγματος και ίλαρχος ήταν τέθωρες και βαρεμένοι. Μόνο αν δημοσιευτεί και γίνει φασαρία που λένε μαζεύονται οι κακοί επαγγελματίες. Μετά τους φταίει ο Σπάρτακος. Στελέχη και φαντάροι ζητούσαν απόσπαση φυλάκιο για να μην τον έχουν πάνω από κεφάλι τους.
    Πήγα στον στρατό με σωματικό πρόβλημα που δεν επηρέαζε το Ι μου αλλά ήθελε μια προσοχή. Στο κέντρο με πρόσεξαν για όσες μέρες χρειάστηκε, όχι όλες γιατί δεν χρειαζόταν όλες. Πήγαινα μια χαρά.
    Με το που πήγα πάνω, ένα μήνα μετά την άφιξη μου στον Έβρο έπαθα υποτροπή στο σωματικό πάνω που θα το ξεπερνούσα τελείως.
    Από κει και πέρα νοσηλεύτηκα δυο φορές για το σωματικό πρόβλημα μου και πήρα και αναρρωτικές. Το θέμα όμως δεν ήταν οι αναρρωτικές αλλά ότι ταλαιπωρήθηκα με το πρόβλημα γιατί σαν την υγεία δεν έχει. Ζήτησα μετά αηδιασμένος αναβολή για το σωματικό, την πήρα, το ξεπέρασα με τον γιατρό μου να ναι καλά. Στη συνέχεια πήγα σε ιδιώτη ψυχίατρο, του εξήγησα τι έγινε και του είπα ότι αν ξαναπάω μέσα μετά απ' ότι έγινε, πάθανε τα νεύρα μου και θα γίνει χαμός, δεν τους θέλω. Πραγματικά το εννοούσα. Όχι ψέματα. Απέκτησα φοβία και νεύρα μην ξαναπέσω σε τέτοιο αξιωματικό όπως ο διοικητής λόχου που είχα. Δεν είχα και χρήματα πλέον για να ξαναπάω. Τα είχα πολύ μετρημένα και ξοδεύτηκαν μετά στη θεραπεία. Πήρα λοιπόν μετά αναβολές για ψυχολογικούς λόγους, πέρασα στη συνέχεια επιτροπή και πήρα την τελική απαλλαγή.
    Με τις 3-4 ώρες ύπνο ανά 24ωρο πως να μην πάθεις. Και κανένα πρόβλημα να μην έχεις θα βγάλεις στο τέλος.
    Άλλος είχε πάθει λοίμωξη αναπνευστικού επειδή δεν φτάνει που μας έτρεχε αγγαρείες και υπηρεσίες χωρίς ανάσα ο ψυχασθενής ίλαρχος τον έβαλε 2 το μεσημέρι καλοκαιριάτικα να κουρεύει χόρτα με το μηχάνημα. Το είδε το παλικάρι γύρω στο 1.90 γεροδεμένο σου λέει αντέχει αυτός, ακόμα πιο πολύ τρέξιμο αυτόν. Πάρτον κάτω κι αυτόν λοίμωξη αναπνευστικού, στρατιωτικό νοσοκομείο κι αυτός. Παίζαμε στον λόχο του Survivor ή το πιο αδύναμος κρίκος.

    1-3 φαντάροι αναβολές και μερικές νοσηλείες σε στρατιωτικό νοσοκομείο δεν τους ενδιαφέρει. Μπορεί να κρυφτεί ως φυσιολογικό κι ότι η υπηρεσία δεν φταίει. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάζεται έργο στον ανώτερο και να βολέψουμε τα βύσματα σε ξεκούραστες θέσεις γραφείου.
    Εγώ προσωπικά αηδίασα με όσα είδα, δεν τους αρέσει να τα ακούν μετά τους φταίει η καταγγελία στο ίντερνετ-Σπάρτακο. Υπήρχαν και σωστοί επαγγελματίες αλλά πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Όταν έχεις κάποιες μονάδες με χαμηλές επανδρώσεις δεν μπορείς να λιώνεις τους φαντάρους με τόσο τρέξιμο. Μετά με τέτοια νοοτροπία θα έχεις αναβολές, ατυχήματα και αυτοκτονίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή