Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Με απεργία έσπασε το σιωπητήριο, νέα συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα

Με απεργία έσπασε το σιωπητήριο, νέα συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα-Προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 5 μ.μ. στο άγαλμα Κολοκοτρώνη
Γέμισαν ξανά σήμερα 16 Ιούνη οι δρόμοι της Αθήνας με συνθήματα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου και αγωνιστικά τραγούδια. Το απεργοσπαστικό σιωπητήριο που μεθόδευσαν η κυβέρνηση, ο υποταγμένος συνδικαλισμός τύπου ΓΣΕΕ και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε!

Μάλιστα, το απόγευμα, την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία ετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στη βουλή, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ. και σε περικύκλωση του κοινοβουλίου. Πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καλούν προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Μαχητική και ζωντανή ήταν η διαδήλωση στα Προπύλαια, στην οποία καλούσαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα στις 11 π.μ. Πάνω από 2.000 απεργοί συγκρότησαν την πορεία, που μέσω Πεσμαζόγλου, Σταδίου μπήκε στο Σύνταγμα και παρατάχθηκε απέναντι από τη βουλή. «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή» «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, αυτό το νομοσχέδιο θα ανατραπεί», «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Ο αγώνας στα χέρια των εργατών, όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης. Τον τόνο έδωσε στην κορυφή το μπλοκ εκπαιδευτικών σωματείων που με τύμπανα, συνθήματα και τραγούδια διαδήλωνε μαχητικά, όπως και φοιτητικοί σύλλογοι, που συμμετείχαν στην πορεία από τα Προπύλαια.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ μπροστά στη βουλή, με αρκετό κόσμο, ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος, που καλούσε η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Οι μαχητικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά (όπου μάλιστα πολλοί επιβάτες στράφηκαν κατά των πλοιοκτητών που δεν τους ενημέρωσαν για την απεργία και όχι για τους απεργούς) και η απεργιακή αντίσταση παρά την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ δείχνει πως η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν σημαίνει πως η πορεία εφαρμογής του, όπως και του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής, θα είναι χωρίς σοβαρές κοινωνικές και εργατικές «επιπλοκές».

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου