Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

424 ΓΣΝΕ Λόχος διοικήσεως: Στρατιώτες και ανθρώπινες μηχανές-25 Υπηρεσίες το μήνα ενώ το όριο είναι 19!

11η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συνφάνταρου στο 424 ΓΣΝΕ Λόχο Διοικήσεως
Με την 370 ΕΣΣΟ να κουνάει το μαντήλι στον Λόχο του 424 ΓΣΝΕ οι υπηρεσίες αυξάνονται και οι ώρες ξεκούρασης μειώνονται, σε σημείο σωματικής κατάρρευσης.
Πλέον οι ώρες ύπνου φτάνουν οριακά τις 5 την ημέρα και οι υπηρεσίες να ξεπερνούν τις 25 τον μήνα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Λόχος του 424 περνάει ακόμα μια κρίση (απο τις αμέτρητες).
Στρατιώτες άρρωστοι με βαριά συμπτώματα κρυολογήματος συνεχίζουν με το μηδαμινό κουράγιο πλέον τις υπηρεσίες τους και τα πόστα τους, θέτοντας την ΥΓΕΙΑ τους αλλά και την ΥΓΕΙΑ των ασθενών που νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝΕ σε κίνδυνο!
Αξιωματικοί του Λόχου συνεχίζουν να εθελοτυφλούν στις αμέτρητες πλέον καταγγελίες και να κρύβονται πίσω από την θέση του αλλά και το σύστημα του Ε.Σ που μοιάζει με ελαττωματικό γρανάζι.

Η δικαίωση μοιάζει με όνειρο και δίνει ελπίδες στις συζητήσεις των μεταξύ στρατιωτών αλλά και έμπνευση για να συνεχίζουμε τον αγώνα!
Απαιτούμε την παρέμβαση του ΓΕΣ που σφυρίζει Αδιάφορα και φέρει ευθύνη για όλα όσα καταγγέλλονται συνεχώς !

Θυμίζουμε την προηγούμενη καταγγελία:

10η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η ανισότητα μεταξύ των συνφάνταρων στο Λ/Δ του 424 ΓΣΝΕ όχι μόνο συνεχίζει αλλά διογκώνεται. 
Ας μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος της διοίκησης υγειονομικού από το γενικό επιτελείο στρατού, έμπρακτα και ειλικρινά, πως κάποιοι οπλίτες θητείας με πόστο εμβολιαστή ολοκληρώνουν την θητεία τους με μονοψήφιο αριθμό υπηρεσιών, ενώ παράλληλα φαντάροι στον ίδιο λόχο να κάνουν 150 υπηρεσίες μέχρι την απόλυσή τους; ‌
Ας μας απαντήσει κάποιος, αν ο στρατός λαμβάνει καθόλου υπόψιν τα μόρια και τις μορφωτικές γνώσεις ενός οπλίτη και όχι μόνον το πόσο καλό και ισχυρό βύσμα έχει; 
Γιατί στην αναφορά του λόχου είμαστε ελάχιστοι οπλίτες γύρω στους 8-10 και παράλληλα οι εμβολιαστές - οπλίτες δεν συμμετέχουν ΚΑΘΟΛΟΥ σε υπηρεσίες του λόχου; 
Γιατί οι αρμόδιοι επιτρέπουν τέτοιες ανισότητες; 
Γιατί κάποιοι θέλουν να καταστρέψουμε την υγεία μας και δεν βοηθούν να αποφορτιστεί η κατάσταση; 
Γιατί οι εμβολιαστές-οπλιτές χρήζουν τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης; 
Γιατί δεν ανακυκλώνονται οι εμβολιαστές-οπλίτες στο εμβολιαστικό όπως γίνεται με άλλες οργανικές μονάδες της Θεσσαλονίκης, κι εδώ και 5μηνες είναι τα ίδια 10 άτομα;
Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες;

Θυμίζουμε την προηγούμενη καταγγελία των συνφάνταρων:

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Συναλλαγή, αδικία και ανισότητα σε βάρος φαντάρων
▸ Κοροϊδία με τις δήθεν τιμητικές άδειες εμβολιασμού, δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υπηρεσίες.

Επιστολή καταγγελίας σχετικά με την υποτιθέμενη χορήγηση τιμητικών αδειών σε όσους κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό έστειλε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων φαντάρος που υπηρετεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο (424 ΓΣΝΕ). Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά για αδικία, ανισότητα και συναλλαγή. Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Όχι μόνο ισχύουν ότι έχουν πει οι συνφάνταροι αλλά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και επιεικείς στο τρόπο που θίγουν τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί. Σήμερα ενημερωθήκαμε πως εφόσον οι άδειες του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού εγκρίθηκαν θα γίνει μια αναπροσαρμογή με τις υποτιθέμενες τιμητικές άδειες που θα μας έδιναν. Αυτό σημαίνει πως όποιος έχει κάνει το εμβόλιο δεν θα πάρει καμιά μέρα τιμητική.
Έχουμε βγάλει σχεδόν όλη την θητεία μας εκεί μέσα, με εμπλοκές, με κατανόηση, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα τις απάνθρωπες συμπεριφορές εναντίον μας και αντί να ανταμειφθούμε έστω με πέντε μέρες τιμητικής άδειας, κοιτάζουν πώς θα μας εγκλωβίσουν όσο περισσότερο γίνεται εκεί μέσα, για να βγάζουμε την δουλειά των στελεχών.

Γιατί υπάρχουν δύο βαθμοί αντιμετώπισης των στρατιωτών; Γιατί κάποιοι προνομιούχοι χρήζουν μεροληπτικής αντιμετώπισης από τα χαμηλόβαθμα στελέχη του λόχου, λαμβάνοντας πολλές περισσότερες άδειες από ότι οι υπόλοιποι του λόχου; Γιατί κάποιοι είναι σε υπηρεσίες που είναι κάθε μέρα εξοδούχοι ή μέρα παρά μέρα και εμείς μένουμε μέσα για τέσσερις και πέντε συνεχόμενες μέρες;

Και το κερασάκι στην τούρτα; Γιατί τα άτομα που έχουν πόστο στην ΔΕΘ ως εμβολιαστές δεν συμμετέχουν και στις υπηρεσίες του λόχου παρά μόνον κάνουν 8ωρο πόστο 2-3 φορές την εβδομάδα στο εμβολιαστκό κέντρο, με αποτέλεσμα να έχουν 4-5 άγραφες άδειες κάθε βδομάδα; Γιατί η θητεία των στρατιωτών ενός λόχου διαφέρει τόσο πολύ; Οι φαντάροι δεν έχουμε δικαίωμα άποψης; Ή μήπως ζούμε στο μεσαίωνα;».

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και η διοίκηση τι απαντούν για όλες αυτές τις καταγγελίες; Τις επιβεβαιώνουν; Αλήθεια, τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός; Τι Συναλλαγή, τι Αδικία, τι Ανισότητα, τι Αθλιότητα! Ά να μην ξεχάσουμε: Ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω η Νέα Δημοκρατία. Να μας ζήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να αγωνιστούν. Να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά. Να ζητήσουν ακρόαση από τον διοικητή και την ιεραρχία. Καλούμε τους γονείς να παρέμβουν. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι στο πλευρό τους. Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου