Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών και εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη προωθεί η διοίκηση των Πράκτικερ

Εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών και εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη προωθεί η διοίκηση των Πράκτικερ. Αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων με στάση εργασίας!
Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker Hellas:
"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση του Γεν. Γραμματέα της τριμερούς διοικούσας επιτροπής του καταστήματος της Λάρισας Δημουλάκο Γεώργιο.
Η εταιρεία Πράκτικερ εφαρμόζει το νέο αντεργατικό Νόμο του Χατζηδάκη Ν4808 ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στους εργοδότες με την τροποποίηση του Ν. 1264/82 να απολύουν συνδικαλιστικά στελέχη. Ο λόγος απόλυσης είναι επειδή ο εργαζόμενος δεν δέχτηκε την μονομερή τροποποίηση στην ατομική του σύμβαση και παρόλο που η απόφαση της επιθεώρησης έκρινε τη στάση της εταιρείας παράνομη, η εταιρεία προχώρησε εκδικητικά στην απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή. Ο συνάδελφος είναι αγωνιστής και μπροστάρη στα δικαιώματα των εργαζομένων και στους αγώνες του σωματείου.
Αυτή η απόλυση δεν θα μείνει αναπάντητη από το Σωματείο μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12:00 - 16:00 μμ την Τρίτη 28/09/2021 και στην 24ωρη απεργία που θα προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο για την ανάκληση της απόλυσης αλλά και για τη νέα πολιτική της εταιρείας που μας θέλει όλους δούλους και γονατισμένους χωρίς να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Πάρτε πίσω την απόλυση
Όλοι στην 4ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12:00 πμ - 16:00 μμ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου