Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κάλεσμα Διαδικτυακής Πανελλαδικής Σύσκεψης για την απάντηση του Αντιπολεμικού Κινήματος στις Πολεμικές Συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και Γαλλίας/ΗΠΑ

Την Τετάρτη 06/10/2021 στις 19.30 μ.μ. το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε Διαδικτυακή Πανελλαδική Σύσκεψη για την απάντηση του Αντιπολεμικού Κινήματος στις Πολεμικές Συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας - Γαλλίας και Ελλάδας - ΗΠΑ.
Να Αντισταθούμε στις Πολεμικές Συμφωνίες του Ελληνικού κράτους με Γαλλία και ΗΠΑ
Πρόσφατα μοιραστήκαμε το δράμα του Αφγανικού λαού που "έπεσε" στα χέρια των σκοταδιστών Ταλιμπάν μετά την 20χρονη Κατοχή από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού!
Το υποκριτικό ενδιαφέρον της Δύσης για τη θέση της Γυναίκας, την τύχη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έδωσε τη θέση του στα Τείχη του Αίσχους, στην παράταξη των στρατών απέναντι σε πρόσφυγες που παρουσιάζονται ως "Εισβολείς", "όργανα" ανταγωνιστικών χωρών που απειλούν τα σύνορα της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ευρώπης Φρούριο! 
Η επόμενη μέρα σημαδεύεται από Νέες Απειλές για την Ειρήνη, για το παρόν και μέλλον των λαών από την ένταση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των περιφερειακών παικτών. Όλοι μιλούν  για ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, ενώ και η Ρωσία θεωρείται Εχθρός των δυτικών χωρών. 

Στον Ειρηνικό η πολεμική συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας που εφοδιάζεται με πυρηνικά υποβρύχια, ενώ επιδιώκεται η Ιαπωνία-Ινδία-Κορέα να πάρουν μαχητικά θέση απέναντι στην Κίνα καθώς ο Μπάιντεν εφαρμόζει το Δόγμα Μπους "ή Μαζί ή Εχθρός μου". 
Στην Ανατολική Μεσόγειο επιταχύνεται η συγκρότηση  της Νέας Αρχιτεκτονικής Πολέμου-Καταστολής που προωθούν  οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, με το ελληνικό κράτος να επιδιώκει να αναλάβει ρόλο Κεντρικού Πυλώνα, Χωροφύλακα των λαών σε Βαλκάνια-Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή, Εγγυητή των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αυτός είναι ο τρόπος για να αναβαθμίσει το ελληνικό αστικό κράτος τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο και να ικανοποιήσει τα στρατηγικά του συμφέροντα: ΑΟΖ, Ενεργειακά Κοιτάσματα και έλεγχος των θαλάσσιων ροών εμπορίου-ενέργειας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ταυτόχρονα οι λόγοι που οξύνουν τις αντιθέσεις με το τουρκικό κράτος, που πυροδοτούν τον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό καθώς το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν τρέφει αντίστοιχες φιλοδοξίες !

ΟΧΙ στην 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ
Η Πολεμική αυτή συμφωνία σημαίνει δις ευρώ για Πολεμικούς Εξοπλισμούς: εκσυγχρονισμός F 16 και ORION, σχέδια για αγορά F35, μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα, ελικόπτερα κλπ, πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων φτωχών νέων ως Επαγγελματίες στρατιώτες. Ένοπλες Δυνάμεις ανασυγκροτημένες, πραγματική Απειλή για τους λαούς. Επιδίωξη του αστικού κατεστημένου είναι η αποστολή όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό σε θερμά μέτωπα. Πρώτος σταθμός η αποστολή αντιπυραυλικών συστοιχιών στην Σ.Αραβία, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας αντικαθιστώντας αμερικανικούς ΠΑΤΡΙΟΤ.
Συνεχή πολεμική προετοιμασία και συνεκπαιδεύσεις: θυμίζουμε την άσκηση «Ηρακλής», με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων από Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Μεγάλο Πεύκο. Τη διακλαδική άσκηση με τη συμμετοχή Αιγύπτου, ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Βρετανίας, Ιορδανίας, Πακιστάν και Σ. Αραβίας. Την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ, ΗΝΙΟΧΟΣ, τις συνεκπαιδεύσεις με αμερικανικά, γαλλικά, ισραηλινά στρατεύματα και κρατών των Βαλκανίων. Ασκήσεις ενταγμένες σε πολεμικές συμμαχίες με αραβικά κράτη, τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου που εντάσσονται στους ευρύτερους αμερικανικούς σχεδιασμούς και βρίσκονται απέναντι στο δρόμο του Μεταξιού της Κίνας, και ταυτόχρονα επιχειρούν την παρεμπόδιση του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας να περάσει στις θερμές  θάλασσες, αλλά και την επέκταση της Ρωσικής επιρροής σε Αφρική/ Μ.Ανατολή. 
Για αυτό ο πολλαπλασιασμός των βάσεων. Η μετατροπή της Ελλάδας σε τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο. Από την Καβάλα-Αλεξανδρούπολη ξεκινούν οι αγωγοί του αμερικανικού φ.α για να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές από τη Ρωσία. Στο λιμάνι του Έβρου εκκινούν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα για Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Καύκασο στοχεύοντας τη Μαύρη Θάλασσα, επιδιώκοντας την περικύκλωση της Ρωσίας!  
Η κυβέρνηση Ψηφίζει μνημόνια για το Κέντρο Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα στα Χανιά, ολοκληρώνοντας ότι ξεκίνησε το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, θα συνεργάζονται Ελλάδα, Τουρκία, Τσεχία και Ρουμανία.

Η αρθρογραφία τονίζει ότι αυτά θα επισφραγιστούν με την Υπογραφή της 5χρονης Πολεμικής Συμφωνίας στις 14/10, όταν ο Ν.Δένδιας επισκεφτεί τις ΗΠΑ. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται και σε κάθε περίπτωση η Ελληνο-Αμερικανική πολεμική συμμαχία θα ανανεωθεί για ένα έτος.

ΟΧΙ στην Υπογραφή Πολεμικής Συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας και σε νέους κολοσσιαίους Πολεμικούς Εξοπλισμούς made in FRANCE
Όλα τα ΜΜΕ επαναφέρουν την προπαγάνδα της τουρκικής επιθετικότητας και παρουσιάζουν σχεδόν ως "θείο δώρο" την προμήθεια των πανάκριβων 3 φρεγατών Belharra και τις 3 κορβέτες Gowind, κόστους που υπερβαίνει τα 5 δις ευρώ! Πλοία που δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα του Αιγαίου αλλά με την προβολή Πολεμικής Ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναλυτές συνδέουν την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών με την προσπάθεια κατευνασμού του Γάλλου Προέδρου Μακρόν που έχασε το πολεμικό συμβόλαιο των 56 δις για τα πυρηνικά υποβρύχια της Αυστραλίας που του άρπαξαν οι Αμερικανοί! Ο λαός μας λοιπόν καλείται να πληρώσει το πανάκριβο πολεμικό συμβόλαιο για τον κατευνασμό του Μακρόν, ενώ ο Ελληνικός Στρατός υπερεξοπλίζεται επιδιώκοντας να Ανατρέψει την Ισορροπία Ισχύος σε Αιγαίο-Μεσόγειο! Επιπλέον έχουμε την προμήθεια των 6 γαλλικών μαχητικών RAFALE.
Γίνεται λόγος για ανακοίνωση αναβαθμισμένης πολεμικής συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από τις κοινές ασκήσεις και τον ελλιμενισμό των γαλλικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά λιμάνια και την γενικότερη στήριξη της Γαλλίας, ενώ πρόσφατα πολύς λόγος έγινε για την αποστολή ανδρών των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στο πλευρό των Γάλλων Μισθοφόρων. Η ιμπεριαλιστική Γαλλία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική εξαιτίας συγκεκριμένων συμφερόντων, βρίσκεται ανταγωνιζόμενη με Τουρκία-Ρωσία. Για αυτό απαιτεί την Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης. 

Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο ένα σύγχρονο Αντιπολεμικό κίνημα με εργατικό, αντικυβερνητικό, αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, Διεθνιστικό προσανατολισμό.
Κρίκος της προσπάθειας μας η πάλη μας για να μην Υπογραφεί η 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. Η Εναντίωση μας στην Πολεμική Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.
Απάντηση μας η οικοδόμηση Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Η Συγκρότηση ενός Αντιπολεμικού-Διεθνιστικού-Συντονισμού.
Για την ανάπτυξη κοινών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία, σε Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις των αντεργατικών επιλογών και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, ενάντια σε ΝΑΤΟ και σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.   
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου