Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχείς Ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο-Συγκροτούνται τα μπλοκ του Πολέμου

Συνεχείς είναι οι Ασκήσεις και οι Συνεκπαιδεύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς συγκροτούνται τα μπλοκ του Πολέμου οι οποίοι ικανοποιούν στρατηγικούς στόχους των αστικών κρατών της περιοχής, δίνεται στρατιωτική διάσταση στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ελλάδας, για τον έλεγχο ΑΟΖ και θαλάσσιων δρόμων ενέργειας/εμπορίου που εντάσσονται στο αμερικανικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο και έχει απέναντι του Ρωσία-Κίνα. 

Καταρχήν έχουμε την Άσκηση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ/2021». 
Την Συνεκπαίδευση Κυπριακών και Αιγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων που διεξάγεται από 01 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την Πολυεθνική Άσκηση «BRIGHT STAR/2021», η οποία θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο, με τη συμμετοχή προσωπικού από την Εθνική Φρουρά.
Σκοπός της άσκησης, είναι η συνεκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, την εκτέλεση επιχειρησιακών βολών, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο της μάχης και τη συνεργασία των ομάδων σχεδίασης και διοίκησης των συνεκπαιδευμένων.


Είχε προηγηθεί η Άσκηση έρευνας-διάσωσης (Search and Rescue -SAR) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ-04/21» που διεξήχθη , νότια της Λεμεσού και εντός του FIR Λευκωσίας, με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ και ενός ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας-Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η άσκηση τελούσε υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ΓΕΕΘΑ. Σκοπός της συνεκπαίδευσης ήταν η εξάσκηση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες SAR, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας των συμμετεχόντων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στη νέα Ναυτική Βάση με την επωνυμία «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» στο GARGOUB της Αιγύπτου, κατέπλευσε για πρώτη φορά Πολεμικό Πλοίο της χώρας μας και συγκεκριμένα η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της στην επιχείρηση UNIFIL MAROPS (United Nations Interim Force In Lebanon) στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης που έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, είχε παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου ομόλογού του.
Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ απέπλευσε για το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ENS ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Βάσης. Κατά την εν λόγω συνεκπαίδευση εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και θαλάσσιας ασφάλειας (maritime security).

Ο συνδυασμός του κατάπλου της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ στην Ναυτική Βάση «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» με το PASSEX μετά τον απόπλου της, συνέβαλε έτι περαιτέρω στην προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς με:
Την ανανέωση και υλοποίηση του προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας
Την υπογραφή, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Παροχή Εκπαίδευσης σε Ελληνικά Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Αιγύπτιους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Μαθητές Παραγωγικών Σχολών
Τη διεξαγωγή των διακλαδικών ασκήσεων «ΜΕΔΟΥΣΑ», PASSEX (Passing Exercises) καθώς και έτερων συνεκπαιδεύσεων.

Η Φρεγάτα "ΚΑΝΑΡΗΣ" στον Λιμένα Χάιφα του Ισραήλ

Από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ παρέμεινε στον λιμένα Χάιφα του Ισραήλ, σε υλοποίηση του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για συνεργασία και συνεκπαίδευση με μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σύμμαχων χωρών, που επιχειρούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Στη συνέχεια η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ απέπλευσε από τον λιμένα της Χάιφα για να συμμετέχει στην επιχείρηση UNIFIL MAROPS (United Nations Interim Force In Lebanon), αντικαθιστώντας την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Μπορεί επομένως η προσοχή του εργαζόμενου λαού μας να επικεντρώνεται στον Κορονοιό και τα τεράστια οικονομικά αδιέξοδα που προκαλεί η κυβέρνηση στην λαϊκή οικογένεια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κράτη δεν υλοποιούν και εμβαθύνουν την Πολεμική συνεργασία που εκπορεύεται από τις πολεμικές συμμαχίες που έχουν στήσει για να ελέγξουν το χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα από τα προπαγανδιστικά κείμενα του ΓΕΕΘΑ ότι αυτοί που μιλούν για Ασφάλεια και Σταθερότητα, σχεδιάζουν τη γενικευμένη Αστάθεια που εξυπηρετεί τους στρατηγικούς τους σχεδιασμούς, και προκαλούν την Ανασφάλεια στους λαούς με τις Πολεμικές τους Προετοιμασίες.   
Η κινηματική και πολιτική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την τεράστια ανάγκη της ταξικής πάλης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου