Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Σκορπά ανησυχία με τον ρόλο που παίζει ο Στρατός στους βρώμικους πολέμους

Η διεξαγωγή της επικίνδυνης και πανάκριβης Πανελλαδικής   Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ σκορπά ανησυχία.
Καταρχήν, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες φαντάρων και χαμηλόβαθμων στελεχών που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και θέτουν ζήτημα του κινδύνου από την πολιτική αντιμετώπισης του Κορονοιού, καθώς αποκαλύπτουν ότι υπάρχει πολύ ελαστική εφαρμογή των Πρωτοκόλλων για την πανδημία.
Κάτι που διαπιστώνεται από την πραγματοποίηση των μέχρι σήμερα ασκήσεων, των προετοιμασιών, αλλά και των κατευθύνσεων που υπάρχουν για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. 
Μεγαλύτερη όμως ανησυχία σε συνφάνταρους, γονείς και χαμηλόβαθμα στελέχη σκορπά η περιγραφή των αντικειμένων της άσκησης, η συνειδητοποίηση σε τι επιθετικούς σχεδιασμούς εμπλέκεται ο Στρατός, ποιος τελικά ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καθώς αποδεικνύεται ότι η προπαγάνδα "περί Άμυνας και Υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας" αποκρύπτει ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ έρχεται να εξυπηρετήσει με ένα Ολιστικό τρόπο την "Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας"και Χειρισμού Κρίσεων".
Εξετάζοντας το πως οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν στις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού αλλά και το πως εντάσσονται στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, το πως απαντούν στις λεγόμενες ασύμμετρες απειλές και τον Υβριδικό Πόλεμο.
Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021 πραγματοποιείται στην σκιά της αποχώρησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, άρα στον επανασχεδιασμό της παγκόσμιας αμερικανικής πολιτικής με κομβικά στρατηγικά σημεία τον Ειρηνικό και Αιγαίο/Μεσόγειο. Συνυπολογίζει το προσφυγικό ζήτημα, την Υπογραφή της 5χρονης Ελληνο-αμερικανικής στρατιωτικής συμφωνίας στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και το σύγχρονο τοπίο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.      
Η διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.
Θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021.
Οι κατευθυντήριες γραμμές του Α/ΓΕΕΘΑ
Στην άσκηση, που διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ώρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές Σχηματισμούς και Μονάδες συμμετέχουν, σε όση έκταση απαιτείται, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Κύριοι σκοποί της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21 είναι:

• Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

• Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

• Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης.

• Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

• Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Εμείς Απαιτούμε την Ακύρωση της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.
Είμαστε ενάντια σε όλους τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που εξυπηρετεί.
Βρισκόμαστε απέναντι στον Μεγαλοϊδεατισμό της ελληνικής άρχουσας τάξης, τον ελληνο-τουρκικο ανταγωνισμό που μας απειλεί εξαιτίας της επιθετικής αστικής πολιτικής και των δύο αστικών κρατών.
Καταδικάζουμε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
Μεγάλη η ανάγκη διεθνιστικών πρωτοβουλιών, η Αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου