Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

700 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση των F 16 “BLOCK-50” που συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία!

 
Τον μακαρίτη Τσοχατζόπουλο και την κυβέρνηση Σημίτη-ΠΑΣΟΚ τους θυμάται κανείς;
Και αυτοί για εθνικούς κινδύνους και τουρκική επιθετικότητα μιλούσαν προκειμένου να συγκαλύψουν τα τεράστια σκάνδαλα τους με τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Στον ίδιο δρόμο η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη πραγματοποιεί τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς προπαγανδίζοντας ότι εξυπηρετούν την Άμυνα, όμως αυτές οι Αγορές όπλων αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, τις αποστολές εκτός συνόρων που θέλει να συμμετάσχει, και τον εντεινόμενο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Τα δύο αστικά κράτη προκειμένου να ικανοποιήσουν στρατηγικούς στόχους των αρχουσών τάξεων έχουν μπει σε μια Κούρσα Εξοπλισμών χωρίς τελειωμό, που ματώνουν τους λαούς και προκαλούν δραματικές συνέπειες στην παιδεία, την υγεία, το κράτος πρόνοιας, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λακές ελευθερίες, αφού απαγορεύεται η κοινωνική αμφισβήτηση και διαμαρτυρία. 
Τα κέρδη όμως των Πολεμικών Βιομηχανιών είναι τεράστια.
Μόνο το σχέδιο εκσυγχρονισμού των F 16 “BLOCK-50” που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ κοστίζει 700 εκατομμύρια ευρώ.
Και συνδέεται με συγκεκριμένο επιχειρηματία!
Οι ενστάσεις και οι αντιθέσεις, ακόμη και μέσα στο κυβερνητικό κόμμα είναι πολλές.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι τρεις φορές έχει αναβληθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής που θα αποφάσιζε για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα!
Πρόσφατα όμως ένα δημοσίευμα του newpost.gr αποκαλύπτει:
Μετά τα Rafale και Viper έρχεται η αναβάθμιση 38 μαχητικών F-16 block 50 – Οι συσχετισμοί στο Αιγαίο
"Μπορεί το πρόγραμμα που αφορά την αναβάθμιση των 38 μαχητικών F-16 block 50 να μην βρισκόταν στο «πακέτο» το οποίο συζητήθηκε στην αρμόδια για τα εξοπλιστικά επιτροπή του κοινοβουλίου όμως σύμφωνα με πληροφορίες όχι απλά παραμένει «ζωντανό» και «ανοιχτό» αλλά πρόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι να μπει και αυτό σύντομα σε τροχιά υλοποίησης".
Έχει σημασία να τονιστεί ποιες παραμέτρους προβάλει το άρθρο:
αποτελεί πρόγραμμα προτεραιότητας για την πολιτική ηγεσία φτάνει να ρυθμιστούν σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένες εκκρεμότητες σχετικά με τα πάλαι ποτέ λεγόμενα «αντισταθμιστικά ωφελήματα (ΑΩ ή offsets)» τα οποία πλέον αναφέρονται ως SSI (Security of Supply and Information).
Ήδη τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ήδη επανεξετάζουν όλες τις παραμέτρους οι οποίες αφορούν τα SSI ώστε σύντομα το πρόγραμμα να προχωρήσει προς έγκριση και υλοποίηση. Μια από αυτές τις παραμέτρους μάλιστα οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο φέρεται να είναι και η κατασκευή από την Lockheed Martin υποδομών στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο όπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες αναβάθμισης των 38 αεροσκαφών.
Πρόκειται για το κύριο υπόστεγο που θα χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση όσο και τα τρία απαραίτητα συνεργεία που θα αναλάβουν τις εργασίες. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο τα έργα υποδομής να εκτελεστούν μέσω προγράμματος της Αμερικανικής αεροπορίας και όχι μέσω των SSI. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εναλλακτικό σχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί και βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας".

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; 
Μια τελείως διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει το Armyvoice News σε κείμενο της 15ης Σεπτεμβρίου 2021:
Άνω κάτω η ΝΔ για την αναβάθμιση των F-16 block 50 – Καυτό παρασκήνιο
Άνω κάτω έγινε χθες το κυβερνών κόμμα από την είδηση ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πηγαίνει στην Βουλή τον αναβάθμιση των F-16 block 50, κάτι που εκκρεμεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η διαρροή έγινε με «τυμπανοκρουσίες» για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, και με αναφορές ότι «έχοντας θεσμοθετήσει πλέον και το νέο πλαίσιο προμηθειών, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δίνει λύσεις και στα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στην υποστήριξη συστημάτων τα οποία κρίνονται επιχειρησιακώς αναγκαία για τα επόμενα έτη}.
Το πρόγραμμα που έφερνε στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής και είναι το μήλον της έριδος για πολλούς στη ΝΔ, αφορά στην αναβάθμιση τριάντα οκτώ (38) αεροσκαφών F-16 “BLOCK-50” σε δυνατότητες “BLOCK-52+”.
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, βουλευτές που είχαν αντιταχθεί στην αναβάθμιση επειδή δεν ήθελαν να συνδεθεί με συγκεκριμένο επιχειρηματία, άρχισαν τις απειλές, ενώ έκαναν και την εμφάνισή τους σχετικά δημοσιεύματα στον δεξιό Τύπο, που έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Παναγιωτόπουλος φέρνει στη Βουλή τροπολογία του Καμένου.

To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνει να γυρίσουμε την πλάτη στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τους Μεγαλοϊδεατισμούς της άρχουσας τάξης και τους ανταγωνισμούς.
Να παλέψουμε ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Με κοινούς αγώνες των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία.
Οι μισθοί μόνο πέφτουν, τα κοινωνικά κονδύλια περιορίζονται και ήδη μας θέτουν εκβιαστικά διλήμματα: φρεγάτες ή συντάξεις.
Εμείς προτείνουμε να προβάλλουμε τις οξυμένες κοινωνικές ανάγκες και τα δραματικά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας.
Η Ανεργία, η Ακρίβεια, η Φτώχεια είναι εδώ και μας Απειλεί.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα 
ελληνικής ολιγαρχίας-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
 Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να Αντισταθούν.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Αυτή την ανάγκη ανασυγκρότησης και αναβαθμισμένης παρέμβασης πρεσβεύει και θέλει να υπηρετήσει η πρόταση για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου