Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελία για 96 ΛΔΒΕΘ Χίου: Ακόμα και 40 μέρες Φυλακισμένοι οι σκλάβοι φαντάροι χωρίς έξοδο - Επικίνδυνη εκπαίδευση και Τρομοκρατία Αξιωματικού

96 ΛΔΒΕΘ ΧΙΟΣ: Στρατιωτική Μονάδα ή φυλακή;
Μια μονάδα πλήρως υποστελεχωμένη τόσο από υπαξιωματικούς όσο και από οπλίτες θητείας με εμπλοκές που φτάνουν και τις 40 μέρες και Υπαξιωματικούς που παίρνουν παράνομα τον βαθμό του Δεκανέα χωρίς να έχουν περάσει καν από το Λόχο Υποψήφιων Βαθμοφόρων.
Πολλές φορές, στρατιώτες αναγκάζονται να κάνουν παράνομα διπλές υπηρεσίες σκοπού πύλης και ΑΜ ή περίπολου και ΑΜ που όμως δεν φαίνεται επίσημα ως διπλή υπηρεσία γιατί το ΑΜ το ονομάζουν σαν “χώσιμο-αγγαρεία” και δεν το καταγράφουν στα βιβλία υπηρεσίας του 1ου γραφείου.
Εδώ και καιρό με εντολή στρατοπεδάρχη και εντελώς τιμωρητικά επιτράπηκε να παίρνουν υπηρεσιακά μόνο ένα άτομο κάθε μέρα σε ολόκληρη τη φρουρά του στρατοπέδου εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού.
Τα μαγειρεία του στρατοπέδου Λοχαγού Γεώργιου Γκιάλα είναι σε άθλια κατάσταση και οι κανόνες υγιεινής είναι ανέκδοτο. 
Τα πλακάκια και οι πάγκοι είναι γεμάτοι γλίτσα ετών και ανάμεσα από τις ρωγμές του τοίχου βγαίνουν μυρμήγκια που δίνουν την δική τους γεύση στο φαγητό. 
Οι περισσότεροι δεν φοράνε ποτέ μάσκα, γάντια και ποδιές όσο μαγειρεύουν. 
Το Γραφείο Υγιεινής και Ασφαλείας της 96 ΑΔΤΕ και η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ δεν έχουν πατήσει ποτέ για έλεγχο στα μαγειρεία. Είναι θαύμα που δεν έχει πάθει δηλητηρίαση κανένας μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένος αξιωματικός που ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων συνεχώς τους ειρωνεύεται, τους βρίζει και βγάζει οργή, θυμό και μίσος με απειλές του τύπου 
«θα δείτε τι θα πάθετε» 
«Θα σας στάξω» 
«Θέλετε μέχρι την επόμενη βδομάδα να έχουν μείνει μόνο οι παραλλαγές σας;», 
«την προηγούμενη ΕΣΣΟ την έσκισα, τώρα που έμαθα, εσάς θα σας αλλάξω τα φώτα» κ.α.

H εκπαίδευση είναι εξοντωτική με λάσπη στο πρόσωπο σχεδόν κάθε μέρα, επαναλαμβανόμενες επιθεωρήσεις οπλισμού και έρπειν σε επικίνδυνο έδαφος με χαλίκια και κοφτερές πέτρες. 
Τα δε μαχητόσημα – τιμητικές άδειες τα λαμβάνουν στο τέλος εντελώς βυσματικά άτομα που δεν έχουν πατήσει ούτε μια φορά στην εκπαίδευση με αναξιοκρατικό τρόπο.

Παρόλο που ο λόχος είναι συνεχώς σε εμπλοκή, κάθε φορά που τελειώνουν τα ΣΠΕΝ μιας σειράς ο αρμόδιος Αξιωματικός του λόχου μοιράζει τις τιμητικές στα πόστα (αρχιλοχίες - κψμτζήδες κτλ.) απλόχερα σε τέτοιο βαθμό που στρατιώτες να βγαίνουν σε άδεια απόλυσης ακόμα και 2 μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία απόλυσης τους.

Όσο για το “ΚΨ” (μικρό ΚΨΜ του λόχου), αυτό δεν έχει άδεια λειτουργίας ούτε και νόμιμη ταμειακή μηχανή και όταν περνάει οικονομικός έλεγχος κλειδώνει μέχρι την ολοκλήρωσή του. 
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με την ανοχή Αξιωματικών του λόχου.

Το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ επιβεβαιώνουν αυτές τις καταγγελίες;
Η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε πάρα πολλές που προηγουμένως έχουν φτάσει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και θίγουν το ζήτημα των περικοπών και της άθλιας κατάστασης των στρατοπέδων ενώ η κυβέρνηση δαπανά 65 δις ευρώ σε πολεμικές δαπάνες.
Βυσματοκρατία, εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση, επικίνδυνη ένταση της πολεμικής προετοιμασίας και τρομοκρατία είναι το Τρίπτυχο της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Αυξάνονται οι καταγγελίες από τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου για την βίαιη εκπαίδευση με έρπειν σε επικίνδυνο έδαφος με χαλίκια και κοφτερές πέτρες. 
Τέλος, να θίξουμε το ζήτημα της Παράνομης λειτουργίας των ΚΨΜ που δίνει τη δυνατότητα στον Στρατό να βγάζει κέρδος από τους συνφάνταρους και μάλιστα με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες.
Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό....
Εμείς απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Ταξίαρχου, του Στρατηγού και του ΓΕΣ.
Τα ζητήματα που θίγει η καταγγελία και πρέπει να λυθούν είναι δική τους Αρμοδιότητα. 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά, στο Διοικητή και Στρατοπεδάρχη, αλλά και στην υπόλοιπη Ιεραρχία.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου