Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Η μεγαλύτερη απεργία στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια (φωτο-βιντεο)

Γιώργος Κρεασίδης
Σε ποσοστά που φανερώνουν την μεγαλύτερη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε απεργία τα τελευταία χρόνια έφτασε η συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.
Η απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου ήταν πολύ μαζική και με παλμό, ενώ ξεχώρισε η συμμετοχή της νέας γενιάς του κλάδου, με δυναμική παρουσία των αναπληρωτών.
Η πυκνή πορεία με μαχητικότητα και ζωντάνια ακολούθησε δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης, από Εγνατία, Αγ. Σοφίας και Τσιμισκή, με κατεύθυνση προς τα δικαστήρια, με αφορμή τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία λόγω νόμου Χατζηδάκη. Εκεί σε μια απαράδεκτη επίδειξη αυταρχισμού η αστυνομία εμπόδισε με κλούβες την πορεία, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι …επικίνδυνοι προφανώς για τα δικαστήρια.

Η πορεία τελικά συνεχίστηκε μέσω Δραγούμη, Εγνατία και Αντιγονιδών για να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η μεγάλη συμμετοχή φανερώνει μια δυναμική συνέχισης του αγώνα, καθώς ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν κάμπτεται από τον κυβερνητικό αυταρχισμό και είναι συσπειρωμενος.
Μετά την συγκέντρωση έγινε στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σύσκεψη εκπαιδευτικών σωματείων μετά από πρόσκληση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου