Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ορμητήριο των ΗΠΑ το αεροδρόμιο της Λάρισας εναντίον της Ρωσίας και των λαών

Ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες με συνεχείς τους παρεμβάσεις προπαγανδίζουν την πολεμική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι "οι αμερικανικές βάσεις εγγυώνται την ελληνική επικράτεια από την τουρκική επιθετικότητα", αποκαλύπτεται αυτό που γνωρίζουν όλοι:  
ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο εναντίον της Ρωσίας και των λαών, με το ελληνικό κράτος να αποτελεί έναν απάνθρωπο πολεμοχαρές καπιταλιστικό σχηματισμό που ακολουθεί πιστά τους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς.  
Συμμέτοχο-Συνένοχο!  
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα όπου έφτασαν για συνεκπαίδευση με τα F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα 15 F-15 της 336 Μοίρας Rocketeers της USAF, στο πλαίσιο της άσκησης «Castle Forge». Επίσης, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τις Ειδικές Δυνάμεις της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.
Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ έχοντας ως ορμητήριο την 110 ΠΜ της Λάρισας;
Οι ΗΠΑ θεωρούν στρατηγική τη θέση της Λάρισας και εξαιρετικά σημαντικό το αεροδρόμιο της, το οποίο θέλουν να το καταστήσουν ορμητήριο τόσο προς το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. 
Αυτό αποκαλύπτει και το σενάριο της άσκησης «Castle Forge», το οποίο προβλέπει την άμεση ανάπτυξη ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων με στόχο τον έλεγχο κρίσιμων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.
Όμως συνολικά αναβαθμίζεται η Θεσσαλία στο πλαίσιο της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Στη βάση της Αεροπορίας Στρατού του  Στεφανοβικείου, που διαθέτει επίσης  αεροδρόμιο, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει ελικόπτερα, χειριστές και προσωπικό, που εκπαιδεύονται τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο μαζί με τους πιλότους των ελληνικών ελικοπτέρων Apache και Kiowa Warrior.
Για όσο διάστημα οι Αμερικανοί θα βρίσκονται στη Λάρισα, έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν σε ασκήσεις και με άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλα αυτά.
Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντικυβερνητική κινητοποίηση στις 19/10 ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία-ΗΠΑ


Συνάδελφοι/σες

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «αμυντική συμφωνία» με την Γαλλία και την πανάκριβη αγορά πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει με τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να είναι πενταετούς ή ακόμα και αόριστης διάρκειας! Για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία οι συμφωνίες αυτές και οι άξονες πολέμου που κτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των εθνικιστών-ακροδεξιών, είναι επικίνδυνες, αντιδραστικές και αντιλαϊκές.

  • Δίνουν τεράστιους πόρους σε εξοπλισμούς, γεμίζοντας τις τσέπες αμερικανικών και γαλλικών πολυεθνικών και των μιζαδόρων. Γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, αγορά Ραφάλ και αναβάθμιση F16, ελικόπτερα, πύραυλοι και άλλα μέσα, πάνω από 10 δισ. ευρώ τρέχουν άμεσα για εξοπλισμούς, ενώ το συνολικό κόστος ανεβαίνει σε δεκάδες δισ. τα επόμενα χρόνια. Οδηγούν τον λαό σε χρεοκοπία, ενώ άμεσα χρειάζεται ενίσχυση της δημόσιας υγείας (και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!), πρόνοιας και παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος, δουλειά στους ανέργους και στήριξη των εργαζομένων και των φτωχών. 5 δις. θα δοθούν για πολεμικά πλοία στη Γαλλία, περισσότερα από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες υγείας για το 2021 (4,5 δις.). Δεν είναι τυχαίο που εξαντλούνται ήδη οι φετινοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων…
  • Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, με μεγάλη αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και παροχή βάσεων και εξυπηρετήσεων στο στρατό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τη Θράκη μέχρι την Μαγνησία και τη Θεσσαλία, τον Άραξο (με ανοικτό το ενεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών) και την Καλαμάτα, αλλά και νησιά του Αιγαίου. Προετοιμάζουν και γαλλική στρατιωτική παρουσία.
  • Προσδένουν στενά την Ελλάδα με τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γαλλίας, από την περιοχή της Μεσογείου έως τον Περσικό Κόλπο και από την υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και τα σύνορα της Ρωσίας. Ενισχύουν τους πολεμικούς άξονες με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Η συμφωνία με τη Γαλλία κάνει αναφορά σε ελληνική στήριξη στη γαλλική επέμβαση στο Σαχέλ, ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ πάει στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήδη ελληνικές φρεγάτες και άλλα μέσα συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Η πολυδάπανη ελληνική συμμετοχή σε παρόμοιες επιθετικές επιχειρήσεις πέρα από συνενοχή σε εγκλήματα (π.χ. Σαουδική Αραβία κατά λαού Υεμένης), εμπλέκει άμεσα τη χώρα στις επεμβάσεις και μετατρέπει τις δυνάμεις και τον λαό σε στόχους.
  • Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν προσφέρουν «προστασία», δεν «προφυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας», δεν φέρνουν ειρήνη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος. Οι εξοπλισμοί δεν φέρνουν ειρήνη, οδηγούν σε κυνήγι εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, φέρνουν πόλεμο, επεμβάσεις, προσφυγιά κλπ. Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ γίνονται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους και για την υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου στον επικίνδυνο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό του με το τουρκικό, για την εξασφάλιση μεγαλύτερου κομματιού από την λεία της περιοχής. Τα πανάκριβα όπλα που προμηθεύεται η Ελλάδα δεν αφορούν τα σύνορα της χώρας, αλλά τον ενεργητικό ρόλο στη διεκδίκηση των ΑΟΖ για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, στην παρουσία σε όλη την Μεσόγειο κι ακόμα παραπέρα, στη συμμετοχή σε επιθετικές αποστολές.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 19 Οκτώβρη  στις 7 μ.μ. - Γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Αμερικάνικη πρεσβεία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου