Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Αυξήθηκε στα 354,010 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος αλλά ο Μητσοτάκης αγοράζει και άλλες Φρεγάτες και Ναρκοθηρευτικά!


Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που χρυσοπληρώνει, να προπαγανδίζουν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τουρκικός λαός εξαιτίας της αστικής πολιτικής που ακολουθεί το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν...
Αλλά κανείς δεν μπορεί να κρύψει τις δραματικές συνέπειες από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη.
Αυξήθηκε στα 354,010 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος
Σε έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 20,168 δισ. ευρώ…
Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 20,168 δισ. ευρώ, φτάνοντας στα 354,010 δισ. ευρώ από 333,842 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.
Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 21,175 δισ. ευρώ από 18,065 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. 
Οι φόροι στο εισόδημα και στην περιουσία ανήλθαν σε 4,712 δισ. ευρώ από 4,537 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι κοινωνικές εισφορές ήταν 5,951 δισ. ευρώ από 5,493 δισ. ευρώ πέρυσι. Και οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 25,170 δισ. ευρώ έναντι 23,735 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2020.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κούρσα των εξοπλισμών καθώς υπεγράφη δήλωση προθέσεων για φρεγάτες Μ και ναρκοθηρευτικά Alkmaar


Ελάχιστο χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τις πανάκριβες γαλλικές φρεγάτες BELHARRΑ, η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σχετική LOI μεταξύ του ΠΝ και της Ολλανδίας. 
Ειδικότερα, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλες η τακτική συνεδρίαση των διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) όπου συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (εα) Αριστείδης Αλεξόπουλος. Στο περιθώριο της σύσκεψης υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Ολλανδού ομολόγου του, Αντιναύαρχου Arie Jan de Waard, δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για πιθανή πρόσκτηση από το Πολεμικό Ναυτικό, δύο (2) φρεγατών τύπου Μ και έξι (6) ναρκοθηρευτικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι φρεγάτες «Μ» ή αλλιώς Karel Doorman, ήταν η προτεινόμενη ενδιάμεση λύση της ολλανδικής πρότασης για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. Ουσιαστικά αποτελούν την επόμενη γενιά των φρεγατών τύπου «S» που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό.

Γιατί το ΠΝ ενδιαφέρεται για τις 2 φρεγάτες Μ από την Ολλανδία

Καταρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι ο σχεδιασμός του ελληνικού αστικού κατεστημένου περιγράφει έναν τρομερό Υπερεξοπλισμό. Σε ανύποπτη στιγμή ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ, Αδ.Γεωργιάδης είχε μιλήσει για αγορά 25 φρεγατών!
Φυσικά αυτά τα πολεμικά πλοία δεν αγοράζονται για την Άμυνα.
Εξυπηρετούν τις επιθετικές ανάγκες του Ελληνικού αστικού κόσμου που θέλει να εξαπλώσει την πολεμική του δραστηριότητα από τη Μεσόγειο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό.
Είναι εξοπλισμοί που εξυπηρετούν τις ανάγκες του εντεινόμενου ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Αλλά και την ένταξη  του ελληνικού κράτους ως Ισχυρή Δύναμη στην Αρχιτεκτονική Πολέμου των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, στην εμπλοκή του στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έναντι Ρωσίας, Κίνας και Ιράν.    
Οι πανάκριβες γαλλικές φρεγάτες BELHARRΑ αν και θεωρείται ότι θα ανατρέψουν το Ισοζύγιο Πολεμικής Ισχύος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, έχουν το μειονέκτημα ότι θα αργήσουν να ενσωματωθούν στον Ελληνικό Στόλο.  
Kαι το ελληνικό αστικό κράτος έχει συγκεκριμένα μέτωπα στα οποία καλείται να αντιπαρατάξει πολεμική Ισχύ: 
Είναι το ζήτημα των ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου όπου ήδη διατυπώνονται πολεμοχαρείς δηλώσεις από την κάθε μεριά.
Είναι το ζήτημα του καλωδίου μεταφοράς ενέργειας. Μια συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που θέτει γενικότερα θέματα μοιρασιάς της Μεσογείου.
Ένα ενεργειακό πρότζεκ με ελληνικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον, τεράστια γεωστρατηγικά επίδικα καθώς αμφισβητεί την ενεργειακή σχέση της Ευρώπης με την Ρωσία, ξαναμοιράζει την τράπουλα για τα κράτη της περιοχής όσον αφορά το ρόλο τους ως κόμβων ενέργειας και παραγωγούς ενέργειας, στο αν θα συμμετέχουν και πως στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής που εξυφαίνουν οι ΗΠΑ. 
Η επιβολή αυτών  των σχεδιασμών που εξυπηρετούν στρατηγικά συμφέροντα των αρχουσών τάξεων απαιτούν ένα ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένο πολεμικό βραχίωνα. Και τον απατούν άμεσα.
Η κυβέρνηση έλκεται στο να προμηθευτεί τις ολλανδικές φρεγάτες γιατί μπορούν να ενταχθούν στον ελληνικό Στόλο άμεσα. 


Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι το εθνικό αφήγημα του αστικού κατεστημένου περί της μονόπλευρης "τουρκικής επιθετικότητας" έχει μόνο προπαγανδιστική ισχύ, χρειάζεται για να απαιτηθεί η "εθνική ενότητα" ουσιαστικά η Υποταγή της νεολαίας και των εργαζομένων στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, να  δικαιολογηθούν οι κολοσσιαίοι πολεμικού εξοπλισμοί και οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Είναι ένα αφήγημα που αποκρύπτει ότι και τα δύο αστικά κράτη έχουν Άδικο.
Μιλούν για κυριαρχικά δικαιώματα για να Επεκταθούν.
Τονίζουν την επιθετικότητα της άλλης κρατικής οντότητας για να επιβάλλουν την αντεργατική τους πολιτική, την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, την ενίσχυση της Πολεμικής του Ισχύος και την Αλλαγή των Δογμάτων Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας.
Ενός Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που τίθεται απέναντι σε εσωτερικό και εσωτερικό Εχθρό σύμφωνα με την Ολιστική προσέγγιση για τις απειλές που περιγράφει και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το αστικό καθεστώς εξουσίας.   

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ακρίβεια και η Ανεργία απογειώνονται.
Η περικοπή των κονδυλίων για την Παιδεία εκτοξεύει τα κρούσματα του κορονοιού μεταξύ των μαθητών και ρίχνει τις οροφές των σχολικών τάξεων στα κεφάλια των παιδιών, ενώ συνεχίζεται η πορεία κλεισίματος σχολικών μονάδων.
Οι νεκροί συνάνθρωποι μας πολλαπλασιάζονται αλλά η κυβέρνηση όταν δεν αγοράζει όπλα, διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και Ιδιωτικοποιεί ότι μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη στους Ιδιώτες.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι πρέπει ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να αμφισβητήσει το σύνολο της αστικής αντεργατικής πολιτικής.
Πρέπει να Ενωθούμε και να Αγωνιστούμε, μέσα και έξω από τον Στρατό.
Ο δρόμος αυτός που ακολουθεί η κυβέρνηση αναπαράγει τα αδιέξοδα των εργαζομένων, μας Απειλεί με διακρατική Πολεμική σύγκρουσης, αλλά και Πυρηνικό πλήγμα.
Η πρόταση για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος και στην αποφασιστική παρέμβαση του.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα αγώνα.
Συμμετέχουμε στο Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στις πολεμικές προετοιμασίες και το Αξιόμαχο του Στρατού που έχει αυτή την βρώμικη Αποστολή, ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, ενάντια στην Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, ενάντια στις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τον Ευρωστρατό που θέλουν να συγκροτήσουν.
Είμαστε ενάντια στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Καλούμε σε Κοινό αγώνα τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία σε Ελλάδα και Τουρκία.
Δε θα σκοτώσουν-Δεν θα σκοτωθούν Τούρκοι και Έλληνες Φαντάροι για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου