Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Στην Αθήνα 7η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων-Αναβαθμίζουν την Στρατιωτική Επέμβαση της ΕΕ στην Αφρική

Μια ακόμη απόδειξη καταρχήν του αναβαθμισμένου ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών αποτελεί η 7η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. 
Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού αποκαλύπτεται η επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στην Αφρική, που έχει καταστεί επίδικο του ανταγωνισμού των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας, ενώ καταγράφεται η έντονη παρουσία της Τουρκίας και Αραβικών κρατών όπου κυριαρχούν Δικτατορίες και αντιδραστικά καθεστώτα.
Η προσπάθεια όμως ανασυγκρότησης των στρατιωτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων επιχειρεί να εξυπηρετήσει τις παγκόσμιες βλέψεις των κρατών μελών στην εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών, με πρωταγωνιστή το Γαλλικό κράτος και τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν.
Διαβάζουμε λοιπόν:  
Από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί στην Αθήνα η 7η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων με τη συμμετοχή 28 Αρχηγών Στρατών Ευρωπαϊκών Κρατών και του Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF).
H Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, αποτελεί πεδίο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των Ηγεσιών των Στρατών των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων δομών όπως ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη και την Αφρική (USAREUR – AF). Το κύριο θέμα της Συνόδου είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκοί Στρατοί και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Το ελληνικό αστικό κράτος όμως συνδυάζει τις πολιτικές διεργασίες με την κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών και συγκεκριμένες ενέργειες που αποδεικνύουν την βούληση της κυβέρνησης ΝΔ να εμπλέξει του ελληνικό στρατό σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Εντείνεται λοιπόν η εκπαίδευση των νέων Επαγγελματιών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-ΚΕΕΔ και στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, ενώ "τρέχουν" εξοπλιστικά προγράμματα ώστε να εξασφαλιστούν οπλικά συστήματα που θεωρούνται απαραίτητα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστική η προμήθεια εκατοντάδων αμερικανικών μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων Μ 1117.
Επίσης, πρόσφατα ένα C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκε πάνω απ’ την Τυνησία, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν ο προορισμός του ήταν το Μάλι.
Ελληνικό C-130 πετά στον εναέριο χώρο της Τυνησίας / Πηγή: ItamilRadar
Σύμφωνα με ανάρτηση στο alt.gr "Ελληνικό C-130 που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας “εντοπίστηκε” να πετά πάνω απ’ τον εναέριο χώρο της Τυνησίας, με κατεύθυνση σύμφωνα με το Itamilradar το Μάλι. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ’ τη νοτιοδυτική του πορεία πάνω από την Τυνησία λίγο πριν εγκαταλείψει το FIR Τύνιδας.
Η ιταλική ιστοσελίδα Itamilradar, δημοσιεύει τις αεροπορικές τροχιές στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω απ’ την Ιταλία και τη Μεσόγειο σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα ίδια τα αεροσκάφη.
Μάλιστα, το site αναφέρει ότι η χώρα μας θα συμμετέχει στο Μάλι με προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που θα ενσωματωθεί στην δύναμη της στρατιωτικής επιχείρησης «Takumba» .
Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι η πρόθεση της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη είναι «να αυξήσουμε την ελληνική συμμετοχή στο Μάλι». Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η αποστολή «αριθμού» στρατιωτών θα γίνει στο πλαίσιο της Ευρωενωσιακής αποστολής (EUTMMALI), στην οποία ήδη το ελληνικό κράτος συμμετέχει από το 2015 με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η αποστολή αυτή θα περιλαμβάνει την αποστολή «λίγων, όχι όμως χιλιάδων» στρατιωτών, ισχυριζόμενος, ότι η αποστολή θα γίνει στο πλαίσιο της ευρύτερης συμμαχικής σχέσης με την Γαλλία.
Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουν ότι η EUTM Mali συνδέεται άμεσα με την γαλλική στρατιωτική επιχείρηση «Takumba» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ. 
Και το ελληνικό αστικό κράτος επιδιώκει να παρέμβει στο Σαχέλ, προσδοκώντας πολιτικά και κυρίως οικονομικά κέρδη για Έλληνες επιχειρηματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διπλωματικές αποστολές κορυφαίων εκπροσώπων του Ελληνικού ΥΠΕΞ στις χώρες αυτές, συχνά με την συνοδεία επιχειρηματιών, αλλά και η αρθρογραφία ώστε να πειστεί ο εργαζόμενος λαός μας  για όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που επιδιώκεται να χαράξουν λεωφόρους κερδών για το ελληνικό κεφάλαιο! 

Για μια κόμη φορά αποκαλύπτεται ότι είτε η στρατηγική στρατιωτική σχέση μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, είτε η αντίστοιχη με τη Γαλλία του Μακρόν σημαίνει την εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Αφρική, Μέση, Ανατολή, Βαλκάνια και Μεσόγειο.
Σημαίνει την αγορά οπλικών συστημάτων και την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Αυτή είναι η αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου που διεκδικεί συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν ρόλο Χωροφύλακα και Εγγυητή των επενδυτών, εφοπλιστών και πετρελαϊκών εταιρειών.
Γιατί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων συγκεκριμένων πολυεθνικών (Total, Bouygues, Ballore, Areva), οι οποίες εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των χωρών της Δυτικής Αφρικής.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση δικαιολογεί τις αποφάσεις  στρατιωτικής εμπλοκής της ισχυριζόμενη ότι έτσι θα πετύχει την στήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας ..., στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα.
Εμείς λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ
-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος) και τις συνεκπαιδεύσεις.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. 
Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας,
η στρατηγική πολεμική σχέση που χτίζεται μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας
να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ 
και οι συμμαχίες με τα αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα των ΗΑΕ, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου