Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ένταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας για τους Πρόσφυγες: ΝΑΤΟ και ΕΕ κραυγάζουν "Επεμβαίνω, Σκοτώνω, βουτάω τον πλούτο των λαών αλλά ορθώνω Τείχη στους Πρόσφυγες

Πρόσφυγες στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας

Leonid Shcheglov/BelTA via AP
Να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:
Από που προέρχονται οι Πρόσφυγες που στοιβάζονται και δολοφονούνται σε Προωθήσεις και Επαναπροωθήσεις στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας;
Προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Που θέλουν να πάνε;
Στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία.
Γιατί υπάρχει αυτή η τεράστια ένταση;
Καταρχήν, γιατί τα ευρωπαϊκά αστικά κράτη δεν θέλουν τους πρόσφυγες. Σηκώνουν Τείχη του Αίσχους και στέλνουν τους στρατούς να τους αντιμετωπίσουν ως Εισβολείς.
Πρώτα όμως έχουν στείλει τους ίδιους στρατούς στο Αφγανιστάν, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες βρίσκουν εκεί αγορές και κερδίζουν τεράστια ποσά.
Η προσφυγιά είναι γέννημα των Πολέμων, την καταστροφής του πλανήτη και της οικονομικής ανέχειας. Οι ευθύνες της καπιταλιστικής Δύσης τεράστιες. Η ΕΕ που σχεδιάζει ακόμη μεγαλύτερες στρατιωτικές επεμβάσεις οχυρώνει τα σύνορα της.
Είτε μέσω της χρηματοδότησης διαφόρων χωρών, είτε μέσω της πολεμικής κινητοποίησης και της προπαγάνδας η Ευρωπαϊκή Ένωση συγκροτεί διάφορες "Ζώνες Άμυνας" επιχειρώντας να αποτρέψει τους Πρόσφυγες. 
Τέλος, το προσφυγικό ζήτημα εργαλειοποιείται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους της.
Δείτε όμως πως τα δημοσιογραφικά δίκτυα της Δύσης παρουσιάζουν όλα αυτά παίρνοντας ουσιαστικά θέση. 
Γίνονται τα ίδια όργανα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης με όρους χειραγώγησης και επιβολής της προπαγάνδας των Δυτικών δυνάμεων.
Και κυρίως στρέφονται ενάντια στους Πρόσφυγες.

ΕΕ – ΝΑΤΟ: Ετοιμότητα να παρέμβουν στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας
Την ετοιμότητά τους να παρέμβουν στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας, εκφράζουν Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ΝΑΤΟ, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν» οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γεωπολιτικο ανταγωνισμό. 
Στην πραγματικότητα, η Λευκορωσία αντιδρώντας στις κυρώσεις της ΕΕ προωθεί μετανάστες στα σύνορά της, ενώ Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία τους επαναπροωθούν ή τους συλλαμβάνουν.

Η Πολωνική συνοριοφυλακή έκλεισε το πέρασμα με τη Λευκορωσία στην Κουζνίκα, όπου έχουν συγκεντρωθεί 3.000-4.000 μετανάστες, σύμφωνα με Πολωνικές εκτιμήσεις και έχουν αναπτυχθεί 12.000 άνδρες του Πολωνικού στρατού. Παράλληλα και η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα λευκορωσικά σύνορα.

«Φοβόμαστε ότι δεν θα υπάρξει παρά κλιμάκωση αυτού του είδους των ενεργειών στα πολωνικά σύνορα στο εγγύς μέλλον, και ότι θα έχει ένοπλη φύση», δήλωσε ο Πιοτρ Μίλερ, εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.
«Το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κρατών μελών του»
Φώτο Αρχείου / Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες / Πηγή: TWITTER

«Η χρήση μεταναστών από το καθεστώς (του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ) Λουκασένκο ως υβριδική τακτική είναι απαράδεκτη», ανέφερε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας ανησυχία για αυτή την κατάσταση.

«Ανησυχούμε για την πρόσφατη κλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας. Καλούμε τη Λευκορωσία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το ΝΑΤΟ θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κρατών μελών του και ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, «η οποία ασκεί πίεση» σε τρεις σύμμαχες χώρες: Λιθουανία, Λετονία και Πολωνία.
Η ΕΕ ετοιμάζει νέες κυρώσεις στη Λευκορωσία
Φώτο Αρχείου / Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες / Πηγή: TWITTER

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε από την πλευρά της χθες Δευτέρα τα κράτη μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν την επιβολή νέων κυρώσεων.

Πέρα από την επιβολή νέων κυρώσεων στο Μινσκ, τόνισε πως η ΕΕ «θα εξετάσει το πώς θα επιβάλει κυρώσεις σε αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών» που μεταφέρουν μετανάστες στη Λευκορωσία.

«Αυτή είναι η συνέχιση της απέλπιδας προσπάθειας του καθεστώτος Λουκασένκο να χρησιμοποιεί ανθρώπους ως πιόνια για να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντάλμπερτ Γιανς σε συνέντευξη Τύπου.

Επικαλούμενος τις εκτιμήσεις της Frontex, ο εκπρόσωπος τόνισε πως «πολλές εκατοντάδες» μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, έθεσε το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων της ΕΕ κατά του Μινσκ.«Αντιμετωπίζουμε μια υβριδική απειλή και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σε μια εβδομάδα.

(Με πληροφορίες από διεθνή καθεστωτικά μέσα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου