Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ακραία πρόκληση: Στρατιωτικό άρμα με το όνομα του επικίνδυνου εθνικιστή Κατσίφα σε στρατιωτική άσκηση

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει δημόσια την Κυπριακή κυβέρνηση και την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.
Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα γιατί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου καθώς στη Διακλαδική Τακτική Άσκηση μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ – 2021» της Εθνικής Φρουράς συμμετείχε και ένα στρατιωτικό άρμα με το όνομα του επικίνδυνου εθνικιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Πρωταγωνιστή ενός επικίνδυνου επεισοδίου που απείλησε να δυναμιτίσει τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας όταν βρέθηκε ένοπλος και πυροβολώντας σε εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο. Ο Κ. Κατσίφας είχε καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και πυροβολούσε στον αέρα με ένα καλάσνικοφ. Τελικά έχασε την ζωή σε ανταλλαγή πυρών με τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας.!
Να επισημάνουμε ότι η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, σχεδίασε και εκτέλεσε ΤΑΜΣ Διπλής Ενεργείας, με την επωνυμία «ΙΡΙΣ – ΓΡΑΙΓΟΣ», στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της Ταξιαρχίας.
Το γεγονός ότι η ακραία αυτή πρόκληση είχε την άνωθεν κάλυψη -αν όχι παρότρυνση- αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι την τελική φάση της άσκησης στις 20 Οκτωβρίου 2021, παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.
Το κυπριακό κράτος οφείλει να δώσει απαντήσεις.
Ταυτίζεται με τις αποσχιστικές και πολεμοκάπηλες απόψεις ακραίων εθνικιστικών οργανώσεων που και στο παρελθόν απείλησαν την ειρήνη και τις καλές σχέσεις γειτονίας μεταξύ των Βαλκανικών λαών;
Είναι τεράστιο ζήτημα και θα πρέπει να απαντήσει από το Αντιπολεμικό κίνημα σε Ελλάδα και Κύπρο ο επίσημος εναγκαλισμός των στρατιωτικών δυνάμεων με γνωστές ακραίες εθνικιστικές και φασιστικές μιλιταριστικές συλλογικότητες που δρουν είτε αυτοτελώς πάντα με την πλήρη συνεργασία του κράτους, είτε ως Τάγματα Εθνοφυλακής.
Η αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Θυμίζουμε σχετική μας ανάρτηση:
Μερικές επισημάνσεις για το επεισόδιο που προκάλεσε τον θάνατο του Κ. Κατσίφα σε περιοχή της Νότιας Αλβανίας

Όπως δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών" όλα συνέβησαν στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο.
Χτες, ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε κανονικά εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του ιστορικού Αντώνη Λιάκου, που επικαλείται η εφημερίδα, το πρωί της Κυριακής, προτού ξεκινήσουν οι επετειακές εκδηλώσεις, ο Κ. Κατσίφας είχε καταλάβει το πολιτιστικό κέντρο του χωριού και πυροβολούσε στον αέρα με ένα καλάσνικοφ.

Στην συνέχεια η Αλβανική αστυνομία των καταδίωξε και όταν τον εντόπισαν σε ένα βουνό "επιχείρησαν να τον πείσουν να παραδοθεί, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε. Ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί που κατέληξαν στο θάνατό του", όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αλβανικών αρχών.
Δεν θα μπούμε στο αστυνομικό μέρος της υπόθεσης. Πάντα οι δυνάμεις καταστολής παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή ανάλογα πως τους βολεύει.
Δυο διαπιστώσεις μόνο που μας δημιουργήθηκαν επισκεπτόμενοι την προσωπική σελίδα του Κ. Κατσίφα στο facebook.
Ο νεκρός ήταν ένας επικίνδυνος εθνικιστής.
Μας παραθέτει αρκετές φωτογραφίες με οπλισμένους πολίτες -δεν μας αναφέρει ακριβώς την προέλευση τους- και είναι καθαρό ότι αγωνιζόταν για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας στην Ελλάδα.
Αν και με ποιο τρόπο αγωνιζόταν να "αναβιώσει" την εγκληματική συμμορία "Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου" (Μ.Α.Β.Η), που είχε τους ίδιους στόχους, δεν γνωρίζουμε.
Και κάτι τελευταίο που διαπιστώνουμε από την παρουσία που είχε στο f/b. Το "χόμπι" του ήταν να υψώνει τεράστιες ελληνικές σημαίες σε χωριά της Νοτίου Αλβανίας, όπου υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο. 
(Αλήθεια πώς θα αντιδρούσαν οι "δικοί" μας "Ελληναράδες" αν κάτι παρόμοιο έκανε ένας πολίτης της Θράκης που έχει Τουρκική συνείδηση;).
Και όχι μόνο αυτό. 
"Προειδοποιούσε" όχι και τόσο κόσμια, όποιον/α τολμούσε να έχει αντίρρηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου