Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Πολύ ακριβές οι αμερικανικές μεταχειρισμένες σακαράκες: 76 AAV7 κόστους 150 εκατ. €

Πολύ ακριβές οι αμερικανικές μεταχειρισμένες σακαράκες:  76 AAV7 κόστους 150 εκατ. €
Πανηγυρίζουν οι μιλιταριστές γιατί την επιτάχυνση της διαδικασίας των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αμφιβίου Εφόδου καθώς στις 24 Νοεμβρίου, το ΓΕΣ προχώρησε στην έγκριση σχετικής Μελέτης Ολοκληρωμένης Πρότασης Υποπρογράμματος.
Η συγκεκριμένη ΜΟΠΥ βασίστηκε σε ενημέρωση από το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έπειτα από μακρά αλληλογραφία, για την διάθεση μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων AAV7 από τα αποθέματα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
Η ΜΟΠΥ που εγκρίθηκε, προτείνει την προμήθεια 76 συνολικώς οχημάτων, εκ των οποίων 4 εκδόσεως Περισυλλογής (Recovery) και 14 εκδόσεως Διοικήσεως (Command Post) ενώ τα υπόλοιπα είναι της τυπικής εκδόσεως μεταφοράς προσωπικού. Με τον αριθμό αυτόν, θα καλυφθούν συνολικώς οι απαιτήσεις της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και των οργανικών της 505, 521, 575 Ταγμάτων Πεζοναυτών.
Το κόστος ανά όχημα από όλες τις εργασίες που θα αναληφθούν, ανέρχεται σε 1,7 εκατ. € περίπου.

Πέραν των οχημάτων, περιλαμβάνεται πρόσθετο κόστος 20 εκατ. € περίπου για την δημιουργία απαραιτήτων εγκαταστάσεων στα στρατόπεδα που θα μεταφερθούν τα οχήματα. 
Δηλαδή όρχοι οχημάτων, υπόστεγα, άλλες υποδομές, ακόμη και ειδική εκπαιδευτική εγκατάσταση με πισίνα για την εξοικείωση του προσωπικού με διαδικασίες διαφυγής από βυθιζόμενο όχημα. 
Στην δαπάνη περιλαμβάνεται βιβλιογραφία, εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού και πληρωμάτων. 
Επομένως, το συνολικό κόστος της προτάσεως, αγγίζει τα 150 εκατ. €. 
Η αποπληρωμή θα γίνει μέσω συνάψεως Στρατιωτικής Πωλήσεως Αλλοδαπής (FMS).

Οι Αμερικανοί φορτώνουν τον ελληνικό στρατό με αυτά τα μεταχειρισμένα οχήματα καθώς τα αποσύρουν για να εντάξουν στο δυναμικό τους το ACV.
Σε μερικά χρόνια ο ελληνικό στρατός θα πρέπει να τα αντικαταστήσει αφού η πρόταση αφορά την διατήρηση των οχημάτων σε υπηρεσία για περίοδο τουλάχιστον 10 ετών.

Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση από το 2019
Μεταχειρισμένα αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα για τους Πεζοναύτες και νέα ελληνο-αμερικανική άσκηση στο Βόλο
ΑΣΚΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -19: ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Οι ΗΠΑ αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί με το στρατιωτικό κατεστημένο, εργάζονται μεθοδικά για την  επιβολή ενός νέου συστήματος Ασφαλείας στην περιοχή για τον δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο που εξυφαίνεται μέσω συμμαχιών και αξόνων πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου (με την συνδρομή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ), όπου το ελληνικό κράτος κατοχυρώνει ρόλο Χωροφύλακα των λαών από τα Βαλκάνια έως τη Βόρεια Αφρική-Μέση Ανατολή. Η ένταση του Πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι χαρακτηριστικός.
Ενώ οι φιλοκυβερνητικοί προπαγανδιστές τονίζουν ότι οι άσκηση που θα εκπαιδεύσει τις αποβατικές δυνάμεις εντάσσεται στην κάλυψη των αναγκών προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας (ανακατάληψη νησιού που έχει καταληφθεί από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις), υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που τους διαψεύδουν.

Καταρχήντο χιλιοπαιγμένο σενάριο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, αναφέρεται στην πιθανή κατάληψη βραχονησίδας όπου τα πολεμικά μέσα και οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ελληνο-αμερικανικά άσκηση στο Βόλο δεν έχει καμιά σχέση. Θυμίζουμε ότι ο ΑΓΕΕΘΑ στις πολεμοκάπηλες δηλώσεις τους τόνισε ότι "θα ισοπεδώσει την κατειλημμένη από τον Τουρκικό Στρατό βραχονησίδα'! 


Το δεύτερο στοιχείο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι η άσκηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-19, όπως και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των ΗΠΑ, κρατών-μελών της ΕΕ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, Ιορδανία κλπ εντάσσονται στο πλαίσιο της οικοδόμησης Αξόνων Πολέμου, αλλά και στους ευρύτερους πολεμικούς σχεδιασμούς, (ΗΝΙΟΧΟΣ, ΜΕΔΟΥΣΑ κλπ), όπου ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο πόλεμος κατά των προσφύγων, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις  αλληλοσυνδέονται. Και αποκαλύπτουν ότι η καταστολή του εσωτερικού εχθρού στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων βρίσκει την συνέχεια της στις επεμβάσεις για το μοίρασμα της ιμπεριαλιστικής λείας. Τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής στοχοποιούν τα Κίτρινα Γιλέκα και τους απελπισμένους μετανάστες που επιχειρούν να διαβούν τη Μάγχη, τους ανυποχώρητους αγωνιστές της Παλαιστίνης και τους πρόσφυγες από Συρία-Αφγανιστάν στον Έβρο, πριν δώσουν την ένοπλη απάντηση της εντάσεις που δημιουργούν οι εθνικισμοί και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική. 

Για αυτό ο Ελληνικός Στρατός εφοδιάζεται τώρα τα αμερικανικά αμφίβια τεθωρακισμένα AAV7A1 ώστε η 32 ΤΑΞ Π/Ν να αποκτήσει ικανότητα εκτέλεσης αμφίβιων αποβατικών ενεργειών με άφεση δυνάμεων σε μεγάλη απόσταση από την ακτή απόβασης.
Τέλος, υπάρχει μια άκρως διαφωτιστική παρατήρηση αναλυτών που μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτές οι ασκήσεις και τα πολεμικά μέσα έχουν μόνο ως πρόσχημα την "εθνική άμυνα": 
το περασμένο καλοκαίρι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας της Ελλάδας με την Ιταλία και Ισπανία στον τομέα των αμφίβιων/αποβατικών επιχειρήσεων εντός των κόλπων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μεσογείου. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, αντίστοιχων με αυτές που γίνονται στην βόρεια Ευρώπη από την Συμμαχία και με στόχο την προετοιμασία για την ταχεία μεταφορά δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης. Ιταλία και Ισπανία βέβαια διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις πεζοναυτών με κατάλληλα μέσα και πλοία αποβατικών επιχειρήσεων. Επιθυμία του ΓΕΕΘΑ είναι η προσκόλληση της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο και η απόκτηση των ΑΑV θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τολμά να εμπλέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους έφεδρους φαντάρους, είτε στέλνοντας τους στην ΕΛΔΥΚ ως Μισθοφόρους Στρατιώτες των 270 ευρώ, είτε τους ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού που διατάζει να συμμετέχουν σε αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αφρική ή τέλος τους Πεζοναύτες.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Προτείνουμε την πλατιά ενότητα εργατικών σωματείων, εργατικών λεσχών και φοιτητικών συλλόγων, κινημάτων πόλης, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών-αντιπολεμικών κινήσεων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ HOT-SPOT - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου