Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος: Ημερίδα παρουσίασης “Εγχειριδίου Δικαίου Ενόπλων Συγκρούσεων” για τις επεμβάσεις του ΕΣ - Eγκαίνια του πεδίου ασκήσεων για επιχειρήσεις κατά του «εχθρού λαού»


Οι τελευταίες μέρες είναι πολύ φορτωμένες για τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο. Βλέπεις οι πολεμικές κατασταλτικές προετοιμασίες κατά του εχθρού λαού, εντός και εκτός συνόρων, σε υλικό και θεωρητικό επίπεδο, είναι διαρκείς και εντεινόμενες.
Την Τετάρτη 15/12, στο Πολεμικό Μουσείο παρακολούθησε την Ημερίδα παρουσίασης “Εγχειριδίου Δικαίου Ενόπλων Συγκρούσεων” για τις επεμβάσεις του Ελληνικού Στρατού. Αυτή διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Νομικού Σώματος του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το γραφείο στρατιωτικού νομικού συμβούλου του NRDC-GR.
Η έκδοση του Εγχειριδίου Δικαίου Ενόπλων Συγκρούσεων είναι μια πολύ σοβαρή πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ. Και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον νέο ρόλο που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το  εγχειρίδιο αυτό είναι απαραίτητο καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει αποφασισμένη να στείλει στρατεύματα σε Σαουδική Αραβία και χώρες του Σάχελ, να αναλάβει ρόλο Χωροφύλακα και Εγγυητή καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο-Μέση Ανατολή-Αφρική, και εντάσσεται με αναβαθμισμένη αποστολή στην Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής των Δυτικών Δυνάμεων ενάντια σε Ρωσία και Κίνα σε μια ζώνη που επεκτείνεται από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, μέχρι την Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό.
Όλα αυτά φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα.
Είναι αποδείξεις της επιθετικότητας και του επεκτατισμού της ελληνικής άρχουσας τάξης. 
Τα όσα περιλαμβάνει το “Εγχειριδίο Δικαίου Ενόπλων Συγκρούσεων” και τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αποκαλύπτουν ότι οι Επεμβάσεις εκτός συνόρων αποτελούν Δομικό χαρακτηριστικό του νέου Ελληνικού Στρατού.
Γράφαμε σε πρόσφατη ανάλυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Η ελληνική αστική τάξη κινείται στο πλαίσιο των σύγχρονων δογμάτων ολιστικής αντιμετώπισης των ζητημάτων άμυνας-ασφάλειας περιγράφοντας μια διαρκή κατάσταση μεταξύ πολέμου και ειρήνης, με συναντίληψη για τον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό.
Ποντάρουν, λοιπόν, σε ένα διαρκές αφήγημα προστασίας των επενδύσεων, της ιδιοκτησίας και του έθνους, τα οποία κινδυνεύουν από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (εργαζόμενοι, μετανάστες, Ρομά) και τα κινήματά τους, (εργατικά και κοινωνικά κινήματα), από φυσικά φαινόμενα (πανδημία, πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες) και από τα κράτη της γύρω περιοχής με πρωταγωνιστή την Τουρκία.

Καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή των πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές, δηλαδή των εσωτερικό εχθρό λαό, παίζουν οι Ειδικές Δυνάμεις.
Αυτό αποκαλύπτει η εκπαίδευση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις μεταξύ Ελληνικών-Αμερικανικών-Ισραηλινών Δυνάμεων με την πλούσια εμπειρία από την Κατοχή της Παλαιστίνης και την καταστολή των εξεγέρσεων, οι διεθνείς ασκήσεις όπως αυτή στην Ιορδανία, αλλά και η εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων των βαλκανικών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.  
Δεν περνά απαρατήρητη η προσπάθεια αναβάθμισης των Ειδικών Δυνάμεων της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο το πεδίο ασκήσεων για επιχειρήσεις κατά του «εχθρού λαού», με προσομοιώσεις καταστολής σε κατοικημένες περιοχές.
Τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «Κανδηλίου» στην Νέα Πέραμο Αττικής.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι «αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες» του Πεδίου Βολής εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) καθώς και Μονάδων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών στη χρήση ατομικού και ομαδικού φορητού οπλισμού, όπως και στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης «μικρών κλιμακίων».
Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοικτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπόγειων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.
Μετά την τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων τμημάτων της ΔΕΠ στις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους και στην εκτέλεση βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων και ξένων χωρών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με την δημιουργία στο άμεσο μέλλον επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα. Τόσο ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ προπαγανδίζουν ότι το Ελληνικό κράτος είναι δύναμη Ασφάλειας και Σταθερότητας, αλλά στην πραγματικότητα ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται σε μια πρωτοφανή Απειλή για τους λαούς. Και πρώτα απ΄όλα για τον ελληνικό λαό.
Από τους φτωχούς γίνονται οι στρατολογήσεις των Επαγγελματιών Οπλιτών, θυτών και πιθανών θυμάτων των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών. Ο εργαζόμενος λαός μας απειλείται με νέες Πτωχεύσεις, βαρείς φόρους και περικοπές των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο σύγχρονος Μεγαλοϊδεατισμός της αστικής τάξης. 
Η ένταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με συγκεκριμένο ρόλο στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής πολέμου των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μεσόγειο είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του ελληνικού κράτους ώστε να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό του ρόλο. Και ο ελληνικός αστικός κόσμος έχει συγκεκριμένα οικονομικά-πολιτικά στρατηγικά επίδικα.
Παρανομαστής αυτής της προσπάθειας είναι αφενός η ελληνο-αμερικανική συμφωνία, αλλά και η ελληνο-γαλλική που εκτός των άλλων επιχειρεί να πιέσει και να τρέψει στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολέμου και Καταστολής, με παγκόσμιο πεδίο δράσης.
Επισημαίνουμε ξανά ότι το αστικό καθεστώς εξουσίας προβάλλει ένα Ολιστικό Δόγμα Ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και ο Στρατός κάνουν κεντρικό ζήτημα την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών. Ολοένα συχνότερα αναφέρονται στις Υβριδικές Απειλές και τα δόγματα αντιμετώπισης. 
Και αυτά τα δόγματα εφαρμόζει ο Ελληνικός Στρατός στον Έβρο και το Αιγαίο εναντίον των προσφύγων, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή συμμετέχοντας σε βρώμικους πολέμους, σε Ανατολή Μεσόγειο και Αιγαίο δρώντας στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμό, αλλά και ως βασικός φορέας της Πολιτικής Προστασίας. 
Ας μην ξεχνούμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ψηφίσει από το Δεκέμβρη του 2019 την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Εσωτερική Ασφάλεια.
Είναι η ώρα παρέμβασης του Αντιπολεμικού Κινήματος. 
Στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του στοχεύει και η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου