Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Οι κολοσσιαίες πολεμικές δαπάνες υπερβαίνουν τα 6 δις ευρώ και οι θάνατοι από κορονοιό τους 24.400 συνανθρώπους μας

Η κυβέρνηση της ΝΔ καταγράφει ένα μακάβριο ελληνικό ρεκόρ καθώς είναι Υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι στη χώρα μας σε σχέση με την ΕΕ. 
Μόλις χθες οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.410 θάνατοι.
Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης που επιλέγει να μην ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις Ιδιωτικοποιήσεις.
Είναι το αποτέλεσμα των περικοπών των κονδυλίων για τις κοινωνικές ανάγκες προκειμένου να αγοραστούν όπλα.
Πολεμικοί εξοπλισμοί αναγκαίοι στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και της επιλογής στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου, της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό και εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις αιχμή του δόρατος εναντίον της Ρωσίας, Χωροφύλακα των λαών, Εγγυητή των κερδών επενδυτών και επιχειρηματικών ομίλων.   
Όλα αυτά αποκαλύπτονται από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Κοινοβούλιο.
Εν μέσω έξαρσης του Κορονοιού πετσόκοψαν τα κονδύια για την Υγεία κατά 800 εκατ. ευρώ ενώ οι πολεμικές δαπάνες υπερβαίνουν τα 6 δισ. ευρώ.
Στη Βουλή κατατέθηκαν πρόσφατα αναμενόμενες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, συγκεκριμένα οι συμβάσεις για την αγορά των 3 γαλλικών φρεγατών, των 6 επιπλέον «Rafale» (συν τα 18 που πέρασαν προηγουμένως) καθώς και 44 τορπιλών βαρέος τύπου για υποβρύχια τύπου 214, ενώ παρουσιάστηκε και η τροποποίηση μιας ακόμα σύμβασης για προμήθεια επιπλέον ανταλλακτικών για τα υποβρύχια.

Θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή αύριο Παρασκευή, προκειμένου το νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.

Η σύμβαση των φρεγατών έχει ύψος 3,049 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει τα πλοία (2,261 δισ.), βλήματα (650 εκατ.) και κάποιας μορφής υποστήριξη για τα πρώτα 3 έτη (138 εκατ.). 
Ημερομηνίες παράδοσης των πλοίων η 31/3/25 για το πρώτο, η 31/10/25 για το δεύτερο και η 31/10/26 για το τρίτο. 
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για εμπροσθοβαρή εξόφληση, με το 1,168 δισ. να δίνεται στους Γάλλους μέσα στο 2022. 
Στη σύμβαση προβλέπεται ως τιμή δικαιώματος προαίρεσης για 4ο τέτοιο πλοίο τα 719.600 ευρώ συν 200 εκατ. τα βλήματά του.

Οι τορπίλες θα κοστίσουν σχεδόν 112 εκατ. 
Τα 6 επιπλέον «Rafale» συν κάποια υποπρογράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα κοστίσουν 1,092 δισ., με τα 280 εκατ. να εξοφλούνται άμεσα, μέσα στο 2022, στους Γάλλους. 
Το συνολικό κόστος για την αγορά των 24 «Rafale», μαζί με τα όπλα, τα ανταλλακτικά και τα άλλα υλικά τους, υπολογίζεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ακολουθούν μέσα στο 2022 το πρόγραμμα για κορβέτες και ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ, θέμα για το οποίο ανταγωνίζονται σκληρά ΗΠΑ, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρέπει να επισημάνουμε δύο στοιχεία.  
Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι τόσο οι φρεγάτες όσο και οι κορβέτες θα αγοραστούν από τη Γαλλία και θα κοστίσουν συνολικά 5 δις ευρώ. 
Επίσης, υπάρχει σύγκλιση συμφερόντων μεταξύ ελληνικού αστικού κράτους και γαλλικού ιμπεριαλισμού που καταγράφεται στη υπογραφή της συμφωνίας για τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση για τη Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια».

Είναι μια συμφωνία που τονίζει την αναβαθμισμένη παρουσία και των δύο κρατών στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που συγκροτούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -με την πλήρη στήριξη και συνεννόηση των ΗΠΑ- σε έναν χώρο από τη Μεσόγειο μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή, αλλά και με έντονο το ενδιαφέρον προς τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. 
Σε αυτό το πλαίσιο καταγράφονται οι συνεχείς Πολεμικές Προετοιμασίες-Συνεκπαιδεύσεις, ενώ το ελληνικό αστικό κράτος ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Υποσαχάρια Αφρική με πρόφαση την ελληνο-γαλλική συμφωνία.
Αυξάνοντας το Διπλωματικό της αποτύπωμα... όπως αρέσκεται να υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας

Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να Ανασυγκροτηθεί και παρέμβει άμεσα.
Οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και μας Απειλούν.
Τώρα.
Τώρα γίνονται οι Αγορές όπλων και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Τώρα στήνονται οι πολεμικές τους συμμαχίες και η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο.
Τώρα σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Τώρα γίνονται οι πολεμικές προετοιμασίες, οι συνεκπαιδεύσεις και στήνεται το Αξιόμαχο του Στρατού που εφαρμόζει την επιθετική-επεκτατική πολιτική τους.
Τώρα καταδιώκουν τους πρόσφυγες, σηκώνουν Τείχη του Αίσχους, κάνουν απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει τώρα να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Με ένα σύγχρονο εργατικό, διεθνιστικό, αντικυβερνητικό, αντιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.
Με διεθνείς πρωτοβουλίες συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και Κοινής πάλης των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στους ανταγωνισμούς τους και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.
Να παλέψει ενάντια στα εθνικά συμφέροντα που αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους ρόλο Αναλώσιμου.
Να παλέψει ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό.
Ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού απαντά σε αυτή την ανάγκη. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου