Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Συνφάνταροι, Να Αρνηθούμε την Πολεμική Εμπλοκή της Ελλάδας στην Κρίση της Ουκρανίας

 

Να Αρνηθούμε την Πολεμική Εμπλοκή της Ελλάδας στην Κρίση της Ουκρανίας

Συνάδελφοι, η κρίση στην Ουκρανία μας αφορά όλους. Τεράστια η συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η παρουσία απίστευτα καταστρεπτικών οπλικών συστημάτων, ενώ δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις χρήσης πυρηνικών όπλων. Καθημερινά άνθρωποι χάνουν την ζωή τους σε αψιμαχίες. Ο πρώτος που θα την πληρώσει θα είναι ο λαός της Ουκρανίας -Ρωσόφωνοι και μη-, αλλά και οι στρατιώτες που θα γίνουν κρέας στα κανόνια. Όλοι συμφωνούν ότι αν τελικά έχουμε πολεμική σύγκρουση, δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι νεκροί, ανείπωτη η Καταστροφή, ξανά χιλιάδες άνθρωποι θα γίνουν πρόσφυγες. Δραματικές θα είναι οι συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης λόγω της έλλειψης ενέργειας, της εκτίναξης της Ανεργίας, Φτώχειας, Ακρίβειας.  Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το πώς μπορεί να εξελιχθεί η οποία σύγκρουση, το όποιο θερμό επεισόδιο.

Ένας ακόμη Άδικος πόλεμος μας Απειλεί εξαιτίας του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, Κίνας. Η κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία είναι παγκόσμια. Επίδικο ο διακανονισμός στην Ευρασία, το μοίρασμα του πλανήτη σε ζώνες επιρροής και κυριαρχίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας και ο καθορισμός μιας Νέας Ισορροπίας Δυνάμεων με όρους πολυπολικότητας. Το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και η ποιότητα  των ανταγωνισμών κάνει ορατό τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης. Η κρίση συνδέεται με τις εξελίξεις σε Ειρηνικό Ωκεανό, Αφρική, Μ.Ανατολή, Βαλκάνια, Μεσόγειο. Ο Πόλεμος αποκαλύπτει ξανά το διπλό πρόσωπο του Ιανού: καταστροφή λαών και προσφυγιά, αλλά και αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας, Ανοικοδόμηση, λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, καθορισμός Ζωτικών Χώρων, κολοσσιαία κέρδη για τις Πολεμικές Βιομηχανίες.

ΠΟΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; 

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ;

Καταρχήν,  η πολεμική εμπλοκή του Ελληνικού αστικού κράτους στην Ουκρανική κρίση και ευρύτερα στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας πραγματοποιείται μέσω των αμερικανικών βάσεων, καθώς ολόκληρη η ελληνική επικράτεια έχει καταστεί ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο: Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Λάρισα και πόσες άλλες διευκολύνσεις και συνεργασίες. Όμως δεν είναι μόνο οι βάσεις. Για τον ελληνικό καπιταλισμό υπάρχουν συγκεκριμένα στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά στρατηγικά στοιχήματα. Ο ρόλος της Ελλάδας δεν καθορίζεται απλώς γιατί είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής του στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Βασικός παρανομαστής το Ενεργειακό ζήτημα. Είναι σημαντικό στοιχείο της Ουκρανικής κρίσης το ενεργειακό και η προσπάθεια που κάνουν οι ΗΠΑ για να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές που εφοδιάζονται με φυσικό αέριο από την Ρωσία. Κεντρικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς έχει η Καβάλα και κυρίως η Αλεξανδρούπολη που αναβαθμίζεται ως αμερικανική βάση, ως πέρασμα των αμερικανικών-νατοϊκών στρατευμάτων και ενεργειακή δίοδος (αγωγοί, αποθηκευτικοί χώροι κλπ)!

Αυτό σημαίνει ότι το Αιγαίο αναβαθμίζεται στρατηγικά καθώς έχει τεράστια σημασία για το ποιος ελέγχει τα θαλάσσια περάσματα (σε συνδυασμό και προέκταση με τις ανάλογες διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο) και το ποιος ελέγχει τον εναέριο χώρο. Για το ποιος ελέγχει τα θαλάσσια περάσματα των τάνκερ και των ιμπεριαλιστικών στόλων, αλλά και τους εναέριους διαδρόμους των μαχητικών-βομβαρδιστικών καταγράφεται όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο.

Τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνικού αστικού κόσμου -και όχι η εξάρτηση του- τον οδηγούν σε πρόσδεση στην αμερικανική επιθετική πολιτική που σηματοδοτεί η υπογραφή της πολύχρονης Ελληνο-Αμερικανικής Πολεμικής συμφωνίας και όχι μόνο. Και το λέμε αυτό γιατί έχει προηγηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρέτησε την ελληνική άρχουσα τάξη διαφοροποιώντας τους όρους διείσδυσης στα Βαλκάνια, αλλά ταυτόχρονα ευνόησε τις ΗΠΑ στον εντεινόμενο ανταγωνισμό τους με την Ρωσία. Το ελληνικό κράτος δεν εκπαιδεύει μόνο και οργανώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά ουσιαστικά έχει αναλάβει την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών κρατών -και συγκεκριμένα των Ειδικών Δυνάμεων- για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικές οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις, με προέκταση τις ασκήσεις με Αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ισραηλινές δυνάμεις. Βασικό στοιχείο της ελληνικής παρουσίας στα Βαλκάνια είναι ο έλεγχος και η αστυνόμευση του εναέριου χώρους των περισσότερων βαλκανικών κρατών από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μάλιστα, ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών F 16 εξυπηρετεί τόσες τις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, όσο και την αντιμετώπιση των μαχητικών της Ρωσικής Αεροπορίας.

Όμως, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν δρα μόνο στα Βαλκάνια. Τα ελληνικά μαχητικά δίνουν σταθερά το παρόν σε Νατοϊκές ασκήσεις στη Βαλτική και στην Ανατολική Ευρώπη, πάντα εναντίον της Ρωσίας.  Θυμίζουμε την συμμετοχή τεσσάρων F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορία στην άσκηση «JAWTEX 2014» (Joint Air Warfare Tactical Exercise) που διεξήχθη στην περιοχή του Schleswig της βόρειας Γερμανίας, στα σύνορα με τη Δανία και συμμετείχαν στρατιωτικές δυνάμεις από 16 συνολικά χώρες του ΝΑΤΟ. Συστηματική η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Νατοϊκές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσφατα η Μεσόγειος έγινε θέατρο επιχειρήσεων γαλλικού στόλου έχοντας ναυαρχίδα το Αεροπλανοφόρο ΝΤΕ ΓΚΩΛ που συνόδευε η φρεγάτα ΑΝΔΡΙΑΣ, αλλά και νατοϊκού στόλου έχοντας επικεφαλής το αμερικανικό Αεροπλανοφόρο Harry S. Truman. Στην άσκηση “Neptune Strike 22” συμμετείχαν ελληνικό υποβρύχιο, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B ORION, 7 μαχητικά αεροσκάφη F 16 και 2 F 4, ενώ το  ελληνικό αεροσκάφος Διοίκησης και Ελέγχου – ηλεκτρονικού πολέμου Erieye EMB-145 συντόνιζε τα αμερικανικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο να πετάξουν και επιχειρήσουν στις Βαλτικές χώρες!

Τα παραπάνω αποτελούν βασικά στοιχεία, όχι όμως τα μόνα, της ένταξης του ελληνικού κράτους στην Αρχιτεκτονική Πολέμου/Καταστολή που συγκροτούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί, οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, η συγκρότηση του Ισραήλ των Βαλκανίων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, η αποστολή στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο εξωτερικό, οι επαναπροωθήσεις και το κλείσιμο των συνόρων σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελούν σημαντικές συνιστώσες του στρατηγικού σχεδιασμού του ελληνικού αστικού κράτους και καταλήγουν στην Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας με την Ολιστική προσέγγιση που περιγράφει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θ.Ντόκος.

ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους. Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα! Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.

Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο. Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία. Ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός. Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό. Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com   

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου