Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

98 ΑΔΤΕ Λέσβου: "Αντιπολεμικός-διεθνιστικός συναγερμός εντός των στρατοπέδων! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ρωσοουκρανικη διένεξη!"

Επιστολή στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρο της 98 ΑΔΤΕ Λέσβου "Αντιπολεμικός-διεθνιστικός συναγερμός εντός των στρατοπέδων! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην Ρωσοουκρανικη διένεξη!"

 Από την πρώτη στιγμή που αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την καθημερινότητα της ζωής του πολίτη και να ενταχθούμε στην νέα κανονικότητα της στρατιωτικής μας θητείας, ο υπορρητος φόβος που κατατρυχει τις σκέψεις και του τελευταίου φαντάρου δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο του πολέμου. Όταν μάλιστα τα τύμπανα του πολέμου αρχίζουν να αντηχούν στις ημερισιες ειδήσεις με τις δηλώσεις των πολεμοκαπηλων "συμμάχων" μας για διπλωματικές κυρώσεις και ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στην δεύτερη πυρηνική υπερδύναμη του πλανήτη, ο φόβος για την πιθανή εμπλοκη της χώρας σε έναν ακόμα βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην γειτονιά μας φουντώνει. Ασφαλως αναφερόμαστε στην κρίση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας η οποία σοβεί και κλιμακώνεται μέρα με την μέρα.

//Εμπρηστικές δηλώσεις σε εύφλεκτο περιβάλλον//
Ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων εξαπολύεται στην Δύση για την επιθετικότητα της Ρωσίας ο οποίος περιγράφει σχέδια επέμβασης, οπλικά συστήματα, την αντίστοιχη κινητοποίηση του ΝΑΤΟ και τις συντριπτικές κυρώσεις που θα υποστεί ο Πούτιν. Πρόκειται για μια προσπάθεια να εξοικειωθούν οι λαοί με την έννοια του πολέμου, να μειωθεί ο αντίπαλος ώστε να απαξιωθεί η ανθρώπινη υπόστασή του και άρα η ζωή του και έτσι να δικαιολογηθούν οι νεκροί είτε από τα όπλα είτε από τα εμπάργκο. Αποκρύπτοντας βέβαια τις «δίκες» μας απώλειες τις οποίες θα κλεισθούν να υποστούν οι ευρωπαϊκοί κυρίως λαοί και ειδικά αυτοί που είναι κοντά στην Ρωσία οι άρχουσες τάξεις των οποίων πρωτοστατούν στην πολεμική έπαρση.
Ασφαλώς δεν πρόκειται μόνο για λόγια ούτε για απειλές που στόχο έχουν να εκφοβίσουν τον αντίπαλο αφού αυτά συνοδεύονται από τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις που μαζεύονται στα σύνορα της Ουκρανίας και των γύρω χωρών του ΝΑΤΟ, στόλοι σε ετοιμότητα από την Βαλτική και την Μαύρη θάλασσα μέχρι την Αρκτική, τον Ατλαντικό και την νοτιοανατολική Μεσόγειο και σύγχρονα οπλικά συστήματα που εξοπλίζουν το στρατό της Ουκρανίας. Ταυτόχρονα έχει εξαπολυθεί ένας πρωτόγνωρος υβριδικός πόλεμος που περιλαμβάνει κυρίως κατηγορίες των δυτικών ιμπεριαλιστών ενάντια στην Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν στην παράλυση του κρατικού μηχανισμού πριν την επίθεση, κατασκόπους, προετοιμασία πραξικοπήματος στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που o αμερικάνικος κολοσσός you tube κλείνει τα κανάλια των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, η Γερμανία κλείνει το ρωσικό RT DE και η Ρωσία την Deutsche Welle.
//Ξεθάβοντας το τσεκούρι του ψυχρού πολέμου...//
Οι απαρχές των ρωσο-Ουκρανικων διενέξεων βρίσκουν τις ρίζες τους βαθιά στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής, αλλά το όψιμο στάδιο της εξέλιξης της εκκινεί στα χρόνια του περιβόητου "τέλους της ιστορίας" με τον διαμελισμό της ΕΣΣΔ και την ανεξαρτητοποίηση του κράτους της Ουκρανίας. Από τότε τόσο οι δυτικοί όσο και ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός βρίσκονται σε συνεχή ανταγωνισμό με σκοπό τον προσεταιρισμό της χώρας στην δική τους σφαίρα επιρροής. Ειδικά για την Ρωσία αποτελούσε και στρατηγικό ανάχωμα ενάντια στην Δύση αφού περιλάμβανε και την Κριμαία, βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας αλλά και χώρα διέλευσης των αγωγών φυσικού αεριού προς την Δυτική Ευρώπη βασική πηγή εσόδων της Ρωσικής ολιγαρχίας. Ταυτόχρονα η άρχουσες τάξεις της Ουκρανίας και οι λαοί της είχαν μια ιστορική διαίρεση ανάμεσα στο Δυτικό κομμάτι που είναι φιλοευρωπαϊκό και το ανατολικό που έχουν ρωσική καταγωγή και προέλευση. Το 2014 η φιλορωσική αυταρχική -αντεργατική και διεφθαρμένη κυβέρνηση ανατράπηκε από μαζικές διαδηλώσεις του δυτικού κομματιού της χώρας οι οποίες όμως εκφυλίστηκαν από την συμμετοχή και τελικά την κυριαρχία φασιστικών ομάδων και μερίδων του μεγάλου κεφαλαίου με φιλοδυτική κατεύθυνση επιβάλλοντας μια αντιρωσικη κυβέρνηση που ελεγχόταν από την Δύση και τις φασιστικές συμμορίες. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την κατάληψη της Κριμαίας και την εξέγερση των ρωσικών λαών στο Ντονμπας στα ανατολικά, η οποία είχε έντονο εργατικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα και διεκδίκησε την αυτονομία της περιοχής από την υπόλοιπη χώρα. Ο εμφύλιος που ακολούθησε με χιλιάδες νεκρούς «τερματίστηκε» με τις συμφωνίες του Μινσκ οι οποίες προβλέπουν αυτοκυβέρνηση των περιοχών του Ντονμπας, αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και ανάκτηση του ελέγχου των συνόρων από την Ουκρανία. Η συμφωνία αυτή πρακτικά δεν τηρήθηκε ποτέ. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να μετατραπεί η χώρα σε αποικία χρέους του ΔΝΤ και σε στρατόπεδο εκπαίδευσης φασιστικών πολιτοφυλακών ενάντια στις ρωσικές περιοχές με μια διεφθαρμένη και αντιδημοκρατική κυβέρνηση που έχει προσκολληθεί στη Δύση επιζητώντας νέα δάνεια και την ένταξη στο ΝΑΤΟ προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της. Παράλληλα ο μεγαλορωσικος εθνικισμός έσβησε κάθε εργατική πτυχή της εξέγερσης των λαών του Ντονμπας και μετέτρεψε τις δημοκρατίες σε προτεκτοράτα του ρωσικού ιμπεριαλισμού. 
//Η εμπλοκή της Ελλάδας//
Ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι εκτός της ουκρανικής κρίσης. Οι νατοϊκές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα χρησιμοποιούνται ήδη για την μεταφορά στρατευμάτων και αεροναυτικών δυνάμεων προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και την Μαύρη θάλασσα. Σε περίπτωση σύγκρουσης η παρουσία και μόνο του Ρωσικού στόλου της νοτιοανατολικής μεσογείου στα ανοιχτά της Κρήτης είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Υπάρχει φυσικά άλλη μια πτυχή του ζητήματος η οποία δεν είναι άλλη από αυτή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού . Η όλη κατάσταση ενισχύει τον ρόλο του τουρκικού καπιταλισμού σαν μια μορφή υποιμπεριαλισμού της περιοχής που μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα και παράλληλα διαπραγματευτής με την Ρωσία χάρη στις αντιφατικές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών (λχ σχέσεις ισορροπίας στα μέτωπα της Συρίας νααι της Λιβύης, έλεγχος των στενών του Βοσπόρου, συμφωνίες εξοπλισμών με την Ουκρανία και μη αναγνώριση του status quo στην Κριμαία). 
//Τα δικά μας καθήκοντα.//
Κατ' αρχάς θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές με κάθε τρόπο ότι το ερώτημα με το οποίο ερχόμαστε να αναμετρηθούμε δεν αφορά σε καμία περίπτωση την επιλογή ανάμεσα στο ένα ή το άλλο (ιμπεριαλιστικό) στρατόπεδο. 
Με άξονες την διάλυση όλων των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών και ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην χώρα μας, την αυτοδιάθεση των λαών και ιδιαίτερα την κατάργηση όλων των στρατιωτικών συμφωνιών της χώρας μας (με ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο, Ισραήλ κλπ) , την ειρήνη, την αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης και του αστικού μπλοκ και των επιτελείων του. 
Άλλωστε ο επιβεβαιωμένος τυχοδιωκτισμός του ελληνικού κράτους είναι βασικός παράγοντας αστάθειας στην περιοχή και γι'αυτό το καθήκον του κινήματος είναι να έρθει σε ευθεία ρήξη με τους θιασώτες του. 
Οι φαντάροι είμαστε πολίτες με στολή, έχουμε λόγο και οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. 
Δεν έχουμε αυταπάτες για το ποια θα είναι τα συμφέροντα τα οποία θα κληθούμε να υπερασπιστούμε εάν και όταν οι αστοί επιλέξουν το αιματοκύλισμα της τάξης μας. 
Για εμάς ο εχθρός είναι πρώτα και κύρια μέσα στην ίδια μας τη χώρα και είναι ταξικός. 
Από την μεριά μας δηλώνουμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα, μέσα και έξω από το στρατό, είναι ο μόνος ουσιαστικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και ότι θα εξασφαλίσουμε πως θα ναι παρόν!!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου