Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Κάλεσμα Αγώνα στους νεοσύλλεκτους ναύτες της ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου

Κάλεσμα Αγώνα στους νεοσύλλεκτους ναύτες της ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου
Συνάδελφοι, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η κατάταξη σας στην Α ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού. Σαν αγωνιστές ναύτες των προηγούμενων σειρών σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή θητεία. Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους μας, για μια θητεία αγωνιστική και αξιοπρεπή στο πλάι όλων των αγωνιζόμενων φαντάρων ανά την Ελλάδα, στο πλάι του Δικτύου ελεύθερων φαντάρων ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ.Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η βασική σας εκπαίδευση στα κέντρα, μια περίοδος όπου θα μάθετε αρκετά πράγματα, θα δείτε και θα ακούσετε ακόμα περισσότερα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ακούσετε για το μεγάλο ΠΝ που με την πυγμή και το κύρος του διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα μεγάλα λόγια για το καμάρι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος στο Αιγαίο δίνουν και παίρνουν! Δεν θα ακούσετε κουβέντα όμως συνάδελφοι για τον ρόλο του ΠΝ στα πολεμοκάπηλα σχέδια του Ελληνικού κεφαλαίου, δεν θα ακούσετε κουβέντα για την συμμετοχή μας στις Νατοϊκές αποστολές, δεν θα ακούσετε κουβέντα για τις συνθήκες που επικρατούν στα πλοία του ΠΝ και για την ακραία βυσματοκρατία που κυριαρχεί.

Συνάδελφε νεοσύλλεκτε, εμείς σε καλούμε να γυρίσεις την πλάτη στους μύθους που υφαίνει η κρατική προπαγάνδα για δήθεν αμυνόμενη χώρα, χωρίς στρατό, χωρίς συμμάχους, που είναι έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων ενώ είναι σε 15 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ έχει από τις μεγαλύτερες αναλογίες στρατιωτικών-πολιτών στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ έχει αναπτύξει τον πολεμικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου Ισραήλ -Αιγύπτου και πολλά άλλα. Να γυρίσεις την πλάτη στην πολιτική τους που επικαλείται την άμυνα για να προχωρήσει σε ακόμη πιο επιθετικές και τυχοδιωκτικές ενέργειες όπως η αποστολή στρατευμάτων στη ζώνη του Σαχέλ ή η πιθανή εμπλοκή μας στην ουκρανική κρίση. Στην πολιτική τους που επικαλείται δήθεν τον διάλογο στα ελληνοτουρκικά αλλά στην πράξη στρώνει το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερη όξυνση και για νέα θερμά επεισόδια με την γείτονα για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, για τον έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θαλάσσιων-εμπορικών δρόμων στρατηγικής σημασίας για πλήθος τοπικών παικτών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να γυρίσεις την πλάτη στην πολιτική που φτιάχνει ένα κράτος ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο στα πρότυπα του Ισραήλ, μετατρέποντας ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

"Να μάθεις να υπακούς και να κάνεις ότι σου λένε", αυτή είναι η συνταγή μιας ήρεμης θητείας μακριά από μπελάδες και φασαρίες, έτσι θα σου πούνε. Εμείς συνάδελφε από την πλευρά μας σου λέμε να μη μασάς και να συνεχίσεις να παλεύεις και να διεκδικείς τα δικαιώματα σου τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καταργούνται όσο κάνεις την θητεία σου, είσαι πολίτης με στολή. Σε αυτή την υπόθεση δεν θα είσαι μόνος σου αλλά μαζί με τους συναδέλφους σου, μαζί με όλους τους φαντάρους από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο, μαζί με το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Δεν ψαρώνουμε, βγαίνουμε παραπονούμενοι, στέλνουμε γράμματα στον Σπάρτακο για κάθε πρόβλημα όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι.

Από την πρώτη σου μέρα στον στρατό μην αποδεχτείς ότι είσαι αναλώσιμος. Να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και πρώτα απ'όλα το δικαίωμα σου στην υγεία απέναντι στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από τον Ελληνικό στρατό. Διεκδίκησε αξιοπρεπή φαγητό και συνθήκες, ελεύθερο χρόνο.

Συνάδελφε νεοσυλλεκτε σε καλούμε να πεις ένα μεγάλο όχι στην εύκολη επιλογή να βάλεις βύσμα και να κάνεις μια άνετη θητεία στην πλάτη των συναδέλφων σου. Να καταγγείλεις την βυσματοκρατία και μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους να φτιάξεις δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα για μια αξιοπρεπή θητεία για όλους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου-πολιτη με στολή.

Χωρίς όλους εμάς που υπηρετούμε υποχρεωτικά στρατός δεν υπάρχει! Πόλεμος αν δεν το θέλουμε εμείς που θα μας διατάξουν δεν γίνεται!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου