Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Προσομοίωση πολέμου στη Μεσόγειο: Στην Αδριατική για γυμνάσια το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν

Το θερμόμετρο σε σχέση με την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση σχετικά με την Ουκρανία ανεβαίνει συνεχώς.
Από τη μια μεριά βρίσκονται οι ΗΠΑ που εντείνουν την επιθετικότητα τους έναντι της Ρωσίας επιδιώκοντας σειρά σημαντικών στόχων:
  • καταρχήν εντείνουν τον νέο Ψυχρό Πόλεμο χωρίζοντας τον κόσμο μεταξύ σε Δημοκρατικές χώρες και Ολοκληρωτικά καθεστώτα δηλαδή την Ρωσία, Κίνα, Ιράν.
  • προσδένουν σειρά ευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ και να επιβάλλουν την ατζέντα στους Ευρωπαίους συμμάχους τους που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών από ενδεχόμενες κυρώσεις στην Ρωσία ή τις συνέπειες της όποιας πολεμικής αναμέτρησης
  • επιδιώκουν να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενάργειας από την Ρωσία
  • συνεχίζουν την περικύκλωση της χώρας του Πούτιν
Από την άλλη μεριά η Ρωσία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την αναβάθμιση του ρόλου της τα τελευταία χρόνια μέσω των επιθετικών κινήσεων σε Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική και να θέσει δεσμευτικούς όρους για τις Δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Όλοι βεβαίως κατανοούν ότι ο πραγματικός αντίπαλος της ιμπεριαλιστικής Δύσης και των ΗΠΑ είναι η Κίνα και διαπραγματεύονται με βάση αυτό το δεδομένο, γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν την πρωτοκαθεδρία στον καπιταλιστικό κόσμο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι Υπερδύναμη της δεκαετίας του 90.   

Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τεράστια συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων αλλά και τις κινήσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τον τόνο των εξελίξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν τα αεροπλανοφόρα.
Την αρχή έκανε η Γαλλία στέλνοντας το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ για ασκήσεις στη Μεσόγειο. Ακολουθεί το αμερικανικό  αεροπλανοφόρο Harry S. Truman.
Που ήρθαν για να μείνουν καθώς η παραμονή τους καθορίζεται από τις διπλωματικές διεργασίες. 
Ο Αμερικανός ναύαρχος που ηγείται της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman δήλωσε χθες Τετάρτη ότι δεν θα κάνει εικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση σε λίγες ημέρες πολυεθνικών γυμνασίων στην Αδριατική. Οι κανονισμοί του Πολεμικού Ναυτικού δεν επιτρέπουν δημόσιες τοποθετήσεις για μελλοντικές επιχειρήσεις.
«Οι αποφάσεις σχετικά με το πού θα αναπτυχθεί μια ομάδα κρούσης από τις ΗΠΑ λαμβάνονται από τον υπουργό Άμυνας», δήλωσε ο υποναύαρχος Κερτ Ρένσο, προτού συμπληρώσει: 
«είμαστε έτοιμοι, όμως, να επιχειρήσουμε οπουδήποτε. Σχεδιάσαμε μια μακρά ανάπτυξη όταν ξεκινήσαμε από το Νόρφολκ (της Βιρτζίνια) και σκοπεύουμε να είμαστε σε θέση να επιχειρήσουμε όπου χρειαζόμαστε περισσότερο».
Η ομάδα κρούσης, η οποία τέθηκε υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην Αδριατική για γυμνάσια που συμπεριλαμβάνουν συντονισμένους ελιγμούς, εκπαίδευση ανθυποβρυχιακού πολέμου και βολές μεγάλου βεληνεκούς. Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν μέχρι την 4η Φεβρουαρίου.
Όταν ανακοινώθηκε η άσκηση με την επωνυμία «Neptune Strike 2022», το ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου που μία πλήρης ομάδα κρούσης αμερικανικού αεροπλανοφόρου τέθηκε υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε πως η συμμετοχή του USS Harry S. Truman στην άσκηση «Neptune Strike 2022» δείχνει ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι «ενωμένη, ικανή και ισχυρή».
Νωρίτερα χθες Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν περίπου 3.000 στρατιωτικούς στην Πολωνία και στη Ρουμανία προκειμένου να ενισχύσουν τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ μπροστά σε αυτήν που η Ουάσινγκτον αποκαλεί «απειλή» ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στις παραπάνω εξελίξεις πολύ σοβαρός είναι και ο ρόλος του Ελληνικού κράτους.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αξιοποιήσουν Σούδα και Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία
Καθώς η ένταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας ανεβαίνει συνεχώς και Νατοϊκά κράτη μέλη μεταφέρουν ολοένα περισσότερα στρατεύματα και πολεμικά μέσα στην περιοχή, είναι αποκαλυπτική η στάση των ΗΠΑ που αποδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ να εμπλακεί στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  
Για μια ακόμη φορά η ναυαρχίδα του καθεστωτικού τύπου δίνει βήμα στους Αμερικανούς προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις ιδιαίτερες πτυχές της μετατροπής ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας σε Πολεμικό Ορμητήριο τους, κάτι για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Σε μια κυνική παραδοχή προχώρησε ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν Μάικλ Κάρπεντερ σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής». Συγκεκριμένα ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αυτές είναι οι πραγματικές πολεμοκάπηλες διαστάσεις της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η ένταξη των Ελληνικών Πολεμικών Δυνάμεων στην Αρχιτεκτονική Πολέμου - Καταστολής που συγκροτούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Μεσόγειο, από την Αφρική έως την Μέση Ανατολή.
Όπως είπε, η βάση στην Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.
«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο Κάρπεντερ σημειώνει πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε τόσους διαφορετικούς τομείς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στις χερσαίες δυνάμεις… Μιλάμε για μια πολύ στενή συνεργασία»

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου