Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Οι Ταλιμπάν θέλουν έναν «μεγάλο στρατό» για το Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν θέλουν έναν «μεγάλο στρατό» για το Αφγανιστάν
UPD
REUTERS/Ali KharaΟι Ταλιμπάν θέλουν να δημιουργήσουν έναν «μεγάλο στρατό» για το Αφγανιστάν, ο οποίος θα περιλαμβάνει αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό το πρώην καθεστώς, δήλωσε αξιωματούχος υπεύθυνος για την επίβλεψη του μετασχηματισμού του στρατού τη Δευτέρα.

Ο Λατιφουλάχ Χακίμι, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που ηγείται της Επιτροπής για τον εντοπισμό παραβιάσεων εντός του κινήματος, είπε επίσης ότι κατάφεραν να επισκευάσουν τα μισά από τα 81 ελικόπτερα και είχαν εγκαταλειφθεί και αχρηστευθεί από τις δυνάμεις.

Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους αποχώρησαν βιαστικά από τη χώρα το περασμένο καλοκαίρι. Κατά την κατάληψη της εξουσίας τους τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν επίσης συνολικά περίπου 300.000 ελαφρά όπλα, 26.000 βαρέα όπλα και 61.000 στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με τον Λατιφουλάχ Χακίμι.

Με την επιστροφή τους στην εξουσία, οι Ταλιμπάν ψήφισαν γενική αμνηστία και διαβεβαίωσαν ότι οι στρατιώτες ή οι υπάλληλοι της πρώην κυβέρνησης δεν απειλούνταν.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ανώτερων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων προτίμησε να εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκένωσης περισσότερων από 120.000 ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Και όσοι παρέμειναν προτιμούν τη διακριτικότητα, από φόβο για αντίποινα από τους Ταλιμπάν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου