Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Βρετανικές Βάσεις | Αποστολή μαχητικών Typhoon στην Κύπρο εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης

Βρετανικές Βάσεις | Αποστολή μαχητικών Typhoon στην Κύπρο εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης 
Defence Redefined
Με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon ενισχύθηκαν οι Βάσεις Ακρωτηρίου και σύντομα αρχίζουν περιπολίες στην ανατολική Ευρώπη, λόγω της Ουκρανικής κρίσης, την ώρα που οι βρετανικές δυνάμεις κάνουν εντονότερη την παρουσία τους στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Τα τέσσερα Typhoon έφτασαν στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας, ενισχύοντας μια ευρύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ενώ σχετικό βίντεο από την άφιξη τους στο νησί έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Την ώρα που ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Ben Wallace συμμετέχει σε συνομιλίες με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, διατυπώνοντας τις θέσεις της χώρας του για την Ουκρανική κρίση, η Μεγάλη Βρετανία διπλασιάζει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού της στην Εσθονία και στέλνει πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Sennelager της Γερμανίας και από βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σταλούν στην Εσθονία στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα από την μονάδα μάχης Royal Welsh όπου και αναμένονται να βρίσκονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ ελικόπτερα τύπου “Απάτσι” θα φτάσουν σύντομα στην περιοχή για κοινές ασκήσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Αναφέρεται επίσης η άφιξη των τεσσάρων μαχητικών Typhoon στις Βάσεις Ακρωτηρίου, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να περιπολούν στην Ανατολική Ευρώπη μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμμετοχή του πολεμικού πλοίου HMS Trend σε περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ από Καναδά, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αντιτορπιλικό αντιαεροπορικής άμυνας HMS Diamond, ετοιμάζεται να αποπλεύσει για να προστεθεί στη νατοϊκή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, 350 πεζοναύτες του τάγματος “45 Commando” έχουν ήδη καταφθάσει στην Πολωνία, ενώ περίπου χίλια άτομα βρίσκονται σε ετοιμότητα στη Μεγάλη Βρετανία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ δήλωσε πως η Μεγάλη Βρετανία από κοινού με τους Νατοϊκούς συμμάχους, αναπτύσσουν στρατεύματα και εξοπλισμό σε στεριά, θάλασσα και αέρα για να υποστηρίξουν την Ευρωπαϊκή άμυνα, ως αντίδραση στην ενίσχυση των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας. Τόνισε εκ νέου ότι μια εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ρωσία και υπογράμμισε ότι η αποκλιμάκωση και η διπλωματία αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να βγουν όλοι από αυτή την κατάσταση.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου