Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Μόσχα: Περισσότεροι από 1.300 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία


Μόσχα: Περισσότεροι από 1.300 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία
Φώτο Αρχείου / Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – Μάρτιος 2022 / πηγή: TWITTER

Οι απώλειες του ρωσικού στρατού από την έναρξη της εισβολής έως σήμερα είναι 1.351 στρατιώτες νεκροί, δήλωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Σ. Ρουντσκόι. Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν τραυματιστεί 3.852 Ρώσοι στρατιώτες.

Ο Ρουντσκόι χαρακτήρισε «μεγάλο σφάλμα» την προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τις δυτικές χώρες. «Αυτό παρατείνει τη σύρραξη, αυξάνει τον αριθμό των θυμάτων και δεν θα επηρεάσει καθόλου το αποτέλεσμα της επιχείρησης» είπε.

Επίσης, επανέλαβε πως η Ρωσία «θα απαντήσει ανάλογα» εάν το ΝΑΤΟ εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο ζητά εδώ και εβδομάδες, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί το αίτημά του.

«Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να διεξάγει αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έως ότου όλοι οι στόχοι επιτευχθούν», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ι. Κονατσένκοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου