Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον Πόλεμο στην Ουκρανία

Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η πολυδιαφημισμένη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία παρευρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαίντεν, συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, ώστε να πάρουν αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον της Συμμαχίας.
«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν στήριξη στην Ουκρανία εδώ και αρκετά χρόνια και θα ενισχύσουμε τη στρατιωτική, και οικονομική μας βοήθεια στη χώρα, η οποία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Ειδικότερα, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν στην Ουκρανία στρατιωτική στήριξη που περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αντιαρματικά όπλα, πυραύλους και καύσιμα, ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, γιατί ο πόλεμος αυτός δεν πρέπει να μετατραπεί σε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε  πώς η Συμμαχία συμφώνησε για περαιτέρω ενίσχυση της Ουκρανίας.
Παράλληλα προανήγγειλε πως στο στρατιωτικό σκέλος θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ενώ ο στόλος του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται και θα κάνει γυμνάσια στη Μεσόγειο.
«Ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και τοποθετούμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε γνωστό πως 4 νέες ομάδες μάχης θα σταλούν στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Όπως ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, η Ρωσία θα υποστεί ακόμη βαρύτερες κυρώσεις ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε επίσης από την Κίνα να μην παράσχει καμία υποστήριξη στρατιωτική ή οικονομική στη Ρωσία.
Από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που γνωστοποίησε ο ΓΓ του Στόλτενμπεργκ γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ακόμη περισσότερο εντείνει τον ανταγωνισμό του με την Ρωσία για την μοιρασιά της Ευρασίας σε ζώνες επιρροής.
Το ΝΑΤΟ αυξάνει την παρουσία του στην περιοχή, ιδίως στις χώρες αυτές που η Ρωσία είχε απαιτήσει την απομάκρυνση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δηλαδή τη Βουλγαρία και την Ρουμανία.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν βοηθούν τον Ουκρανικό λαό.
Ουσιαστικά τον θυσιάζουν στον ανταγωνισμό τους με την Ρωσία, ενισχύοντας έναν πόλεμο φθοράς που διεξάγεται και για λογαριασμό τους, ενώ οι ΗΠΑ επιστρέφουν ακόμη πιο εμφατικά στην Ευρώπη. Παράλληλα ενισχύεται ο αγγλοσαξονικός άξονας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα ευρωπαϊκά αστικά κράτη ντύνουν τους λαούς τους στο χακί, προωθούν τον εθνικισμό και μιλιταρισμό, αυξάνουν τις αγορές όπλων ώστε να παίξουν στρατιωτικό ρόλο παγκόσμια.
Έχουμε μέγιστη ευθύνη να αντιταχθούμε στον πόλεμο, να διασφαλίσουμε την ειρήνη.

Απαντάμε ξεκάθαρα σε αυτό: 
Δεν έχουμε καμία δουλεία να πάμε να πολεμήσουμε για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ- Ελληνική Ολιγαρχία!
Να αντισταθούμε στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο εξωτερικό.
Να σταματήσει η εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στον πόλεμο της Ουκρανίας! Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η διέλευση στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη. 
Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα! 
ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τον Ευρωστρατό.
Λέμε ΟΧΙ στις κολοσσιαίες αγορές όπλων και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία!
Να φύγουν τα Αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη-Να κλείσουν οι βάσεις τους. 
Να Απαγορευτούν και να Καταστραφούν τα Πυρηνικά όπλα
Είμαστε ενάντιοι στις πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, Γαλλίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου