Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Διεθνή Άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2022”: με το βλέμμα στραμμένο στον Ουκρανικό Πόλεμο και παρανομαστή τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Για μια ακόμη φορά διεξάγεται η επικίνδυνη Διεθνή Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, από την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει τις πολεμοκάπηλες επιλογές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς πρωτεργάτες της συγκεκριμένης πολεμικής προετοιμασίας ήταν ο Κ.Ήσυχος, σημερινό στέλεχος της ΛΑΕ και ο Π.Καμμένος, ηγέτης των ακροδεξιών εθνικιστών ΑΝΕΛ.
Η Διεθνή Άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2022” έχει το βλέμμα στραμμένο στον Ουκρανικό Πόλεμο και παρανομαστή τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022 θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και θα λάβει χώρα στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης). 
Η Άσκηση διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών και στέλνει πολλά απειλητικά μηνύματα με τις σοβαρές δυνάμεις που θα συμμετέχουν αλλά και τα επιχειρησιακά της σενάρια. 
Στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις:
  • Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.
  • Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
  • Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
  • Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.
  • Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ.
Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Αυστρία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.

Η εν λόγω δραστηριότητα χωρίζεται στις ακόλουθες φάσεις:
>Φάση Προετοιμασίας στις 21 και 22 Μαρτίου 2022.
>Φάση Εκτέλεσης από 28 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2022 η οποία θα περιλαμβάνει:
>SPOTTERS DAY την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 (0900 – 1900) και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 (0900 – 1900).
>Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) και διέλευση αεροσκαφών άνωθεν Ακρόπολης την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.
>Φάση Αναδίπλωσης από 7 έως 10 Απριλίου 2022.

Έχει σημασία όμως να δούμε την περιγραφή της άσκησης, για να διαπιστώσουμε τον βαθμό και την ποιότητα της Εμπλοκής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πολεμικές προετοιμασίες που διακρίνονται για τον βαθμό ρεαλισμού τους!
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΓΕΕΑΘ:  
Η Άσκηση «Ηνίοχος 2022» είναι τύπου ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων), που αφορά στη διεξαγωγή Διακλαδικών και Αεροπορικών Επιχειρήσεων και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, στην διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό περιβάλλον καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρατηρούνται κατά την διάρκεια πραγματικών επιχειρήσεων.
Κατά την διάρκεια της Άσκησης θα συνεξετασθούν και αντικείμενα συνεκπαίδευσης με τις συμμετέχουσες δυνάμεις της Άσκησης ΩΡΙΩΝ 22. Σημειώνεται ότι η Άσκηση ΩΡΙΩΝ 22 θα διεξαχθεί από 28 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2022 και αποσκοπεί στην εξέταση έργων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΕ), με την συμμετοχή τόσο των τμημάτων της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ όσο και τμημάτων ΕΕ της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί το Αντιπολεμικό Κίνημα να λάβει ευρύτερες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μέσα και έξω από τον Στρατό ενάντια στη Διεξαγωγή της Άσκησης.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι ο Εχθρός βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα. 
Ο ελληνικός στρατός επιχειρεί να ικανοποιήσει τις βλέψεις αναβάθμισης του αστικού κράτους σε περιφερειακή δύναμη και τους σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης, εμπλεκόμενος στους Πολέμους στην Ουκρανία και στην Υεμένη, προετοιμαζόμενος να παραταχθεί στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αφρική, λαμβάνοντας αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή . 
Η εναντίωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας σε αυτές τις Ασκήσεις και στο πλέγμα των Συνεκπαιδεύσεων είναι καθοριστικό ζήτημα.
Αντίστοιχο του μπλοκαρίσματος των εξοπλισμών, της πρόσληψης Μισθοφόρων, της αποστολής στρατευμάτων στο εξωτερικό.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ

Καλούμε τους συναδέλφους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη να δηλώσουν Άρνηση συμμετοχής σε αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Κανένας στρατιώτης και πολεμικό μέσο εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις του θανάτου.
Να ακυρωθούν οι πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελληνικού κράτους και ΗΠΑ-Γαλλίας. 

Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου