Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Σαουδική Αραβία: Εκεχειρία, μετά το παρανάλωμα στην Aramco, ανακοίνωσαν οι Χούθι-Ποιος ο ρόλος των ελληνικών PATRIOT;


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μια παράμετρος των εξελίξεων είναι η ελληνική εμπλοκή σε όλα αυτά.
Το Υπουργείο Άμυνας οφείλει να μας ενημερώσει ποιος υπήρξε ο ρόλος των ελληνικών PATRIOT, εάν υπήρξε κίνδυνος για τους Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν σταλεί στην Σαουδική Αραβία να φυλάνε την ARAMCO.
Δορυφορική φωτογραφία από την τεράστια φωτιά που καίει για δεύτερη μέρα τις εγκαταστάσεις της Αramco στην Τζέντα της Σαουδικής ΑραβίαςPlanet Labs PBC via AP
Σαουδική Αραβία: Εκεχειρία, μετά το παρανάλωμα στην Aramco, ανακοίνωσαν οι Χούθι
efsyn.gr





A-
A+


Τριήμερη κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ επιθέσεων στο γειτονικό βασίλειο.

«Τα πλήγματα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως και όλες οι στρατιωτικές ενέργειες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας θα διακοπούν για ένα τριήμερο», δήλωσε στο Twitter ένας εκπρόσωπος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, επικαλούμενος τον Μαχντί αλ-Μασάτ, υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ανταρτών.

Αυτή η εκεχειρία θα μπορούσε να γίνει μια «οριστική και μόνιμη δέσμευση», εάν η Σαουδική Αραβία άρει τον «αποκλεισμό» της Υεμένης, διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές και αποσύρει τις «ξένες δυνάμεις» της από το έδαφος της Υεμένης, συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ.

Αυτή η δέσμευση προσφέρει επίσης τον τερματισμό των επιθέσεων των Χούθι στο έδαφος της Υεμένης, ιδίως περιμετρικά της πόλης Μαρίμπ, όπου μαίνονται οι μάχες τους τελευταίους μήνες. Περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή κρατουμένων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την επομένη μιας σειρά επιθέσεων των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με τη μία εξ αυτών να προκαλεί μια γιγαντιαία πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση της Aramco στην Τζέντα, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου