Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Νέα επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας: Αμερικανικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ εστάλησαν από την Αλεξανδρούπολη στην Ρουμανία με στόχο την Ρωσία


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η επικίνδυνη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον Πόλεμο της Ουκρανίας βαθαίνει καθημερινά. Η αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης αλλά και το λιμάνι αυτής παίζουν κεντρικό ρόλο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, καθώς ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία απειλεί να επεκταθεί και στη Μολδαβία.
Η προοπτική εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης δεν φέρνει την ειρήνη και την ευημερία, αλλά εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας και απειλεί να βυθίσει στον πολεμικό όλεθρο και τους λαούς της Μολδαβίας.
Οι Αρχές της Υπερδνειστερίας διέκοψαν κάθε διαπραγμάτευση με την Μολδαβία και ανακοίνωσαν πως υπέβαλαν αίτηση στον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της χώρας. Μάλιστα καλούν την Μολδαβία να “αναγνωρίσει την αυτοδιάθεση του λαού της Υπερδνειστερίας και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την χώρα”.
Αιτία των ραγδαίων εξελίξεων είναι το επίσημο αίτημα ένταξης στην ΕΕ που κατέθεσε η Μολδαβία.
Γι αυτό η Tiraspol, πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Υπερδνειστερίας απαιτεί άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας της ως απάντηση στην προσπάθεια της Μολδαβίας για είσοδο στην ΕΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπερδνειστερία έχει καταθέσει εδώ και καιρό επίσημο αίτημα στη Ρωσία για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας και της εθνικής της κυριαρχίας και, ακολούθως, την ένωσή της με τη Ρωσία.
Στο πλαίσιο επομένως αυτών των δραματικών εξελίξεων Αμερικανικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ εστάλησαν από την Αλεξανδρούπολη στην Ρουμανία με στόχο την Ρωσία. Οι ΗΠΑ στέλνουν τώρα τεθωρακισμένες δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη στα σύνορα Ρουμανίας-Μολδαβίας.
Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί μετέφεραν άρματα μάχης Μ1Α2 και Bradley M2 από την Αλεξανδούπολη με αρματοφορείς στην Ρουμανία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα επιπλέον γαλλικό Τάγμα μαζί με θωρακισμένα οχήματα VBC-90 μεταφέρθηκε στην χώρα με αεροσκάφος An-124, εμπλέκοντας στην ουσία εκ νέου την Ελλάδα.
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει προς την Υπερδνειστερία, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου ανατίναξαν την σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει το ουκρανικό έδαφος με την Ρωσόφωνη δημοκρατία θεωρώντας ότι μπορούν να αναχαιτίσουν έτσι την ένωση των Ρωσόφωνων περιοχών της Οδησσού και της Υπερδνειστερίας.
Παράλληλα, ο πρέσβης της Μολδαβίας δήλωσε «ανήσυχος» για τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων: «Ανησυχούμε πολύ για τις ρωσικές δυνάμεις. Υπάρχουν 1.500 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία που λειτουργούν ως “Ειρηνευτικό Σώμα” μετά την εκεχειρία που επιτεύχθηκε το 1990».

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε όχι μόνο τις επικίνδυνες συνέπειες της ελληνικής Πολεμικής Εμπλοκής στον Πόλεμο της Ουκρανίας.
Αλλά επίσης, τι πραγματικά σημαίνουν οι πολεμικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, με την στήριξη όλων των κομμάτων και του αστικού κατεστημένου, με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση βεβαίως πανηγυρίζει για το Δυτικό πολεμικό στρατόπεδο που έχει διαλέξει, γιατί έτσι εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς για κέρδη και αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του ελληνικού αστικού κατεστημένου. 
Πανηγυρίζει για τους εξωφρενικούς πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών εις βάρος των κοινωνικών αναγκών. 
Πανηγυρίζει για την συμμετοχή της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και την προοπτική ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού πολεμικού μετασχηματισμού που προωθούσε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν και σφράγισε η απόφαση της Γερμανίας να προχωρήσει σε πολεμικούς εξοπλισμούς 100 δις ευρώ και ραγδαία στρατιωτικοποίηση, παρακινώντας το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών.   

To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλα αυτά, τα Καταδικάζει και Αντιπαλεύει.
Κυρίως όμως θέλουμε να συνδυάσουμε την αγωνιστική προσπάθεια μας Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, την κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με την απαίτηση για Ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος.
Καταθέτοντας την πρόταση μας για την Συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού. Διαβάστε:

Σας καλούμε για να συζητήσουμε την πρότασή μας την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Παιδαγωγικό, ΜΑΝΧ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου