Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Όλο και πιο βαθιά καλούνται να βάλουν οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους το χέρι στην τσέπη για τη μετακίνηση από τον Έβρο

Όλο και πιο βαθιά καλούνται να βάλουν οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους το χέρι στην τσέπη για τη μετακίνηση από τον Έβρο
Με τις τιμές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, οι στρατιώτες του Έβρου που προέρχονται κυρίως από λαϊκές, δίχως βύσματα οικογένειες, πρέπει να ματώσουν οικονομικά κάθε φορά που παίρνουν άδεια.

Πιο συγκεκριμένα:

Το λεωφορείο Αλεξανδρούπολη- Αθήνα κοστίζει για τους στρατιώτες 53,80 ευρώ και με επιστροφή 95 ευρώ. 
Από την Αλεξανδρούπολη για την Ορεστιάδα οι στρατιώτες πρέπει να καταβάλλουν άλλα 10,5 ευρώ για μονή διαδρομή, δηλαδή 21 ευρώ. Σύνολο με επιστροφή 116 ευρώ και λίγα λιγότερα για Σουφλί και Διδυμότειχο.

Αν κάποιος επιλέξει το δρομολόγιο Ορεστιάδα- Αθήνα (με ενδιάμεση στάση Θεσσαλονίκη) πρέπει να καταβάλει με επιστροφή 112, 5 ευρώ και 4 - 10 ευρώ λιγότερα από τους ενδιάμεσους σταθμούς (π.χ. Διδυμότειχο- Αθήνα- Σουφλί Αθηνα).

Τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή Αθήνα- Αλεξανδρούπολη κυμαίνονται, αν κλείσουν για 1 εβδομάδα μέχρι 1 μήνα μετά, στα 88- 100 ευρώ, ενώ μερικές ημέρες φθάνουν και τα 125. 
Για 2 μήνες μετά φτάνουν τα 75 ευρώ αλλά πολύ σπάνια κάποιος παίρνει άδεια 2 μήνες μετά. 
Δύο μειωμένα εισιτήρια για το μετρό του αεροδρομίου κοστίζουν 9 ευρώ και για το λεωφορείο 5,40 ευρώ, ενώ θυμίζουμε και τα 21 ευρώ πήγαινε- έλα από την Αλεξανδρούπολη ως την Ορεστιάδα.

Αθήνα – Ορεστιάδα αεροπορικώς λοιπόν με επιστροφή στα 115- 130 ευρώ αν είστε τυχεροί με τα εισιτήρια.

Αν ο στρατιώτης συνεχίσει από την Αθήνα για Πελοπόννησο, Κρήτη ή άλλα νησιά, τότε το κόστος με επιστροφή ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Θυμίζουμε επίσης ότι πολλοί διοικητές υποχρεώνουν τους φαντάρους να σπάνε τις άδειες τους με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν πολλές φορές αυτό το αντίτιμο. 
Και όλα αυτά ενώ αμείβονται οι περισσότεροι με 8,7 ευρώ.

Εμείς ζητάμε δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους φαντάρους που παίρνουν από το κράτος ψίχουλα. 
Αύξηση του μισθού τους στο ύψος του βασικού, αντί για πανάκριβους εξοπλισμούς και φιέστες που αυξάνουν ακόμα περισσότερο το κόστος τους. 
Επιπλέον πρέπει να δίνουν στους στρατιώτες τις άδειες τις ημέρες που επιθυμούν και να μην τους κάνουν καψόνια με αυτές.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου