Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Απίστευτες Αθλιότητες του Υπουργείου Άμυνας: η κυβέρνηση των Αρίστων της ΝΔ κάνει προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών στον Στρατό, το πιο διεφθαρμένο τμήμα του Δημοσίου

Σεξισμός.
Φωτογραφικές διατάξεις.
Μιλιταριστικά κωλύματα.
Πελατειακές σχέσεις και ψηφοθηρία.
Και μετά έχει το θράσος η κυβέρνηση της ΝΔ, των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ να μιλά για Αριστεία! 
Τι δουλειά όμως έχει ένας νέος άνθρωπος στον Στρατό και στην Αστυνομία;
Για αυτό μορφώθηκες και αγωνιστήκατε εσύ και η οικογένεια σου;
Διαβάζουμε σε σαιτ για στρατιωτικά ζητήματα: 
Τελειόφοιτη της νομικής υπογράφει το κείμενο που ακολουθεί και απευθύνεται προς τον δικηγόρο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. 
Περιμένουμε την απάντηση του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου.
Το κείμενο:

«Τυγχάνω τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής και με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν όσον αφορά την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. στο Νομικό Σώμα και αποτυχόντων -ως επιλαχόντων- Ανθλγών Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων (ΣΔΓ).
Είχα ως επιθυμία μετά την απόκτηση του πτυχίου μου, να υπηρετήσω στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) και να προσφέρω στην πατρίδα τις γνώσεις που απέκτησα ακαδημαϊκά . Ως εκ τούτου, είχα στο νου μου ότι στις δύο επερχόμενες προκηρύξεις είτε του Νομικού Σώματος (ΕΠ.ΟΠ.) είτε των (ΣΔΓ) θα πετύχω την εισαγωγή μου στις Ε.Δ. μέσα από αμερόληπτες και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Στις 23 Μαρτίου 2022 έλαβε χώρα η ομιλία του κ.ΥΕΘΑ στη Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με τη μη πρόσληψη Ανθλγών ΣΔΓ μέσω διαγωνισμού, αλλά από τους πρώην “αποτυχόντες” της παλαιάς προκήρυξης του έτους 2020, οι οποίοι και βαφτίζονται “επιλαχόντες” από τον κ.ΥΕΘΑ.
Και διερωτώμαι λοιπόν, κατά ποιό τρόπο οι αποτυχόντες της προκήρυξης με αριθμό 18/2020 (τεύχος ΑΣΕΠ), βαφτίζονται επιλαχόντες;

Είναι χαρακτηριστικό ότι πουθενά στην ανωτέρω προκήρυξη δεν γίνεται αναφορά σε επιλαχόντες, παρά μόνο σε επιτυχόντες (15) και αποτυχόντες.
Ο κ.ΥΕΘΑ στην ουσία ανακοίνωσε την σκανδαλώδη πρόσληψη αποτυχόντων κατά βούληση, παραβιάζοντας τόσο τις αρχές της αμεροληψίας και αξιοκρατίας, όσο και τη νομοθεσία που διέπει το ΑΣΕΠ, αλλά και την ίδια την προκήρυξη 18/2020 (τεύχος ΑΣΕΠ). Τέλος, ο κ.ΥΕΘΑ ανέφερε ότι σε άλλα Υπουργεία εφαρμόζονται αντίστοιχες διαδικασίες. Σε ποιές ακριβώς διαδικασίες αναφέρεται, στις οποίες διορίζονται Μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι αποτυχόντες προηγούμενων διαγωνισμών? Γιατί στερεί τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να συμμετέχουν σε νέο διαγωνισμό για πρόσληψη Ανθλγών ΣΔΓ;

Παράλληλα με τα παραπάνω, ερχόμαστε στο ζήτημα της νεοεκδοθείσας προκήρυξης 13/2022 (Τεύχος ΑΣΕΠ) πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. στο Νομικό Σώμα των Ε.Δ., η οποία προκαλεί τεράστια απογοήτευση. Καταρχάς, θα αναφερθώ στις σωματικές δοκιμασίες που απαιτούνται για την πρόσληψη των ΕΠ.ΟΠ., οι οποίες είναι πασιφανές ότι έχουν επιλεχθεί με σκοπό να αποκλειστούν οι γυναίκες υποψήφιοι, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε γυναίκα να πετύχει σε μια ημέρα τα συγκεκριμένα όρια , τα οποία μέχρι πρότινος απευθύνονταν σε υποψήφιους των Ειδικών Δυνάμεων. Συνεπώς, σύμφωνα με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, για να υπηρετήσει κάποιος ως βοηθός σε Γραφείο Νομικού Συμβούλου ή σε Στρατολογική Υπηρεσία πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά του “ράμπο”, κατ΄ελάχιστο. Ας αποκλειστούν οι γυναίκες εξ αρχής από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, παρά να έχουμε κατ’ όνομα το δικαίωμα συμμετοχής.

Επιπλέον, είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατό να θεωρούνται καταλληλότεροι για ΕΠ.ΟΠ. του Νομικού Σώματος βιβλιοθηκονόμοι και πληροφορικάριοι από απόφοιτους Νομικής. Δεν είναι στην αποστολή του Σώματος η εν γένει νομική υποστήριξη των Ε.Δ.; Τότε γιατί αποκλείονται οι πτυχιούχοι νομικής; Μήπως πρόκειται για φωτογραφική πρόσληψη ατόμων με τις ανωτέρω ειδικότητες, οι οποίοι είναι άσχετοι με το Νομικό Σώμα; Μήπως πρόκειται για “κόμπλεξ” κάποιων αξιωματικών του Σώματος προς τους πολίτες πτυχιούχους Νομικής, προκειμένου να μην ζητήσουν εφόσον προσληφθούν ως ΕΠ.ΟΠ. να μετεξελιχθούν σε αξιωματικούς σε μεταγενέστερο χρόνο? Μπορούν να προσφέρουν περισσότερο στα γραφεία Νομικών Συμβούλων οι ήδη υπηρετούντες ΕΠ.ΟΠ. του Νομικού Σώματος, οι οποίοι στην πλειονότητα τους τυγχάνουν απόφοιτοι Λυκείου ή ΙΕΚ (ακόμη και τουριστικών επαγγελμάτων!) ή υπό πρόσληψη βιβλιοθηκονόμοι από έναν απόφοιτο Νομικής; Άραγε, θα προσλάμβανε κάποιο δικηγορικό γραφείο τους ανωτέρω για υποστήριξή του; Η απάντηση προφανής για όλους εκτός από το ΥΠΕΘΑ και την ηγεσία του Νομικού Σώματος.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ 
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου