Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: Να δοθούν σε όλους οι 10 τιμητικές του αμετάθετου

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: Να δοθούν σε όλους οι 10 τιμητικές του αμετάθετου
Πολλές διοικήσεις μονάδων της Ταξιαρχίας έχουν αποφασίσει με όρους πραξικοπηματικούς και αδιαφορώντας για τις αγωνίες των φαντάρων πως δεν θα δοθούν οι συν 10 μέρες τιμητικές στην άδεια απολύσεως για όσους φαντάρους υπηρέτησαν το σύνολο της θητείας τους στη παραμεθόριο και δεν ζήτησαν μετάθεση στην ενδοχώρα. 
Η δικαιολογία είναι πως από τη στιγμή που οι στρατιώτες της παραμεθορίου υπηρετούν 9 και όχι 12 μήνες δεν χρειάζεται να δοθούν οι συν 10 μέρες άδειας, μια δικαιολογία σαθρή καθότι οι τιμητικές του αμετάθετου υπήρχαν και πριν το 12μηνο.
Επομένως πρόκειται για μια βαθιά τιμωρητική τακτική την ίδια ώρα που τα βύσματα κάνουν πάρτι, ειδικά στη Κω. 
Ενώ την ίδια στιγμή οι φαντάροι της παραμεθορίου δικαιούνται το αμετάθετο έρχονται αντιμέτωποι με τα εξής:
1) 8 και 9 μήνες συνεχών υπηρεσιών σε μια συγκεκριμένη μονάδα και μάλιστα της παραμεθορίου. Κάτι που και στο 9μηνο ακόμα δικαιούταν 10 ημέρες έξτρα τιμητικές όποιος φαντάρος δεν παίρνει μετάθεση.
2) Οικονομικά προβλήματα: 
Η θητεία στην παραμεθόριο πέρα από τις όποιες καθημερινές δυσκολίες συντελεί τεράστιο πλήγμα στα παιδιά λαϊκών οικογενειών.
3) Απόσταση: 
Η πλειονότητα των φαντάρων της παραμεθορίου εξαναγκάζονται να παραμείνουν για μεγάλο διάστημα πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
4) Συνθήκες θητείας: 
Τόσο γενικά στη παραμεθόριο όσο και ειδικά στην 80η ΑΔΤΕ οι συνθήκες εκπαίδευσης, διαβίωσης και εκτέλεσης υπηρεσιών είναι δομικά ελαττωματικές. 
Οι πολλαπλές καταγγελίες του τελευταίου διαστήματος που φτάνουν στο Δίκτυο Σπάρτακος μάλιστα συνηγορούν σε αυτό.
Συνεπώς, για τους παραπάνω (και όχι μόνο) λόγους απαιτούμε από τη νέα διοίκηση της ταξιαρχίας να αφουγκραστεί τις αγωνίες των φαντάρων και να εκδώσει εντολή χορήγησης της 10ημερης τιμητικής στους φαντάρους όλων των μονάδων.
Από την πλευρά τους, οι φαντάροι δεν πρέπει να περιμένουν ότι κάτι θα τους χαριστεί εύκολα αλλά αντίθετα πρέπει να διεκδικήσουν να ανατραπεί αυτό το καθεστώς εκδικητικής, εκμεταλλευτικής και άδικης συμπεριφοράς απέναντί τους.
Μέσα από τις διαμαρτυρίες μας και τη δημοσιοποίηση καταγγελιών να αγωνιστούμε για να ανακτήσουμε το δικαίωμα μας στις 10 επιπλέον μέρες τιμητικής άδειας λόγω αμετάθετου.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου