Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Δεν βρίσκουν κρέας για τα κανόνια; Έκτακτη αλλαγή στις προσλήψεις ΕΠΟΠ: Τρεις οι μήνες για την υποβολή δικαιολογητικών

Άραγε όλοι αυτοί που χαμογελούν στην φωτογραφία έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Είναι ΕΠ.ΟΠ. από προηγούμενη προκήρυξη.
Γιατί γίνεται ο πόλεμος και πως θα τους εμπλέξουν;
Συνειδητοποιούν το πως αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι στρατοί τα φτωχόπαιδα σαν αυτούς που στρατολογούν για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των εταιρειών και των ιμπεριαλιστών;
Στο Μάλι και στη Μοζαμβίκη θα τους στείλει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και ο Μητσοτάκης. Στο Έβρο για στα νησιά να κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες, να ασκούν βία και να Επαναπροωθούν;
Αυτά ήταν τα όνειρα τους;  
Πάντως το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο φαίνεται ότι αντιμετωπίζει εμπόδια. Και προχώρησε στην αλλαγή της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών, διευρύνοντας το χρονικό περιθώριο για τους υποψηφίους.
Όπως ορίζει η νέα τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και έχει ήδη πάρει ΦΕΚ, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αντίστοιχων προκηρύξεων.
Άλλους 1639 Επαγγελματίες Οπλίτες προσλαμβάνει η κυβέρνηση που έχει μόνο 1,1 δις ευρώ για να αντιμετωπίσει την Ακρίβεια
Η κυβέρνηση λυπάται πολύ αλλά δεν έχει χρήματα για να λάβει μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα γιατί την ενίσχυση των χαμηλότερων στρωμάτων που πλήττονται από την κερδοσκοπία των εταιρειών ενένργειας και την Ακρίβεια.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μονιμοποιήσει τους Υγειονομικούς.
Μπορεί όμως να δίνει δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών.
Και μάλιστα προσλαμβάνει ΜΟΝΙΜΑ άλλους 1639.
Μάλιστα δημοσίευσε πρόσφατα την προκήρυξη διαγωνισμών: 
Για την πλήρωση 1030 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς,
Για την πλήρωση 308 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό,
Για την πλήρωση 281 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία
Για την πλήρωση 20 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μα τι τους έχει ανάγκη η κυβέρνηση όλους αυτούς τους Επαγγελματίες Στρατιώτες.
Τους χρειάζεται για τις αποστολές εκτός συνόρων όπως τον βρώμικο πόλεμο Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης όπου έστειλε 100-130 στρατιωτικούς και τα ελληνικά αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT.
Έχουν παγώσει και δεν έχουν ακυρωθεί οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί για την αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στις Υποσαχάριες χώρες της Αφρικής.
Εξάλλου για αυτό ακριβώς τον λόγο προσλαμβάνονται οι δεκάδες ΕΠ.ΟΠ. και στρατιωτικοί στο Νομικό Σώμα. Για να δικαιολογούν και συγκαλύπτουν τις παράπλευρες απώλειες που θα προκαλούν οι υπόλοιποι Μισθοφόροι του Ελληνικού Στρατού.
Προσλαμβάνουν όμως τους χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. γιατί τους χρειάζονται στον Έβρο και στα νησιά να κυνηγούν πρόσφυγες και μετανάστες. Γιατί θεωρείται δεδομένο ότι οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι αλλά και η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών   που λαμβάνουν την μορφή Οικονομικών Πολέμων θα εντείνουν την επισιτιστική κρίση προκαλώντας μεγάλα προσφυγικά κύματα που πρέπει να σταματήσουν μπροστά στην Ευρώπη Φρούριο.
Όμως εκτιμούν ότι ο ανασχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης στρέφει το ενδιαφέρον στα κοιτάσματα της Μεσογείου και άρα πρέπει να γίνει μοιρασιά μεταξύ του ελληνικού αστικού και τουρκικού κράτους. Η Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος είναι απαραίτητος όρος για τον κάθα Συμβιβασμό, χωρίς να αποκλείεται η ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγτωνισμού για το θέμα των ΑΟΖ, των ενεργειακών κοιτασμάτων και τον έλεγχο των εναέριων χώρων και των θαλάσσιων περασμάτων Σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Στο βαθμό που προχωρήσει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πρέπει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να Εγγυηθούν τους όρους Ασφάλειας και Σταθερότητας που απαιτούνται για την κερδοφορία των επενδυτών, αλλά και την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.
Όροι που μπορούν να επιβάλλουν οι Αναλώσιμοι Επαγγελματίες Στρατιώτες, που όπως δείχνει και ο Πόλεμος της Ουκρανίας η Ζωή τους δεν έχει καμιά σημασία.
Γιατί στην πραγματικότητα όταν το κράτος προσλαμβάνει έναν Επαγγελματία Στρατιώτη δεν Αγοράζει την εμπειρία ή την γνώση του, κυρίως Αγοράζει την Σωματική του Ακεραιότητα και την Ζωή του.

Όποιοι πιστεύουν ότι ο Μισθοφόρος Στρατιώτης ΕΠ.ΟΠ. είναι βόλεμα κάνουν Λάθος!

Για μια ακόμη φορά Στρατολογούν τους Φτωχούς για να Σκοτώσουν και να Σκοτωθούν για τα Συμφέροντα των πλουσίων.
Εμείς σαν ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καλούμε την νεολαία να μην απογοητεύεται και να μην ψάχνει οικονομική διέξοδο στον στρατό. 
Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε μαχητικούς και αποφασιστικούς αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Δεν μπορεί να ταυτίζουμε το Παρόν και Μέλλον μας με τον Πόλεμο και την παραγωγή ανθρώπινης δυστυχίας για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πλουσίων.
Η Επιστολής Καταγγελίας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρώτα απ΄όλα εμάς θα πατήσουν κάτω.     
Εμείς λέμε ξεκάθαρα:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου