Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

95 ΤΥΠΕΘ Ρόδου: Ποιο στελεχάκι καβάλησε το καλάμι και επιτίθεται στους συνφάνταρους, θέτοντας τους σε Κίνδυνο;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πολλά τα παράπονα των συνφάνταρων για το 95 ΤΥΠΕΘ στην Αρχίπολη Ρόδου.
Ξεχωρίζουν την επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά πολύ χαμηλόβαθμου στελέχους που"το παίζει Αξιωματικός".
Περιγράφουν ότι "αυτός ο άνθρωπος δεν σέβεται τίποτα, ούτε τους φαντάρους, ούτε τίποτα.
Μιλάει άσχημα και προσβλητικά.
Σε βγάζει αναφερόμενο προκειμένου να Τιμωρηθείς για οποιοδήποτε λόγο. Απλά επειδή δεν σε γουστάρει θα σε βγάλει αναφερόμενο.
Ανεξάρτητα βέβαια αν οι Ανώτεροι του δεν ασχολούνται με αυτά που λέει και κάνει εις βάρος μας.
Προκαλεί συνέχεια με την συμπεριφορά του και εκθέτει σε κίνδυνο τους συνφάνταρους.
Είναι χαρακτηριστικό το επεισόδιο εναντίον συναδέλφου όταν εκτέλεσε υπηρεσία σε Φυλάκιο, όταν αρνήθηκε στον συνφάνταρο να πάρει το μπουφάν και τον είχε για τρεις (3) ώρες Σκοπιά μέσα στο κρύο.
Αποτέλεσμα ήταν να αρρωστήσει ο Σκοπός και να ανεβάσει 40 πυρετό.
Όλοι έχουν να λένε για την επιθετική συμπεριφορά του.
Είναι κρίμα γιατί είναι μικρό παιδί, αλλά νομίζει ότι με τα ψίχουλα εξουσίας που του πέταξε ο στρατός μπορεί να κάνει ότι θέλει εις βάρος των φαντάρων.
Και στην πραγματικότητα επέλεξαν αυτή τη θητεία για τα λεφτά που τους δίνουν επειδή είναι φτωχοί νέοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα.
Φτύνουν αίμα στην εκπαίδευση, κάθονται και τους φέρονται οι εκπαιδευτές σαν σκουπίδια, τους τρέχουν άσχημα και τους καψονάρουν, και αντί να τα βάλουν με τον Στρατό φέρονται άσχημα στους φαντάρους.
Ποιος όμως να τα σκεφτεί όλα αυτά;
Το συγκεκριμένο χαμηλόβαθμο στέλεχος δεν μπορεί, δε φτάνει το μυαλό του, δεν του επιτρέπει να σκεφτεί ανθρώπινα η άσχημη προσωπικότητα του. 
Το θέμα όμως είναι τελικά για εμάς τους φαντάρους ότι εκτός από τα προβλήματα που έχεις στο σπίτι, εκτός από αυτά που έχεις να αντιμετωπίσεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, έχεις συχνά απέναντι σου και τον κάθε Δικτατορίσκο...
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η Διοίκηση της μονάδας αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να Υπερασπίσουν τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Με μαζικό αγώνα να αμφισβητήσουμε την Αυθαιρεσία και τον Αυταρχισμό.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΑ, ΕΠ.ΟΠ. ΚΑΙ ΟΒΑ
ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΕΑ-ΔΕ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ
Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Πολύ περισσότερο να μην γίνουμε εμείς οι Μισθοφοροι Στρατιώτες, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Συνοριοφύλακες, οι Ένστολοι Μπράβοι των επιχειρηματιών και του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά την Εκμετάλλευση και την Καταπίεση, τον Πόλεμο και την Προσφυγιά.
Ενισχύστε την αγωνιστική προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα.
 Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί:
Μείωση της στρατιωτικής θητείας σε Έξι (6) μήνες.
Η Υπηρεσία να μας πηγαίνει όλους 1 Μέσα-1 Έξοδο.
Να αυξηθούν οι Άδειες και να καλύπτει το Υπουργείο Άμυνας το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.
 Πρόταση Ψηφίσματος: Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
    Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
    Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
    Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
    Κύπρος 250 (που ελυσε το προβλημα )
    Να ητανε η ελλαδα καλα στα οικονομικα δεν θα ελεγα οχι και για 200 ευρω αλλα δυστηχως δεν ειμαστε και εκτος απο αυτο δεν υπαρχει αξιωματικοςπου να καταλαβαινει αλλα ουτε τα κτηρια υπαρχουν .
    Το προβλημα αυτο ειναι γενικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή