Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Αποκλεισμοί ΑΕΙ στην Αθήνα για να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία

Αποκλεισμοί ΑΕΙ στην Αθήνα για να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία

Με συνθήματα και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην είσοδο των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ξεκίνησε η σημερινή μέρα στα πανεπιστήμια της χώρας.

Περίπου 300 φοιτητές και δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τις 5μιση το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, περίπου 200 φοιτητές μαζί με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και εργατικά σωματεία έχουν παραταχθεί στο εσωτερικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Εφ.Συν.»

«Εφ.Συν.»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστολή και τη αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ, καθώς και στο νέο νόμο-πλαίσιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και απειλεί να διαλύσει της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται είναι το «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων αστυνομικών ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι των πρυτάνεων και των εταιρειών», «το υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες, αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες», «ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς, να γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής».

«Εφ.Συν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου