Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Αεροπορικές επιθέσεις από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα πλήγματα εναντίον θέσεων του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα, που αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τον στρατό.

«Αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο εργοστάσιο κατασκευής όπλων της Χαμάς και τρεις στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς», πάντα σύμφωνα με το ισραηλινό επιτελείο.

Πριν από το ξημέρωμα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην πόλη Ασκελόν και σε άλλες κοινότητες του νότιου Ισραήλ, που γειτονεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας για την εκτόξευση ρουκέτας.

Χθες τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους αξιωματικός του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες που διεξήγαγαν επιχείρηση στον τομέα της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακή περιοχή υπό ισραηλινή κατοχή για πάνω από 50 χρόνια.

Η Χαμάς ανέφερε ότι ο ένας από τους τρεις νεκρούς ήταν τοπικός διοικητής του στρατιωτικού βραχίονα του ισλαμιστικού κινήματος και διεμήνυσε πως ο θάνατός του «δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Οι προηγούμενες εκτοξεύσεις ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές και τα προηγούμενα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα είχαν καταγραφεί τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου