Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Σεβεροντονέτσκ: Ισχυρή έκρηξη «ταρακούνησε» την πόλη – Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε απόψε μια περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Σεβεροντονέσκ και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Λουχάνσκ. Ο Ραντίον Μιρόσνικ ανάρτησε στο Telegram ένα βίντεο όπου διακρίνεται πυκνός καπνός. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν.

Στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι. Στο μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που δείχνει την αποθήκη στις φλόγες. Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Επίσης, ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ. υποστήριξε σήμερα ότι Ρωσία στέλνει μεγάλο αριθμό εφεδρικών στρατιωτικών μονάδων από άλλες ζώνες στο Σεβεροντονέτσκ, στην προσπάθειά της να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της αυτήν την πόλη στην ανατολική γραμμή του μετώπου. «Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, θα ρίξουν (στη μάχη) όλους τους εφέδρους που έχουν (…) επειδή υπάρχουν ήδη εκεί πάρα πολλοί, έχουν συγκεντρώσει μια κρίσιμη μάζα», είπε ο Σέρχι Γκαϊντάι μιλώντας στην ουκρανική δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με τον Γκαϊντάι, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος του Σεβεροντονέτσκ, όχι όμως ολόκληρη της πόλη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου