Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Απαράδεκτη μεθόδευση δίωξης φοιτητών στα Χανιά

Απαράδεκτη μεθόδευση δίωξης φοιτητών στα Χανιά
Ως ΚΕΔΔΑ καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυταρχική μεθόδευση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων η οποία μέσω παραγγελίας που εξέδωσε καλεί 8 φοιτήτριες-φοιτητές, του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) σε παροχή εξηγήσεων για συμμετοχή σε κινητοποίηση των φοιτητικών τους συλλόγων. Το περιστατικό αφορά μαζική κινητοποίηση των συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον κοσμήτορα της σχολής ΗΜΜΥ τον Οκτώβρη του 2021 ως απάντηση στην απόπειρα εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης για πολιτική δράση μέλους της ΕΑΑΚ.

Η κίνηση αυτή του κράτους δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα με μαζικότατες κινητοποιήσεις, πορείες, συνελεύσεις και καταλήψεις έχει βάλει σοβαρά αναχώματα στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την εγκατάσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές και την προώθηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.Πρόσφατες άλλωστε είναι ακόμα οι εικόνες από το ΑΠΘ με τα ΜΑΤ να βρίσκονται παντού, να τρομοκρατούν, να ρίχνουν χημικά και να ανοίγουν κεφάλια φοιτητών που αγωνίζονται.

Καμιά κυβέρνηση ποτέ όμως δεν κατάλαβε ότι οι διώξεις όχι απλά δεν τρομοκρατούν την νεολαίαΜ αλλά την πεισμώνουν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Είναι χρέος όλων όσων αγωνίζονται, δυσφορούν απέναντι στον αυταρχισμό του κράτους και στην καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών να σταθούν δίπλα στα 8 διωκόμενα μέλη της ΕΑΑΚ στα Χανιά.

- Καμία δίωξη στα 8 μέλη της ΕΑΑΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

- Να καταδικαστεί ο αυταρχισμός κράτους και εισαγγελικών αρχών που διώκουν αγωνιστές και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου