Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε εργοστάσιο φυσικού αερίου στο Ιζιούμ – Νεκροί άμαχοι από βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ

Πολλοί ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο παραγωγής αερίου στην περιφέρεια Ιζιούμ, στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ. «Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, οι διασώστες την περιόρισαν», έγραψε ο Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έχουν υποστεί ζημιές και άλλα κτίρια στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας. «Λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ανέφερε το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτηση στο Telegram.

Η πόλη Ντονέτσκ είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς. Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, οι φιλορωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι από το πρωί η πόλη Ντονέτσκ βομβαρδίζεται από τους Ουκρανούς και ότι σε διάφορες συνοικίες της έχουν πέσει περισσότερες από 200 οβίδες των 155 χιλιοστών. Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, από τους βομβαρδισμούς αυτούς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων ένας κινηματογράφος και ένα καφενείο στο κέντρο της πόλης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου