Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

«Πήρε φόρα» η Γερμανία: Θέλει να στείλει στην Ουκρανία και συστήματα Mars II

«Πήρε φόρα» η Γερμανία: Θέλει να στείλει στην Ουκρανία και συστήματα Mars II – Πότε όμως;
Στη γενική συζήτηση στη Bundestag, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε στην Ουκρανία την παράδοση ενός σύγχρονου αντιαεροπορικού συστήματος, του IRIS-T. H Γερμανία θα προμηθεύσει επίσης με ραντάρ, οπλισμό και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών το Κίεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Γερμανία θέλει επίσης να στείλει στην Ουκρανία τέσσερις πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Mars II από την αμυντική εταιρεία Krauss-Maffei-Wegmann. Το γερμανικό μέσο Tagesspiegel που μετέδωσε την είδηση επικαλείται υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Ο Σολτς δεν το είχε αναφέρει ρητώς προηγουμένως στην ομιλία του στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αφού η αντίστοιχη συμφωνία με τις ΗΠΑ επιτεύχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη όμως, πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με το πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

«Οι γερμανικές προμήθειες πυραύλων στην Ουκρανία ενδέχεται να καθυστερήσουν για μήνες», τόνισε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ σημείωσε ότι οι πύραυλοι αέρος-αέρος IRIS-T θα προμηθεύονται απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία Diehl και όχι από τις αποθήκες του γερμανικού στρατού. Έτσι, οι αποστολή των όπλων στην Ουκρανία ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετούς μήνες.

Με πληροφορίες από: zeit.de / Tagesspiegel.de
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου