Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Δισεκατομμύρια ευρώ για Κορβέτες και φρεγάτες

Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δαπανήσει  δις δολ για την αγορά 20+20 αμερικανικών αεροσκαφών F 35 (που θα κοστίσουν συνολικά στον λαό μας πάνω από 20 δις δολ), προχωρά την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών Belh@rra, ενώ υπάρχει εισήγηση για τις τρεις κορβέτες. Άγριος ο ανταγωνισμός μεταξύ της γαλλικής Gowind της Naval Group, της FCX-30(Doha) της Ιταλικής Fincantieri, αλλά και της Sigma 10514 της Ολλανδικής Damen.
Επίσης, υπάρχει φάκελος με τις προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών MEKO κλάσης ΥΔΡΑ. Φαβορί για να επικρατήσει φέρεται να είναι η Γερμανική κοινοπραξία της KMS-Thales Netherlands.
Να επισημάνουμε ότι προχωρά η κατασκευή της φρεγάτας Belh@rra όπου αναμένεται τέλη 2024 ή αρχές του 2025. Σχεδιάζεται το 2027, το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει τρεις ψηφιακές φρεγάτες Belh@rra, με συνολικά 96 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πανίσχυρα ραντάρ Sea Fire και κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, ικανό να ελέγχει πλήρως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πέρα από τα παραμύθια για την Άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, οι δημοσιογράφοι, σε ρόλο προπαγανδιστή των στρατηγικών επιλογών της ελληνικής άρχουσας τάξης, περιγράφουν τον ρόλο του σύγχρονου Πολεμικού Ναυτικού που συγκροτείται με τις δαπάνες των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Διαβάζουμε: 
Η αναμόρφωση του Πολεμικού μας Ναυτικού πλέον παίρνει «σάρκα και οστά», με τον ελληνικό Στόλο να περνά στη νέα εποχή και να γίνεται απόλυτος κυρίαρχος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, διαθέτοντας υπερσύγχρονα πλοία, με βαρύτατο οπλισμό και εξαιρετικές δυνατότητες στην Αεράμυνα περιοχής, στον ανθυποβρυχιακό και ηλεκτρονικό πόλεμο.

Οι τεράστιες πολεμικές δαπάνες αποσκοπούν να ενισχύσουν τα δόγματα Αποτροπής και να εξυπηρετήσουν τους όρους του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, το ελληνικό αστικό κράτος επιδιώκει να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης, στην Αρχιτεκτονική Ασφάλειας στη Μεσόγειο εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ, των επενδυτών και των ενεργειακών εταιρειών.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέες φρεγάτες θα ελλιμενίζονται στο Ναύσταθμο της Σούδας ώστε να βρίσκονται πλησίον των θεάτρων επιχειρήσεων της Μεσογείου, ενώ θα εμπλέκονται σε επιχειρήσεις και σχεδιασμούς στον Περσικό Κόπλο, τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν εξασφαλίζει καμιά άμυνα και ειρήνη.
Εντάσσεται σε πολεμικούς σχεδιασμούς και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. 
Αυτοί είναι οι όροι για την αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους και της ικανοποίησης των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου.

Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.
Με κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό.
Με τον Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό σε Πανελλαδικό επίπεδο, με εργατικό αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου