Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΝΕΚΡΗ 19ΧΡΟΝΗ ΔΟΚΙΜΟΣ: Εικασίες για την ασθένεια της αλλά καμιά απάντηση γιατί άργησαν δύο (2) μέρες να την πάνε στο Νοσοκομείο και έκαναν κανονικά άσκηση PASSEX


Ένα από τα πιο ολοκληρωμένα δημοσιεύματα στην περιγραφή του τι έγινε στην Τυνησία ήταν αυτό του militaire.gr στο οποίο διαβάζουμε:
Πού πήγε και τι έφαγε η 19χρονη Θάλεια, Δόκιμη του Πολεμικού Ναυτικού, αναζητείται στο πλαίσιο της έρευνας για τον ξαφνικό θάνατό της.
Η οικογένειά της έχει βυθιστεί στο πένθος. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς η 19χρονη Θάλεια έπειτα από έναν πυρετό, βρέθηκε σε λίγες ώρες στη ΜΕΘ και στη συνέχεια κατέληξε.
Στο Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν τη διαδρομή των γεγονότων μέχρι τον θάνατο της 19χρονης.
Η 19χρονη Θάλεια είχε άδεια και βγήκε όταν το πλοίο έφτασε στην Τυνησία στο λιμάνι της Λαγκουλέτ. Εκεί γευμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ γνωστή αλυσίδα fast food. 
Έπαθε δηλητηρίαση;
Οι έρευνες εστιάζουν στα βήματα της 19χρονης, πριν ακόμα ενημερώσει τους επικεφαλής του εκπαιδευτικού πλου για την αδιαθεσία της, με πυρετό. Σε αυτό, αναμένεται να σταθούν αρωγοί οι δόκιμοι της Σχολής, που έκαναν παρέα με την άτυχη 19χρονη και βγήκαν μαζί της σε εξόδους, σε λιμάνια που κατέπλευσαν η φρεγάτα «Κανάρης» και το Πετρελαιαγωγό «Προμηθέας».
Το προηγούμενο λιμάνι από αυτό της Ιταλίας, ήταν στην Τυνησία και εκεί βγήκαν έξω οι δόκιμοι.
Δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ansa, αναφέρει ότι επειδή το προηγούμενο λιμάνι που είχαν επισκεφθεί στο πλαίσιο του ΘΕΠ ήταν το λιμάνι της Τυνησίας, όπου οι Δόκιμοι είχαν εξόδους στην ξηρά, και τα συμπτώματα προσομοίαζαν με αυτά των κορονοϊόπληκτων, τόσο η ατυχής Ναυτική Δόκιμος, όσο και οι δύο συμμαθητές της που εισήχθησαν με πυρετό και συμπτώματα τροφικής δηλητηριάσεως, θεωρήθηκαν – προληπτικώς – ως ύποπτα κρούσματα COVID-19 – και ελήφθησαν τα σχετικά μέτρα απομονώσεως τους.
Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος από τον κοροναϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.
Την ίδια ώρα δυο δόκιμοι νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα πυρετού και πόνο στο στομάχι, στο νοσοκομείο της Νάπολη.
Υπενθυμίζεται ότι η ναυτική δόκιμος βρισκόταν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Την περασμένη Τρίτη παρουσίασε πυρετό και αμέσως διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη της Ιταλίας. 
Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, εισήχθη στη ΜΕΘ και μέσα σε δύο ημέρες κατέρρευσε και πέθανε σήμερα το πρωί. 
Το πώς η 19χρονη ναυτική δόκιμος κατέρρευσε και πέθανε ερευνάται.
Στο ίδιο πνεύμα διαβάζουμε στο newsbomb.gr
Αναπάντητα ερωτηματικά εξακολουθεί να έχει η υπόθεση του ξαφνικού θανάτου της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας από τη Λάρισα, η οποία «έσβησε» σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τρίτης από το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» όπου επέβαινε στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Εμείς όμως ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θυμίζουμε το εξής:
Στις 18 με 21 Αυγούστου τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ βρισκόταν στην Τυνησία ελλημμενισμένα.
Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου βγαίνουν για την πραγματοποίηση της διεθνούς άσκησης PASSEX.
Η 19χρονη ψήνεται στον πυρετό.
Η άσκηση δεν διακόπτεται και το καράβι δεν πηγαίνει άμεσα στην Ιταλία ώστε να της παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο.
Η Άσκηση γίνεται κανονικά και τελικά, μετά από δύο μέρες, το βράδυ της 23ης Αυγούστου το ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ θα πιάσει σε Ιταλικό λιμάνι και η δυστυχής Θάλεια θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Νάπολης.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

H 19χρονη κοπέλα χάθηκε γιατί είχε μηνιγγίτιδα και αντί να την πάνε νοσοκομείο περίμεναν να τελειώσει η άσκηση PASSEX;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτει συγκεκριμένα πολύ σοβαρά ερωτήματα στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ:
η 19χρονη Δόκιμος αντιμετώπιζε μηνιγγίτιδα;
η 19χρονη Δόκιμος ενώ ψήνονταν από τον πολύ υψηλό πυρετό δεν μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο προκειμένου να ολοκληρώσετε την άσκηση PASSEX;
[Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ:
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ και του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (OPV) TNS JUGURTHA, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια του λιμένα Λα Γκουλέτ της Τυνησίας].
η 19χρονη Δόκιμος χάθηκε γιατί προτάξατε το Αξιόμαχο και την Πολεμοκαπηλεία σας -μάλιστα στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών σας- από την Υγεία και τελικά την ζωή ενός νέου ανθρώπου;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Αν ισχύουν όμως τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση Παραίτηση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας και την παραδειγματική Τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων στρατιωτικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι αυτοί που όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ζωή των νέων ανθρώπων, αλλά την θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου